Reklama

Reklama

Květy války

  • Čína Jin ling shi san chai (více)
Trailer 1

Válečný velkofilm od režiséra filmu "Hrdina". V roce 1937 stojí Nanking v přední linii války mezi Čínou a Japonskem. Když útočící japonská císařská armáda obsadí hlavní město Číny, zoufalí civilisté hledají útočistě za zdánlivě ochrannými zdmi západní katedrály. Tady nalezne úkryt i John Miller, uvězněn uprostřed válečného chaosu a následné okupace. Připojí se k němu skupina nevinných školaček a třináct kurtizán, které jsou stejně jako on odhodlány uniknout hrůzám, které se dějí za kostelními zdmi. Nakonec je to hrdinský čin, co vede zdánlivě nesourodou skupinu zpět do boje ve snaze přežít násilí a pronásledování ze strany japonské armády. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (179)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tož takové čínské Lidice, akorát asi milionkrát dražší a mnohem lépe natočené. Teď teda trochu kecám, protože kdybych sem začal vypisovat podobnosti mezi těmito dvěma snímky, byly by spíš nahodilé než příznakové, nicméně faktem je, že mě oba prudily úplně stejně. Vizuálně pěkná ždímačka umělých emocí s vynikajícím Balem, toť vše. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Když kdekoliv čtu o The Flowers of War, tak první co se mi vybaví je naprosto fantastická scéna, kdy jeden voják se snaží co nejdéle odrážet neuvěřitelnou přesilu japonců. Tahle scéna byla dokonalá. Christian Bale v roli kněze místy až trošku přehrával a asi hodně chtěl aspoň nominaci na Oscara. Vizuálně se jedná o bezchybné dílo, které je navíc podpořeno kvalitním soundtrackem a slušnou režii akčních scén. Na druhou stranu kratší stopáž by vůbec neuškodila. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Zajímavé a pěkně vyprávěné válečné drama, které zaujme kvalitně zpracovanými bitevními scénami ale zklame přílišnou lineárností, vyplývající převážně z toho, že prakticky celý film se odehrává na jednom místě (kostel a okolí). Christian Bale je zde pouze pro to aby nalákal americké a evropské obecenstvo ale nemyslím si, že se mu to podaří. Yimou mi více sedí jako vypravěč barevných příběhů, plných soubojů a křehké romance. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Yimou Zhang je nejlepsi cinsky reziser a The Flowers Of War je dalsi uzasny zarez v jeho bohate filmografii. Filmu o okupaci Nanjingu uz sice bylo natoceno nekolik, ale zadny tak krasne a velkolepe, jak je Zhangovym zvykem. Vizualne je to podle ocekavani excelentni, prvotridni valecne sceny ala Private Ryan, pusobiva lokace katedraly s peknou hrou svetel prosvitajicich slunecnich paprsku skrze barevna chramova okna, spousta emoci a krasnych cinanek, proste parada. Pro bezneho divaka je to navic mnohem pristupnejsi i svou castecnou anglictinou a Christianem Balem. Koho zaujalo toto tema, ale prislo mu, ze zobrazena brutalita japoncu je prilis soft a spise ponechana divakove predstavivosti, doporucuji si dat syrovejsi, brutalnejsi, mene libivy, ale nemene povedeny cernobily kousek "Nanjing! Nanjing!" z roku 2009. 8/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Yimou Zhang v područí internacionálneho štýlu. Ale keďže mu to tam (rutinne) ide, tak prečo nie. Kombinácia melodrámy a skutočne brutálneho vojnového besnenia za účasti hollywoodskej star. Ale znova, ak to funguje, tak prečo nie. Je iba škoda, že záverečná 45 minútovka je už vzhľadom na zvrat, ktorý jej predchádza predvídateľná, a účinnejšia by bola podaná v skratkách. Výsledný dojem je najmä vďaka neuhýbaniu sa násiliu takému, aké bolo, pozitívny. Ono aj ten kvázi medzinárodný konvenčný štýl je účinný, ak sa pracuje so symbolmi, ak sa motívy opakujú a neskôr môžu znamenať poprípade niečo iné. Napríklad povolanie hrdinu tu nie je iba kvôli technickej funkcii, ale aj tej symbolickej. Prepojenie úvodného mužského živého štítu so záverom je taktiež silným momentom tohoto vojnového veľkofilmu. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (9)

  • Snímek byl v Číně promítán několik dní po 74. výročí masakru v Nankingu. (chelseaman22)
  • 99 % celkového finančního zisku snímek vydělal v Číně. (chelseaman22)

Související novinky

Josh Brolin od Matky boží

Josh Brolin od Matky boží

07.08.2013

Brolina, kterého brzy uvidíme v remaku korejského OldBoye, si zřejmě užíval maskování během natáčení westernového propadáku Jonah Hex. Brzy podstoupí ještě náročnější proměnu – zahraje si totiž… (více)

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

Reklama

Reklama