Reklama

Reklama

Matt Weston sice pracuje pro CIA, přesto se pekelně nudí. Je správcem tajného vězení v Kapském Městě, v němž ale dosud nebyl nikdo "ubytován". Krátce nato je tam přivezen bývalý elitní tajný agent Tobin Frost, který dlouhá léta prodával citlivé informace CIA nejvyšším nabídkám. Uběhlo téměř jedno celé desetiletí, než se ho podařilo dopadnout. Za mřížemi se ani nestačí rozkoukat, když na utajený objekt zaútočí neznámí ozbrojenci. Matt je náhle v úzkých, pár metrů od něj se střílí, on stojí v místnosti se spoutaným nejhledanějším člověkem USA a rozmýšlí se, co má dělat. Se svým jediným vězněm na poslední chvíli z vězení uprchne. Tito nečekaní spojenci se budou muset udržet naživu alespoň tak dlouho, dokud neodhalí, kdo touží po jejich smrti... (TV Nova)

(více)

Videa (35)

Trailer

Recenze (449)

kingik 

všechny recenze uživatele

Žádný úkryt není pro hledaného špiona dost bezpečný. Denzel Washington vs. Ryan Reynolds. Ostřílený špion proti nezkušenému tajnému agentovi. Těžko říct, kdo z těch dvou má navrch. Jedno je ale jisté. Hledaný zločinec Tobin Frost je nyní horké zboží pro CIA, zvláště když má materiál usvědčující agentské špičky z korupce. Vítejte ve filmu plném akce a napětí. A s tou zápornou rolí Denzela Washingtona bych to zase neviděl až tak jednoznačně. Klady: zajímavý námět s prvky hi-tech thrilleru, originální a nepříliš předvídatelný vztah mezi oběma hlavními postavami, menší zvraty v polovině příběhu, perfektně odvedené a dobře načasované akční scény nepostrádající napětí, zajímavé herecké obsazení, mučení formou ručníku přes obličej a na něj nalévané vody, dynamická kamera připomínající styl zesnulého Tonyho Scotta, neokoukané lokace JAR, do role agentky zajímavě obsazená Vera Farmiga, umírněný střih v akčních sekvencích, závěrečný záběr filmu. Zápory: obtížná identifikace diváka s hlavními postavami, respektive není komu fandit, postava Denzela Washingtona nemá slabiny, jméno Tobin Frost, výčet služebních aktivit Tobina Frosta během jeho života budící smích, nudné sekvence z centrály CIA, postupné vytrácení se originality z příběhu, absence nějaké vrcholné scény, průměrné finále, film se bere příliš vážně. Mé hodnocení: 70% ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný thriller s Denzelom Washingtonom. Má dosť dobrý príbeh o bývalom špičkovom agentovi CIA, ktorý časom odišiel zo služby a začal obchodovať s tajnými informáciami, kvôli čomu sa stal nepohodlným, ale nikto ho nevie dostať, až ho raz okolnosti prinútia prihlásiť sa sám. A tak je prevezený do utajeného domu tajných služieb, kde sa zoznámi so schopným, ale nevyužívaným a podceňovaným agentom a keď sa mu podarí uniknúť, mladý agent urobí všetko preto, aby ho chytil a ukázal svoje schopnosti. Spracovanie je ale skôr sklamaním, s úvodnou polhodinou som nadmieru spokojný, film je dynamický, dá priestor obom hlavným protivníkom a celé to pôsobí veľmi zaujímavo, obzvlášť všetko, čo súvisí s utajeným domom, takže na úvod viac než ideálne, ale únikom z domu sa to výrazne zhorší, síce stále sa na to dá bez problémov pozerať, ale už ma to až na pár výnimiek moc nezaujímalo, až príliš moc priestoru dostane práve ten nudnejší z dvojice, mladý agent, čo je škoda, až záverečná fáza dojem vylepšuje, ale už je dosť neskoro. Akcie mohlo byť aj viac, ale aspoň tá je v rámci svojej kategórie celkom slušná. Nájde sa tu pár súbojov v modernom štýle, takže jeden na jedného pri roztrasenej kamere, ale dá sa na to pozerať, trochu väčšinou nenápaditého strieľania, ale najviac priestoru dostanú rozličné naháňačky, či už v automobiloch alebo aj pešo a tie sú celkom vydarené. Najviac sa mi páči všetka akcia z prvej polhodiny, obzvlášť slušná situácia na toaletách a nasledovné prenasledovanie. Herecké obsadenie nie je zlé, najväčším a zároveň jediným záporom je Ryan Reynolds, jeho postava síce nie je zlá, ale on sa na niečo podobné vôbec nehodí a nanešťastie má aj najviac priestoru, neporovnateľne lepší je Denzel Washington, ktorý v prvej fázi takmer nezmizne z obrazu, ale potom už má menej priestoru, ako by som chcel a viacero slušných vedľajších postáv ako Brendan Gleeson, Vera Farmiga alebo aj Robert Patrick. Réžia a technická stránka nie sú zlé, síce mi tento štýl až tak moc nevyhovuje, ale nemám s ním väčší problém. Spočiatku som bol príjemne prekvapený, čo ale nanešťastie nevydrží, Nepriateľ pod ochranou určite nie je zlý film, na jedno pozretie ideálny, ale znovu by som to už nepozeral. 59% ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

Tak nebyl to špatnej film, ale čekal jsem trochu víc. Akčních scén je tu dost, nějaká ta naháněčka autem, prvky mysteriozního žánru, nevím co mam dál o tom mluvit. Chybou bylo, že žádná scéna nebyla tolik nápaditá, takže diváka moc neoslní a dokáže na ní zapomenout. Další chybou filmu je rychlý střih, otřesená kamera, to se mi moc nelíbilo. D.Washington hraje dost dobře, i R.Reynolds. Nějaký příběh se tu najde, ale na jedno shlédnutí to stačí. Takže to vidím tak na 54% = *** ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Díky úžasně vibrující kameře jsem si poškodil zrak, kvůli dementním dialogům jsem toužil přijít o sluch a když si kolem třetí hodiny ranní i já všimnu absence logiky, tak asi není něco v pořádku. Jenže na druhou stranu ono to nemá moc hluchých míst, pořád to někam pádí a kdybych občas dokázal rozpoznat, kdo před rozklepaným kameramanem vlastně bojuje a s jakým výsledkem, tak bych určitě šel s hodnocením výš. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Na akciu bohatá jednohubka, ktorej zdanlivo niet čo vytknúť. Parádne remeslo (predfinálny súboj na farme je super), presní herci, solídne tempo. No niečo tomu chýba. Problém bude tradične v scenári, ktorý je v podstate tuctový, čo by až tak nevadilo, ale hlavne nedokáže vytvoriť vzťahy medzi postavami a diváka s hrdinami. Škoda. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (11)

  • V 36. minutě při pohledu do centrály CIA pronese Whitford (Sam Shepard) v českém dabingu větu "Musíme Westona a Frosta dostat z Jižní Ameriky." Film se však odehrává v Jižní Africe. (Adrai)

Související novinky

Assassin’s Creed si našel režiséra?

Assassin’s Creed si našel režiséra?

25.01.2014

Když před sedmi lety vyšel první Assassin's Creed, málokdo tušil, že vyroste v obrovsky lukrativní značku. Vedle šesti hlavních her si můžete sehnat třeba comicsy nebo sadu románů, jež rozmanitě… (více)

Wahlberg a Washington tasí bouchačky

Wahlberg a Washington tasí bouchačky

01.07.2012

Před několika dny padla první klapka akční krimi 2 Guns. Jde sice o komiksovou adaptaci, ale superhrdiny v teplácích a pláštěnkách byste v ní hledali marně. Relativně komplikovaná zápletka staví do… (více)

RoboPolda zřejmě našel svou čelist

RoboPolda zřejmě našel svou čelist

01.03.2012

Natáčení pod taktovkou brazilského bouchače Josého Padilhy začne už zanedlouho, takže bylo načase, aby nový RoboCop našel svého představitele. Nejdřív se operovalo se zvučnými jmény jako Michael… (více)

Reklama

Reklama