Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh popisuje úsilí dvou bratrů stát rockovými hvězdami, zatímco se jejich spolužáci (U2) stanou jednou z nejslavnějších kapel na světě. Film je natočen podle skutečných událostí. (Ant)

Videa (2)

Trailer

Recenze (88)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

The measure of a man is what's left when fame falls away. Killing Bono aneb o Bonovi víceméně bez Bona. Zábavný film s dobrou doprovodnou hudbou a skvělou atmosférou sedmdesátých let. Navíc v hlavní roli můj oblíbenec Robert Sheehan. Postava Neila (Barnes) neuvěřitelně štvala tou svojí hrdostí a zabedněností, ale tak to asi mělo být. Škoda, kdyby se párkrát rozhodl jinak, mohla tu být daleko lepší kapela než U2 (i když mně se písničky Shook up i tak líbily mnohem víc). Holt takový je showbusiness. Příjemná oddychovka na večer :) ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Kapela U2 patří mezi mé nejoblíbenější, no je fakt, že z tohoto úhlu pohledu jsem se na ní nikdy nedíval :-) Velmi zajímavý námět, o to víc, že je podle skutečných událostí. Ben Barnes je jako žárlivý, ale o to zapálenější muzikant perfektní, Robert "Misfit" Sheehan i s tím svým retardovaným výrazem nezůstává pozadu a Martin McCann jako samotný Bono v určitých scénách od toho opravdového téměř k nerozeznání. Film nejen pro fanoušky této irské legendy, nebo pro fanoušky rockové hudby, ale i pro ty, co mají rádi komedii "tak trošku jinak". Jen ten konec mě naštval- z Neila se stal uznávaný žurnál, ale jeho bratr Ivan, který teď mohl s U2 obrážet celej svět nebýt silně sobeckého bratříčka, skončil jako druhořadý kytarista regionálního postavení hrající tak maximálně na svatbách- inu ten život je někdy pěkná sviňa... ()

Reklama

Caine 

všechny recenze uživatele

Nevím jak moc je ten film přesný a důsledný ke skutečnosti, ale nemůžu si být jistý. Na to, že při tvorbě podle titulků spolupracovali s většinou zůčastněných, je tam pár zajímavých chyb (které mě jako kdysi fanatického fandu U2 bily do očí). Například od začátku si tady Paul Hewson říká Bono a ne Bono Vox, což používal až nějak do poloviny 80-tých let pokud vím... Nicméně se mi to dost líbilo - jako fanda osmdesátek jsem si to užil. Hlavní hrdina dost pošuk, ale chvílema jsem ho i docela chápal! :-) ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Miluju tyhle ostrovní garážové-pub story, které dokážou svým punkovým šmakem zaujmout i bez nablýskané pompéznosti a je úplně jedno jestli vyprávějí o fotbalové jedenáctce nebo marné snaze vyškrábat se na rockerský Olymp. Jednoduchá přímočarost, sebepráskačská ironie, autobiografické základy a hlavně SEX, DRUGS and BONO....bez Bona. "Tohle je rock ´n´roll, vy buzny". ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Film s dobrou muzikou, pri ktorom som sa celkom slušne bavila. Chlapci mali neskutočnú image, radosť na nich pozerať ... uf. Neil McCormick žil vo svojom svete, sníval svoj sen a ľuďom okolo kazil život ... ale zase, kde by všetci boli bez jeho snívania ... on by písal snáď ešte lepšie a jeho brat by minimálne hral v U2 ... taký egoista, ale s dobrým srdcom. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • Ben Barnes písně "Where We Wanna Be" a "The Great Beyond" nazpíval osobně. (skinny)
  • Ben Barnes o sobě říká, že neumí tancovat, a tak je rád, že si mohl zahrát v takovéhle komedii, aby svůj srandovní tanec využil. (veronys)
  • Skuteční bratři Ivan a Neil McCormickovi si ve filmu také zahráli, a to osoby, sledující jeden z prvních koncertů v prázdném baru. (ČSFD)

Reklama

Reklama