Reklama

Reklama

Ve jménu krále 2

  • Německo Schwerter des Königs - Zwei Welten (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Granger učí bojové umění ve Vancouveru. Jednoho dne se u něj objeví žena, která otevře časoprostorový portál – a Granger se ocitá ve středověku, kde mu všichni blahořečí. Žena, která ho přenesla časem, byla králova kouzelnice Elianna, kterou zabili odpůrci krále, zvaní Temní, hned po překročení časoprostoru. Granger je odveden vojskem, jehož velitelem je nedůvěřivý Allard, ke králi Havranovi. Granger se dozví, že – jak říká proroctví – je vyvolený zničit temné povstalce z hor, kteří poslouchají svatou matku. Granger se má vydat do hor v doprovodu vojska a doktorky… Granger je odveden k věštkyni, která mu řekne, že musí vykonat ještě dvě zkoušky ze tří. První vykonal ve svém původním životě, druhou zkouškou je zabít svatou matku a třetí najít hybatele… Hned ráno odchází Granger s doktorkou a vojskem vedeným Allardem naplnit proroctví. Sotva vstoupí do lesů, začne první souboj s Temnými. Ti Grangera nechtějí zabít, ale s vojáky se bijí na smrt. Granger tuší, že v proroctví je něco, o čem ještě neví. Pokračuje za svatou matkou sám, neboť vojsko bylo pobito a doktorku kvůli zranění nohy ukryl v lese… (TV Prima)

(více)

Recenze (100)

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Vzhledem ke zdejšímu hodnocení jsem očekával, že to bude ještě mnohem větší tragédie než jednička, ale byl jsem celkem příjemně překvapen. Skoro bych řekl, že to je nejlepší film Uweho Bolla, jaký jsem zatím viděl (což pravda samo o sobě ještě není žádný kompliment). Každopádně mi přišlo, že Uwe si tentokrát ukousl přesně takové sousto, na jaké stačí. Zatímco v jedničce se snažil napodobit něco, co neumí, ve dvojce jako by si už uvědomoval své limity. I když možná je to prostě jen tím, že měl k dispozici mnohem slabší rozpočet a herce. Zatímco jednička zjevně kopírovala Pána prstenů, dvojka nekopíruje žádný konkrétní film, ale používá stokrát viděné schéma vyvoleného hrdiny, který přichází zachránit svět z jiného času/dimenze/planety za pochybností, zda je to ten pravý a proti komu má vlastně bojovat. V logice děje to sice občas hodně skřípe a humor taky není nějak břitký, ale nejsou tu žádné vyloženě otravné nebo nudné pasáže, prostě takové průměrné zábavné fantasy béčko. Moje tři hvězdičky jsou možná trochu přehnané, ale řekl bych, že méně než zdejší záplava odpadů... ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Je to ubersračka. Dej je tak lacný ako len lacný môže byť. Dialógy katastrofa. Herecké výkony sú horšie ako keby točili s náhodne vybranými bezdomovcami bez castingu. Prečo potom 2*. Lebo Dolph občas dá nejakú tú hlášku ktorá pobaví. A občas sa tu objaví solídna akcia. Navyše Lochlyn Munro je neskutočne žaludný face a budiž tiež pripísaný k dobru. A keď to celé spočítam, tak som sa vcelku nenudil. Ale filmarina je to otrasná. Nebyť Lundgrena je to na odpad. 40% ()

Reklama

SeBig 

všechny recenze uživatele

Lundgren jakožto sekáč ve středověku, sem tam prohodí nějakou tu hlášku jako třeba ,,ve středověku na velikosti záleží". No aspon ten hrad mohli najít lepší, než tu rozpadlinu, u Munroa jsem se bál, kdy mu spadne ta přiblblá paruka a závěrečnej boj v kuchyni s baterkou neměl fakt chybu. Jedna za hláškujícího Dolpha a druhá že jsem měl chut na středověk, tak jsem ho aspon z poloviny dostal. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Granger (Dolph Lundgren) je neznámou ženou vtažen do portálu a ocitá se v minulosti, kde se dozvídá od krále (Lochlyn Munro) o proroctví, které musí jako vyvolený naplnit... Dolph Lundgren vypadá ve filmu znaveně a musela mu být při natáčení asi velká zima, protože svoji silnou bundu svlékne pouze jednou. Lundgren a Aleks Paunovic se před snímkem Policajt ze školky 2 setkali před kamerou právě zde. ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Ve jménu krále 2 se s jedničkou nedá absolutně vůbec srovnávat. Co v prvním díle jakžtakž fungovalo, tak tady naprosto selhalo. Takže film hodnotím pouze jako komedii s tím, že jednu hvězdu dávám za Lundgrena a druhou za docela pěkné holky. Jednu věc ale fakt nechápu, jak dokáže Uwe do svých filmů obsadit takové herecké esa (Dolph Lundgren, Jason Statham, Ron Perlman, Claire Forlani, Leelee Sobieski atd.). A za druhé, kde chodí na ty pěkné kočky. :) Alespoň to se mu musí nechat, na tohle má vážně talent. "Jestli máme zítra zemřít, pak nechci zemřít jako nenaplněná." 40% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Režisérovu nabídku filmové role Grangera Dolph Lundgren přijal až na podruhé. (Conspi)
  • Meno postavy Dolpha Lundgrena (Granger) sa dá z angličtiny preložiť ako farmár, čo je odkaz na pôvodný film V mene kráľa (2007), v ktorom si Jason Statham zahral postavu nazvanú Farmer, čo v preklade tiež znamená farmár. (m.a.t.o.)
  • Hneď v prvý deň natáčania sa Dolph Lundgren zranil, preto bolo preňho náročné behať a robiť bojové scény. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama