Reklama

Reklama

Existuje dôvod, prečo sme už nikdy viac nešli na Mesiac...

Film o reálnej misii do vesmíru, ktorú NASA v roku 1970 zrušila. (JohnRambo)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (383)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Forma super, námet super, 2/3 scenára super, ale záver iba konvenčný a v podstate očakávaný. Už podľa plagátu a proma očakávate nejakú nezávislú hororovú bombu, ktorá na nás na konci vybafne niečo obzvlášť šokujúceho. Lenže nestalo sa, záver je síce obstojný, ale Apollo 18 sa asi žiadnou klasikou ani novým Blair witchom nestane. Za zhliadnutie to minimálne fanúšikom žánru rozhodne stojí. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

20. júla 1969 sa americký astronaut Neil Armstrong stal behom misie Apollo 11 prvým človekom, ktorý vstúpil na povrch Mesiaca. Roku 1970 boli misie Apollo 18, 19 a 20 zrušené v dôvodu nedostatku financií. Siedmeho decembra 1972 bola misia Apollo 17 posledným pristatím ľudí na Mesiaci. Tak znie oficiálna správa. Lenže to nie je pravda. V roku 2011 bolo štyridsať osem hodín prísne tajných materiálov zverejnených na webe lunartruth.com. Pochádzajú z misie Apollo 18. Z týchto znepokojujúcich záznamov bol vytvorený tento film. "Apollo 18" je zaujímavý vesmírny found footage horror. *** ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Samotný koncept nie je márny ale s filmom je to horšie, nakoľko ani po jednej stránke poriadne nefunguje. To pri snímku v štýle found-footage nie je žiadne prekvapenie, nakoľko prostriedky s ktorými autori môžu pracovať sú obmedzené ale i s týmto sa dá v správnych rukách pracovať. Apollo 18 ale dosť nezdarne balansuje na hrane autentického materiálu a hororu a ešte horšie je, že akákoľvek snaha o navodenie bezútešnej atmosféry sa stratila na Mesiaci. Z filmu sála len chlad a nepochopiteľne rozkmitaná a zmätená kamera už ku koncu otravuje poriadne. Diváci však za túto hru s autenticitou platiť budú, dokým je táto téma atraktívna a podobné lacné projekty budú naďalej vznikať za minimálne prostriedky. Ale ak to ešte ľudí baví... ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Autentický styl found footage v efektu, děsivou atmosférou s řetězovou sekvencí kamer, naprosto působivým ZVUKEM a prolínáním střihu s prostorem tajuplného prostředí Měsíce, kdy se ve zlomku vteřiny divák přesune na každý detail v bezprostřední blízkosti (tohle stálo jen 5 milionů?!). Čím více se blížíme k závěru tím v nás roste napětí za kterým G.L-Gallego směřoval a i když neudržel závěr na maximum vytvořil velmi silný snímek s dějovou strukturou, která jde především za svým primárním cílem, za kterým film hororově s velkou dávkou dokumentárního cíle směřoval. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Na mňa to fungovalo. Nie je to čistých 80%, to určite nie. Ale vzhľadom na to, že snímke sa podarilo vyvolať vo mne znepokojenie a iné nepríjemné pocity, rozhodne nedám ani 60%. Takže dnes to bude za peknú sedemdesiatku. Kvalitná technická stránka poteší, ale zaujali ma aj presvedčiví herci a hororový nátlak, ktorý je na ich postavy vyvolávaný a tým pádom sa to prenesie aj na diváka, lebo film pôsobí autenticky a zlovestne naturalisticky. Za mňa spokojnosť, kozmonauti. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (10)

  • Filmovanie prebiehalo v meste Vancouver, v kanadskej provincii Britská Kolumbia. (MikaelSVK)
  • Lunární modul LK byl přibližně třikrát menší, než americký modul LM z programu Apollo, a měl v něm letět jeden kosmonaut. (lukano)
  • Oficiální poslední lunární expedice Apolla se uskutečnila v prosinci 1972 a měla pořadové číslo 17. Od té doby se člověk na Měsíc už nepodíval. Program Apollo původně počítal s deseti přistáními na Měsíci – mělo jít o expedice Apollo 11–20. Proto zůstává prostor ke spekulacím a konspiračním teoriím. Zrušení celého projektu Apollo po letu Apolla 17 bylo oficiálně z důvodu zkrácení rozpočtu a poklesu zájmu veřejnosti o lety na Měsíc. (Beastmaster4)

Reklama

Reklama