Reklama

Reklama

Matt Weston sice pracuje pro CIA, přesto se pekelně nudí. Je správcem tajného vězení v Kapském Městě, v němž ale dosud nebyl nikdo "ubytován". Krátce nato je tam přivezen bývalý elitní tajný agent Tobin Frost, který dlouhá léta prodával citlivé informace CIA nejvyšším nabídkám. Uběhlo téměř jedno celé desetiletí, než se ho podařilo dopadnout. Za mřížemi se ani nestačí rozkoukat, když na utajený objekt zaútočí neznámí ozbrojenci. Matt je náhle v úzkých, pár metrů od něj se střílí, on stojí v místnosti se spoutaným nejhledanějším člověkem USA a rozmýšlí se, co má dělat. Se svým jediným vězněm na poslední chvíli z vězení uprchne. Tito nečekaní spojenci se budou muset udržet naživu alespoň tak dlouho, dokud neodhalí, kdo touží po jejich smrti... (TV Nova)

(více)

Videa (35)

Trailer

Recenze (449)

liskam 

všechny recenze uživatele

Slušá jízda, pěkně mi film ubíhal, a pořád se něco dělo (a hlavní hrdinové to mohli dokonce i zvládnout.) né jako v "Bourneovu ultimátu" a nebo "Mision Imposibble I,II,III,IV".... Tak to asi vypadá, že se mi začínají líbit povedená "běčka" oproti nadupaným a nesmyslným "áčkům" ve kterých by hlavní hrdinové měli mít spíše pláštěnku a na prsou veliké "S". Za mě 78% ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Rutinní hollywoodština, scénářem i řemeslně nikterak objevně vystavěný thriler, zajímavý snad jen dobře natočenými autohoničkami a jihoafrickými reáliemi, z nichž asi nejvýživnější je noční souboj na střechách slumu - ano, tak se stále žije v Jihoafrické republice, nejbohatší zemi Afriky... Jinak zase jen spousty klišátek na stokrát obehrané téma souboje dobrého agenta s rozporuplným agentem proti zlým agentům a tak dále a tak nic... Tak ještě že všechny ty lumpárny odhalili hodní klucí z Mosadu, nebo co! Hotová spása světa. A hádejte lidičky, jak to celé dopadne, až se padouch dopadne... Chacháááá... - - - - - (Poprvé viděno 14.3.2013 na dvd /s původní zvukovou stopou a č. titulky v originálním formátu obrazu/, hodnocení 4367., komentář zde jako třístýčtyřicátýprvní - 15.3.2013) ()

Reklama

GeusX 

všechny recenze uživatele

Napětí vyvážené po celý film, honičky i akční souboje na slušné úrovni bez námitek. Lepší průměr mezi akčními thrillery. Jen trochu nějaké té přidané hodnoty, aby se to nepodobalo jiným obdobným filmům jako vejce vejci a býval bych dal hvězdy i čtyři. 70% A zas tak strašný to s tím třesením v akcích nebylo. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $85miliónovTržby USA $126,181,630Tržby Celosvetovo $202,782,692Tržby za predaj Blu-ray v USA $21,900,551 //počet predaných kusov 1,049,338Tržby za predaj DVD v USA $16,604,456 //počet predaných kusov 962,099║ fakt moc zlé, asi som sa na to moc tešil a potom som to následne musel pretrpieť, v prvom rade nevyužité obsadenie, pre lacný scenár, zlá réžia, otrasný strih, zbytočne roztrasená kamera(Greengrass je len jeden), dej je len rýchlokvasná suchopárnosť bez kúska zaujímavejšej zápletky, ktorá by strhla, troška zaujali nahánačky na autách ale ináč veľké sklamanie, ktoré nechápem ako mohlo v USA uspieť, Vera Farmiga tam vypadá otrasne ako by v priebehu roka od Zdrojového kódu zostarla o 10rokov /35%/ ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Toš Denzel na to pořád má, horší s flubberem Reynoldsem, který po vesmírných templářích si to u mně jaksi posral. Přijde mi, že neumí hrát a Safe House v jeho podání lapá po dechu. No naštěstí tady nechybí černý Alonzo, který i na svůj věk pořád "nešediví" a rozdává rány, láme vazy... bla, bla. Akční jízda politá dnešním konspiračním harašením, kde všichni lžou. 7/10 ()

Galerie (35)

Zajímavosti (11)

  • Ve scéně, kdy je Tobin Frost (Denzel Washington) v domě padělatele dokladů, jsou nahoře a pijí víno. On své vypije ale při výstřelu následný záběr ukáže pohár plný. (Sufferer)
  • Ve filmu můžeme v přímé blízkosti fotbalového stadionu Kapského města vidět vlakovou stanici, která tam ve skutečnosti vůbec není. (Conspi)

Související novinky

Assassin’s Creed si našel režiséra?

Assassin’s Creed si našel režiséra?

25.01.2014

Když před sedmi lety vyšel první Assassin's Creed, málokdo tušil, že vyroste v obrovsky lukrativní značku. Vedle šesti hlavních her si můžete sehnat třeba comicsy nebo sadu románů, jež rozmanitě… (více)

Wahlberg a Washington tasí bouchačky

Wahlberg a Washington tasí bouchačky

01.07.2012

Před několika dny padla první klapka akční krimi 2 Guns. Jde sice o komiksovou adaptaci, ale superhrdiny v teplácích a pláštěnkách byste v ní hledali marně. Relativně komplikovaná zápletka staví do… (více)

RoboPolda zřejmě našel svou čelist

RoboPolda zřejmě našel svou čelist

01.03.2012

Natáčení pod taktovkou brazilského bouchače Josého Padilhy začne už zanedlouho, takže bylo načase, aby nový RoboCop našel svého představitele. Nejdřív se operovalo se zvučnými jmény jako Michael… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno