Reklama

Reklama

Alcatraz

(seriál)
  • USA Alcatraz
Trailer
Akční / Mysteriózní / Thriller
USA, 2012, 9 h 19 min (Minutáž: 42–44 min)

Hrají:

Sarah Jones, Jorge Garcia, Jonny Coyne, Parminder Nagra, Sam Neill, Leon Rippy, Jason Butler Harner, Robert Forster, Samuel Patrick Chu, Greyston Holt (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

21. března 1963 byl Alcatraz oficiálně uzavřen a všichni vězni byli odvezeni z ostrova. Tak alespoň zněla oficiální zpráva. Ve skutečnosti 302 vězňů zmizelo ze svých cel beze stopy, jako by se vypařili a dodnes o nich nikdo neslyšel. Vzhledem k tomu, že se pohřešovala banda hrdlořezů, nikdo se jejich zmizením nepotřeboval moc zabývat a vše bylo zameteno pod koberec jako jedna z mnoha nevysvětlitelných událostí. Celá věc upadla v zapomnění, až do chvíle, než o několik desítek let později, v dnešním San Francisku, jeden z vězňů nezačal zabíjet lidi. A vypadá tak jako by nezestárl ani o den. (3DD!3)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (170)

Doom351 

všechny recenze uživatele

Když jsem v traileru uviděl jméno J.J. Abrams byl jsem nadšený a zároveň jsem si myslel že se dočkáme něčeho podobného jako byly Losti ... První díl mi přišel průměrný ale myslel jsem si že jsem od toho prostě jen moc čekal ... Ovšem každým dílem mi přišel seriál akorát více stereotypní a nakonec jsem přestal doufat že se seriál nějak vytáhne a zabalil jsem to ... Opravdu nechápu jak to někdo mohl takto zmršit ... Stereotyp se dal čekat, ale myslel jsem že se s tím tvůrci nějak poperou ... Pro mě naprostá slátanina a nakonec jsem měl ze seriálu tak špatný pocit že jsem mu musel dát jen jednu hvězdičku. ()

L_A_D_A_S 

všechny recenze uživatele

Pro začátek upozorňuji že hodnotím po čtyřech dílech a dál se dívat nehodlám. Ne že by to byl až takový nesmysl ale seriál absolutně postrádá pointu. Vůbec nic se tam neřeší, po USA běhají uprchlíci z Alcatrazu sem tam někoho zastřelí, všem je to fuk. Chytnou zavřou pod dub, všem je to fuk. Tvůrci dělají z diváka idiota a vůbec nic mu neřeknou ani nenaznačí takže ve výsledku se z Alcatrazu stává další napodobenina Kriminálky Las Vegas proti kterému působí všech šest sezón LOST jako krátkometrážní film. Alcatraz absolutně postrádá jakékoliv cliffhangery a po každém díle jsem se přemáhal abych koukal na další. Po čtvrtém díle už nevím proč s ním ztrácet čas. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Dávno přišel čas smířit se s tím, že na poli mysteriózních seriálů už na nic lepšího, než na LOSTy (a jejich zpackaný závěr) nejspíše nenarazíme. Alcatraz to ale stejně zkouší, a na divákovy emoce útočí zejména nostalgií. Atmosféra, Jorge Garcia, hudba, tajemno... to vše oblíbený seriál připomíná. Otázkou zůstává, kolik sezón se bude na prachsprostou kriminální zápletku každého dílu nabalovat ona záhadná vata, a jak dlouho to (nejenom mě) bude bavit. Po dvou dílech to ještě jde. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele

Pilotní díl znovu navnadil, ale stejně jako u Terra Novy přišlo hned v dalších dílech peklo. Každý díl se soustředí na jednoho vězně, který se vrací a dělá ve světě neplechu. To znamená, že se jedná prakticky o kriminálku a každý díl je o tom samém a hlavnímu se ději se nikdo nevěnuje. A to to, prosím, měl být sci-fi seriál. Takže vlastně celou sérii sledujete, jak se na začátku dílu objeví vězeň z Alcatrazu, který buď někoho zabije, nebo něco odpálí, FBI tým po něm pátrá a pak ho na konci epizody chytí, nebo zabijí. To je vše. Nic víc seriál nenabízí. Trošku je zde nastíněna mytologie seriálu, ale té je věnována úplně minimální pozornost. U mě se jedná o další seriálové zklamání. Do Alcatrazu jsem vkládal větší naději, ale bohužel mě zklamal. Vůbec se nedivím, že se to nelíbilo i ostatním a seriál nakonec nedostal další řadu. ()

jolanek 

všechny recenze uživatele

Zo zaciatku sa mi pacila myslienka, obsadenie, namet, prostredie, caro neznameho... no ale s odstupom casu musim povedat ze tento serial je FIASKO! Az mam pocit ze tvorcovia sa nam smeju do ksichtu! Naivne sceny, dementne riesenia, vsetci su dementni len hlavni hrdinovia nie. Vsetko sa toleruje, zakony neplatia, logika ide bokom.... tvorcovia nas fackaju, stia nam do tvare a my si to nechame... totalne som znechuteny. dnesny diel bol asi posledny ktory som pozrel. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (7)

  • Jméno ostrova Alcatraz vzniklo z původního španělského názvu Isla de los Alcatraces, což v překladu znamená „ostrov pelikánů“. (Ainy)
  • Ve 13. dílu automobilová honička odkazuje na film Bullitt (1968). Auta jsou moderní verze Chargeru a Mustanga. A stejně jako ve filmu několikrát předjedou ten samý Wolkswagen Brouk. (Zombee)
  • Ačkoli se seriál odehrává v San Franciscu a na samotném Alcatrazu, byla zde natáčena pouze část pilotu. Zbytek seriálu byl filmován ve Vancouveru, který je pro filmaře po finanční stránce únosnější. (Aurum)

Související novinky

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

07.02.2012

Účast špičkových filmových tvůrců v televizních projektech už dnes není ničím výjimečným. Z těch posledních jmenujme třeba drama HBO Luck, na kterém Michael Mann spolupracuje s Dustinem Hoffmanem.… (více)

Reklama

Reklama