Reklama

Reklama

Svět po zániku

  • USA The Day
Trailer

Deset let po apokalypse se světem toulá pětice přeživších lidí, kteří se snaží najít bezpečné místo, kde by mohli začít nový život. Konečně by tak mohli přestat utíkat před kanibalskými kmeny, které jsou jim na stopě... (TV Prima)

Videa (8)

Trailer

Recenze (123)

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Obraz tmavý jak Rimavská Sobota. Obzvlášť v noci se marně pátrá po tom, aby bylo něco vidět, ikdyž na postapokalyptické atmosféře to přidává. Podobný The Road je udělán více profesionálně, roztahán na větší časové období i s lepšími herci, za to tady Vás děj hodí do 24 hodin a skoro rovnou do akce. Po vlažném začátku přijde slušná porcovačka.. Více bych od toho ani nečekal, ani na to není čas. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Film začína ako príjemne temný post-apokalyptický kúsok s veľmi dobrou, špinavou atmosférou a štýlovým nasnímaním, takže spomenuté porovnanie s "The Road" sa mi tu naozaj celkom hodilo. "The Day" je však o niečom inom a jeho celková myšlienka je značne prízemnejšia. Skupinka putujúcich ľudí sa dostane na opustenú usadlosť, kde sa snažia nájsť útočisko a zásoby, no netušia, že padli do pasce miestnym kanibalom, ktorí si tu po nich prídu. Rozpory však vznikajú aj medzi nimi navzájom a tak nie je núdza o trápne "fuck you" hádky a nervozitu postáv, čo z nich postupne vytvára naozaj otravné osoby. Takže som sa iba tešil, keď nabehli záporáci a trošku ich tam prerieďovali. Prvá polovica filmu; síce pomalá, no atmosférická a napínavá, ma oslovila viac, než keď sa to v druhej časti prehuplo na akciu, občas až zbytočne exploitačne zaváňajúce scény a gýčovité interakcie medzi postavami. Ale napriek mnohým negatívam ma to oslovilo a hlavne zabavilo. ()

Reklama

mosnak odpad!

všechny recenze uživatele

Slabý pokus o temný snímek blízké budoucnosti. Kromě hromady vyvražďovaček zde nenajdete žádný příběh,který by vás vtáhnul do děje. A to je jednoduše málo. Prostě jen sedíte a koukáte,jak se parta "špinavců" řeže! Uvažoval jsem o jedné hvězdě,ale to děcko na konci co zabilo tu ženskou mě dorazilo! 5% - čili odpad! A mimochodem přepadení domu se odehrává kompletně ve tmě,takže člověk vidí velké hovno! ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, na které se dívám proto, že mě na nich něco zaujme (plakát, tu a tam trailer). Jsou filmy, o kterých nevím vůbec nic a divám se na ně prostě jen proto, že zrovna přišli na řadu. A jsou filmy, na které se dívám jen proto, že v nich hraje má oblíbená herečka. The Day je zrovna ten případ. Nenarazit na něj ve filmografii božské Shannyn, vůbec bych o něm nevěděl. A to by byla zřejmě škoda. Protože The Day je sice všední a stereotypní jako každý běžný den, ale každý den, a to i ten průměrný, je přece fajn. Sice neoriginální a tuctový mix postapokalyptického home invasion, ale ve slušném tempu, atmosféře a s promyšlenými mordy. Cítil jsem z toho ducha podobně laděných starších filmů, může za to pravděpodobně ta jednoduchost a levnost, a to je fajn. ()

Rebbit 

všechny recenze uživatele

Z první části filmu jsem byl velice nadšený, druhá část mi tento film akorát znechutila. Také jsem čekal, že se dozvím co se vlastně se světem stalo a to jsem se taky nedozvědel. Na tento film jsem se díval spíše kvůli celkem oblíbenému hereckému obsazení. Když to tedy shrnu, nevím jistě, ale myslím že na tento film se už nepodívám... ()

Galerie (20)

Zajímavosti (13)

  • Scéna, v níž je Mary (Ashley Bell) připoutána k židli a vyslýchána, zabrala filmařům takřka dva natáčecí dny. (Conspi)
  • Raná pracovní verze filmového scénáře byla autory zhotovena během dvou dní. (Conspi)
  • Namísto pravých hlav pobitých kanibalů byly v dané scéně na kůly filmaři nabodnuty naaranžované ananasové melouny. (Conspi)

Reklama

Reklama