Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jednom království žil princ Petr, který byl až příliš velký dobrák. Takhle slušný hoch by na trůn snad ani usednout nemohl, a tak s ním měl jeho tatínek král nemalé starosti. V docela jiném království žila v ten samý čas princezna Lenka, kterou nebavilo učení. A právě s tím měl pro změnu trápení její tatínek král. Není proto divu, že se v jeho hlavě zrodil nápad založit školu, která dokáže přivést na zámek prince z nejširšího okolí. Školu princů. Vážení princové přijeli a začali chodit do školy, ale častěji spíš za ni. Náhodou se tak potkala princezna Lenka s princem Petrem. Princezna se nejdřív vydávala za zámeckou kořenářku, ale ani princ Petr se nepředstavil pod svým pravým jménem. Když Lenčin tatínek král vyhlásil, že ji dá za ženu nejlepšímu z princů, ti dva se rozhodli utéct… (Česká televize)

(více)

Recenze (177)

rottik-cb 

všechny recenze uživatele

S „moderními“ pohádkami mám problém. Vycházím totiž z toho, že pohádky jsou primárně určeny pro děti, které si z nich mají nenásilnou formou vzít příklad. Co si vezmou z tohohle? Leda to, že s dobrem a slušností se daleko nedojde, což je sice krutá realita, ale do pohádek prostě nepatří… Jo a Sarah Haváčová je sice poměrně milá a pěkná, ale vůbec neumí MLUVIT. Dvě hvězdičky za snahu. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"V pokladně máme jen jeden měšec a ten se třese strachy, že ho najdeme." Na pohádky jsem již poněkud přerostlý, na prince jsem si nehrál v žádném věku a do Školy princů bych nechodil, ani kdybych se musel zbavit veškeré modré krve v žilách. V tomto případě se naštěstí povedlo několik vtípků, ale celkově mě to slibování princezny a stud feudálů za svůj původ nijak zvlášť nezaujalo. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Hrozně příšerná nebo příšerně hrozná pohádka? Těžko říci... 1) Námět není špatný, romantický Křivoklát to jistí, herci jsou vybraní dobře a hrají většinou přiměřeně, i když Hlaváčová potřebuje logopeda či tak něco. 2) Příšerně hrozný je scénář dlouholetého funkcionáře Asociace režisérů a scénáristů Miroslava Adamce. Dialogy jako z pomocné školy (z nižších ročníků), žádná charakteristika postav, za uši tahající pražština (a to jsem Pražák). Zvláštní zmínku si zaslouží trapné poznámky o pravdě a lásce. Ostatně uvedený scénárista se podepsal pod jiným propadákem - seriálem Proč bychom se netopili s podobně "živým" a "přirozeným" jazykem. 3) Až tragikomicky zní režisérova slova: V dětství jsem studiové pohádky obrečel, těšil jsem se na ně, ale pak jsem byl zoufalý, na co se koukám, takže jsem si řekl, že tohle utrpení se děckám pokusím nečinit. Reály, myslím, k pohádce patří." Musím po pravdě podotknout, že lokace jsou snad jediným kladem filmu. 4) Nemohu se nezmínit o tom, že to Matoušovi Rumlovi moc sluší. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

O sto procent lepší než štědrovečerní Peklo s princeznou. Navrátil s Lábusem jsou mnohem lepší králové než Nárožný s Postráneckým, Ruml s Haváčovou se mi také mnohem více zamlouvali. Duchaplnější příběh, lepší obsazení (Liška, Čtvrtníček), rozumná stopáž. Hezky jsem si po včerejšku spravil chuť... 60% ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Zase taková pohádka - nepohádka. Není tu žádná vyšší moc, nebo něco mysteriozního. Spíš je to takový komediální příběh z pohádkového prostředí. Na mě se teda většinou humor bohužel moc nechytal, takže s hodnocením nemůžu jít výš. Kladem je určitě přiměřená délka, takže to docela rychle uteče, ale to je tak vše. Příběh je jasně nalajnovaný od začátku až do konce, bez jakékoliv zajímavé zápletky nebo zvratu. Výprava také spíše skromnější, což by nevadilo, ale chyběl mi tu takový ten zápal pro věc, který je u jiných levnějších věcí vidět. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (4)

  • V pohádce si zahrál i filmový kritik Pavel Taussig, a to sice soudce. (M.B)
  • Natáčení probíhalo na Křivoklátě, na zřícenině Týřov a u Kouřimecké rybárny na Berounce, kde se odehrával děj filmu Smrt krásných srnců (1986). (rakovnik)
  • V poslední části pohádky (cca od 1:07:00) je kuchař vidět hned na několika místech. Nejprve v kuchyni, pak o patro výše (hází lístky) a následně dole na nádvoří s vojákem. (vera35713)

Reklama

Reklama