Reklama

Reklama

Paranormal Activity 3

  • USA Paranormal Activity 3 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

I kvůli maximálnímu požitku z filmu zůstává jeho příběh úzkostlivě střežen. Prozradit lze snad jen to, že v něm znovu vystupují hrdinky předchozích dvou dílů, paranormálními aktivitami pronásledované sestry Katie a Kristi, s nimiž se vrátíme ke kořenům zla, do časů jejich dětství, kdy se rády vzájemně strašily a hrály si na vyvolávání duchů, až se jim to jako bumerang začalo vracet. Připravte se na intenzivní filmový zážitek, který nenechá nikoho chladným. Snad kromě hrdinů filmu, kteří se s paranormálními aktivitami setkají na vlastní kůži. Vy ostatní toto setkání možná přežijete. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (449)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Panečku, tentokrát tam nebyl jen jeden fádní stín, ale rovnou létaly židle! Skutečně nevím jak velká sračka musela být dvojka, když tento prázdný shit bez scénáře někdo chválí jako skvělý posun vpřed. Fakt, že kazetová kamera z 80. let má lepší obraz než leckteré dnešní digitální HD kamery jsem v rámci "real nahrávky" ignoroval, ale nemohl jsem nevidět ten trapný pokus o příběh, který selhal snad ve všech směrech. Do teď jsem vlastně nepochopil celou pointu filmu a pokud už čumím na trapný horor o nahrávání duchů na kameru, nehodlám jí pak zjišťovat na diskuzích jenom proto, že scénárista byl kokot a režisér ještě větší. Uznávám, že jsem se párkrát lekl, bohužel ne díky gradaci napětí a nějakém inovativním "baf efektu", ale díky zkurvenému ozvučení, kdy se zvuk zvýšil z vteřiny na vteřinu o 300% při "lekací" scéně, protože rejža je impotentní debil, co neumí pracovat s napětím a tak pokládá za jedinou možnost jak vyděsit diváka, nechat mu popraskat okna v baráku. Vyždímejte to prase pořádně, snad to 10. pokračováním skončí... 20% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Znovu opakuji, že mám k Paranormálním aktivitám osobní vazbu. A trochu naivně doufám, že k paranormálním jevům mají osobní vazbu i samotní autoři série, přičemž nemám na mysli vazbu prázdná peněženka-napěchovaný účet. Ne, že by pro mě vrcholem strachu bylo čekání na upadnutí naběračky z věšáku u sporáku, jak tu mnozí vtipně popisují, ale několik momentů mě napružilo jako kšandy, a pak také - pokud bych se měl vyjádřit k otázce, jestli podle mě existuje spíš Bůh nebo Ďábel, pro červeného mužíka bych nalezl více důkazů (třeba sebe... :-)). Trojka je oproti uzívané dvojce určitě krokem vzhůru, ale co měl znamenat ten pomatený konec? Pramalá gradace a žádný pořádný shockend, což jen napůl zachraňují zadní vrátka, která si tvůrci nechali otevřená pro další díly. ()

Reklama

mcb 

všechny recenze uživatele

Překvapivě slabota. Třetí Paranormální Aktivita je sice nejkreativněji uchopená, ale z toho vyplývá, že veškerá autenticita jde stranou - což je hlavní devízou této "série". Jednička byla šokující zachycení atmosféry strachu a neznáma, dvojka už byla jen nesmyslné béčko, navíc sprostě kopírující strukturu svého předchůdce, a trojka, ta je jejich kombinací. Směska atmosferických scén (především bloudění chodbami na jeden záběr) a brutálně béčkových kořenů plných roubování schémat na okultní a satanskou zápletku, už zkrátka nedrží pohromadě, i když je to potřetí to stejné. Nejhorší ale je, že po prvním díle už prostě nemá série šanci přijít s něčím novým, tudíž ani nedokáže zaujmout či postrašit. Koho i teď vystraší bouchající dveře, houpající se lustr nebo dvouminutové ticho následované hlasitým zvukem (jediné, co se dá opravdu ocenit, je rozvinutá mytologie, která do sebe překvapivě zapadá)? Stále stejný repetitivní mód a neustálý přísun lekaček snad už dokáže potěšit jen lidi, kteří si nechtějí lámat hlavu s obsahem filmu, ale prostě si jen jít užít svou hodinku a půl hrůzy. Objektivní kvality téměř žádné, ale co do zážitku jistě působivé. O čemž svědčí hlavně obdivuhodné tržby i komerční úspěch podobných "found-footage" filmů (Ďábel v těle, Poslední vymítání ďábla), tak proč tento trend nevyždímat až do poslední kapky? Producenti narazili na zlatou žílu... ()

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

UUU. Což o to, první půlka byla slabá, podobná předchozím dílu, nic nového, bez nápadu.. Ale poslední půl hodina opravdu stála za to. Bál jsem se u filmu, ale to hlavní, že mě zmrazil a nahnal husinu. A to ve chvíli, kdy tatínek šel přes verandu do místnosti a tám se zjevily nějaké depresivní neexistující "babky". Toto mě prostě dostalo. Posledně podobný emocionální pocit jsem ucítil při filmu ti druzí, kdy se našla fotka, kde se nacházely osoby, které ve filmu působily do té doby jako sluzi. No a na té fotce byly od nějakého roku 1813 mrtvé... Tam jsem taky ucítil reakci - zmražení, husinu, depresi v dobrém slova smyslu. Zpět k filmu paranormal. Za první půlku jsem měl chuť dát 2 hvězdy. Od půlky se to blížilo "průměrnými třemi hvězdami", ale za týž zmiňovaný konec dávám ještě o hvězdu víc. Celkově to film nebyl, co by divákovi dal něco jiného, než předchozí díly, ale pro mě ty duchařiny a jejich scény dostávají. Ale ne vždy. Viděl jsem spostu duchařin, ale většinou to dopadá stejně: průměr a žádné překvapení a emocionální vzrušení... 70% ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Ať si všichni hateři říkají, co chtějí, tvůrci PA jsou mistři autenticity. Pokud chcete vidět další exkurzi do domácnosti, kde straší, není o čem. Trojka je tak trochu návrat k originálu, ať už stylem strašení či atmosférou. Úžasné v detailech (přehlížená výprava, design místností - ten barák bych si chtěl celý projít), naprosto přirození herci (ty holčičky jsou báječný - údajně z 90 % všechno improvizace). Zklamalo pak jedině finále, které není tak intenzivní a pamětihodné jako u 1/2 a působí tak trochu odfláknutě. Přesto velký obdiv k celé téhle franšíze. Krmí si pokladničky naším strachem a já jim rád přispěju tím svým i příště. 3,5* ()

Galerie (15)

Zajímavosti (11)

  • Film byl do kin dodáván pod krycím názvem Sports Camp. (SidneyP)
  • Natáčelo se od června 2011 do srpna téhož roku. (Hal_Moore)
  • Jde o nejvýdělečnější díl série s celosvětovými tržbami 207 milionů amerických dolarů. (Hal_Moore)

Související novinky

Nejúspěšnější filmové studio roku 2011

Nejúspěšnější filmové studio roku 2011

04.01.2012

...je Paramount Pictures. Včera jsme tu s Rogerem Ebertem sténali nad dramatickým úbytkem diváků v kinech. To samozřejmě neznamená, že by se tok peněz v Hollywoodu zastavil. Nejlepším hráčem loňska… (více)

Reklama

Reklama