Reklama

Reklama

Tyranosaurus

  • Velká Británie Tyrannosaur (více)
Trailer

Obsahy(1)

Největší kvalitou soustředěného, formálně strohého a neokázalého snímku jsou herecké výkony hlavních představitelů, Petera Mullana a Olivie Colmanové, kteří si zopakovali své role z Pod psa a oba i s režisérem získali za své výkony mezinárodní ceny na letošním festivalu Sundance. Celovečerní debut Paddyho Considinea vychází z jeho krátkého snímku Pod psa, v němž zkoumal postavu zahořklého agresivního vdovce Josepha i jeho setkání s prodavačkou Hannah, pracující v charitativním obchodě. Zatímco Josepha pro sebe podle vlastních slov objevil důvěrně, postava Hannah ho nadále lákala. Considine nabízí syrové, temné drama o dvou osamělých bytostech, jejichž osudy postupně odhaluje. Vychází tak najevo, že Hannah, jejíž víra a dobrota se Josephovi zpočátku zdály jako uklidňující útočiště, žije v pekle mnohem horším, než si kdo dokáže představit. Vztah, který se mezi nimi nesměle rodí, může být pro oba nadějí na vykoupení... (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (107)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Určitě jsem si po předchozím filmu spravil chuť a to velmi výrazně. Perfektně natočené, místy až komorní drama o dvou neštastných duších, které až osud a náhoda dá dohromady a začne mezi nimi vznikat opravdu zvláštní vztah. Peter a hlavně Olivia byli perfektní, ale největší dojem na mě udělal její filmový manžel v podání Eddie Marsana, takového hodného chlapce bych chtěl opravdu někdy potkat osobně :-) Suma sumárum, lepší 4 hvězdy, s přihlednutím ke konci a výborné muzice. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

hodně surový snímek, který víc než příběhem zaujme hereckými výkony hlavních představitelů. Depresivnost čpí skoro z každého okýnka a bezvýchodnost ze zatrpklosti jejich životů Vám nejspíš neudělá dobře, stejně jako mě. Na výsledných 4 hvězdičkách (i když slabších) má největší zásluhu asi civilnost snímku a jeho provedení. [ PŘÍBĚH: 2 /// NÁLADA: 0 /// ART: 2 /// STYL: 1 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Pravá nefalšovaná depka, která stačí tak jednou za dva měsíce, víc bych asi neunesl. Takové příběhy bez východisek umí Britové točit jak na běžícím pásu a těžko je hodnotit hůř než čtyřmi hvězdami. Otázkou je, zda vůbec stojí za to koukat na tento typ filmů, jelikož na chuti do života fakt moc nepřidají...75% ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Velmi silná látka, velmi silný výsledek, civilismem (a částečně i hereckým obsazením) to připomíná filmy Mika Leigha a film ukazuje, že největším peklem je obyčejný, všední život, který z nás dennodenně sdírá z kůže a ani ta troška štěstí, kterou si chceme užít stojí velmi draho. Podařený a přesvědčivý film je o to překvapivější, že není dílem zkušeného režiséra, ale debutanta, původní profesí herce. O to více je to pozoruhodné. Výborné. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Číročíra britská sociálna dráma s námetom zo života. Osud sa s obyčajnými ľuďmi nemazná, čo platí aj pre ústrednú zúfalú dvojicu. Niekto v sebe objaví už dávno zabudnuté city a niekto sa celkom nečakane aj za cenu hroznej veci, dokáže vzoprieť nepriazni osudu... Film stavia hlavne na výborne napísaných charakteroch a výrazných hercoch, hviezdili najmä Mullan a Marsan. Veľká spokojnosť. 75/100 ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Režisér Paddy Considine věnoval film své matce Pauline Considine. (Čulo)
  • Peter Mullan a Olivia Colman si zopakovali své role z filmu Pod psa (2007), který také režíroval Paddy Considine. (Beastmaster4)

Reklama

Reklama