Reklama

Reklama

Tyranosaurus

  • Velká Británie Tyrannosaur (více)
Trailer

Obsahy(1)

Největší kvalitou soustředěného, formálně strohého a neokázalého snímku jsou herecké výkony hlavních představitelů, Petera Mullana a Olivie Colmanové, kteří si zopakovali své role z Pod psa a oba i s režisérem získali za své výkony mezinárodní ceny na letošním festivalu Sundance. Celovečerní debut Paddyho Considinea vychází z jeho krátkého snímku Pod psa, v němž zkoumal postavu zahořklého agresivního vdovce Josepha i jeho setkání s prodavačkou Hannah, pracující v charitativním obchodě. Zatímco Josepha pro sebe podle vlastních slov objevil důvěrně, postava Hannah ho nadále lákala. Considine nabízí syrové, temné drama o dvou osamělých bytostech, jejichž osudy postupně odhaluje. Vychází tak najevo, že Hannah, jejíž víra a dobrota se Josephovi zpočátku zdály jako uklidňující útočiště, žije v pekle mnohem horším, než si kdo dokáže představit. Vztah, který se mezi nimi nesměle rodí, může být pro oba nadějí na vykoupení... (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (107)

Šňůra 

všechny recenze uživatele

Pochmurně syrový příběh o škaredých lidech ve škaredém světě. Ale když už je to hodně špatné, tak je to zároveň i signál k tomu, že může být lépe a všechno zlé je k něčemu dobré. Stačí třeba náhodou potkat nějakého jiného naprostého životního loosera, a i když jsou oba zcela odlišné povahy, tak se mohou stát sobě vzájemnou podporou. ()

TheAuthor 

všechny recenze uživatele

85% Nenápadné, skvěle zahrané dílo, které provokuje, vybízí k akci a zároveň si pohrává se zbabělou stránkou našeho já. Film, u kterého se člověk přistihne, jak čeká na zázrak, zvrat, ke kterému přeci logicky musí dojít....tak nás to přece učili ve všech těch amerických filmech, ale nedostavuje se. A jestli čekáte Harryho Browna, no tak to si počkáte. Děj se vydá cestou, která je, troufám si říct většině diváků, mnohem bližší a známější. Tyranosaurus tak trochu i formuje diváka do konfrontace s pokryteckou představou o vnitřní odvaze. Sám jsem se zájmem pozoroval vnitřní konflikt vlastní odvahy a souboj mezi tou, v kterou člověk věří, že má, tou kterou by si přál mít a tou, kterou má doopravdy. Nebo někdy spíš zbabělostí ? :) ()

Reklama

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Depresemi protkané sociální drama působící dojmem, že jej napsal sám život. Místy se snaží o emocionální dřeň, což se v kombinaci s násilnými scénami daří. Hlavní protagonista je správný buran užírající se v samotě výčitkami svědomí. Vlastní charisma a jeho postava má nějaký vývoj. Dalším pro mě významným plusem je soundtrack. Neotřepané kytarové kompozice jsou brilantní a k dějové náplni náramně pasují. Mimořádně působivá sonda do duší dvou ztroskotanců. 80%. PS:Film není určen pro milovníky psů! ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Pravá nefalšovaná depka, která stačí tak jednou za dva měsíce, víc bych asi neunesl. Takové příběhy bez východisek umí Britové točit jak na běžícím pásu a těžko je hodnotit hůř než čtyřmi hvězdami. Otázkou je, zda vůbec stojí za to koukat na tento typ filmů, jelikož na chuti do života fakt moc nepřidají...75% ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Tak a máte to! Život ako na tácke. Bez škrupúľ vyfľusnutý priamo na plátno. Povinne by som to dal pozrieť všetkým sledovačom Fariem, Hotelov, Ordinácií. Ale na druhej strane - možno prežívajú niečo podobné doma. Nič pre citlivé povahy. Ja som však maximálne spokojný. Mullan i Colman perfekt, dialógy bezchybné, prostredie britské až na kožu. Po skončení treba ísť na slniečko, prípadne si dať niečo tvrdšie na posilnenie organizmu.. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Peter Mullan a Olivia Colman si zopakovali své role z filmu Pod psa (2007), který také režíroval Paddy Considine. (Beastmaster4)
  • Režisér Paddy Considine věnoval film své matce Pauline Considine. (Čulo)

Reklama

Reklama