Reklama

Reklama

Režisér Simon West uvádí strhující akční thriller, který se odehrává v New Orleans v době vrcholícího karnevalu. Will Montgomery (Nicolas Cage) strávil osm let ve vězení poté, co se při loupežném přepadení nechal podfouknout. Teď by nejraději hodil svou kriminální minulost za hlavu a znovu obnovil zpřetrhané vazby se svou dcerou (Sami Gayle). Montgomeryho staří parťáci i agent FBI Tim Harlend (Danny Huston) jsou ale přesvědčeni, že kořist v ceně deseti milionů dolarů Montgomery před uvězněním někde ukryl. Když mu unesou dceru a za její život žádají výkupné v hodnotě lupu, Montgomerymu zbývá jediná možnost. Musí uvěřit svým instinktům a spojit síly s krásnou, svůdnou a chytrou Riley Jeffers (Malin Akerman), se kterou se pokusí provést ještě jednu loupež, aby získal dceru zpět dřív, než bude pozdě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (204)

kingik 

všechny recenze uživatele

Lupič gentleman kontra psychopatický mrzák. Komu budete držet palce Vy? Druhý jmenovaný si fandění zaslouží víc už proto, že Nicolas Cage předvádí svůj běžný, sympatický avšak herecký standard, kterým se živí už pěknou řádku filmů. Oproti němu Josh Lucas antisociáně hláškuje, ční nad filmem svojí vizáží a hlavního hrdinu upřímně nenávidí. Will Montgomery (Nicolas Cage) je největší bankovní lupič Ameriky. A po odpykání osmi letého trestu (kupodivu jeho vizáž zůstala po takové době zachována bez jediné fyziognomické změny a proces stárnutí a změn, výjma psychopata Vincenta, se zastavil u všech postav!) za jednu takovou loupež na sebe přivolal krutý hněv a pomstu svého bývalého komplice Vincenta. Z toho se mezitím stal mrzák pracující u taxi služby s umělou nohou a bez prstů o které přišel, když nafingoval svoji smrt. A nyní má v moci Willovu nezletilou dceru za kterou požaduje svůj nevyplacený podíl z tehdejší loupeže. Pokud se tak nestane, tak dceru zabije. Willovi nezbývá než dceru ze zamčeného kufru taxiku vysekat než psychopat splní svoji hrozbu. Nicolas Cage oprášil kdysi úspěšnou spolupráci s režisérem Simonem Westem, kterému se již delší dobu výraznější režijní úspěchy vyhýbají a až na " Postradatelné 2" jsou jeho filmy divácky ignorovány a někdy až přehnaně v nich plýtvá svými ambicemi, kterých většinou nedostojí. Cage je v béčkových filmech poslední dekádu jako doma. Ani nápad, aby se s tímhle thrillerem vrátili na výsluní, ale ani vyloženou ostudu si dvojice jeho natočením neuřízla. Předně téměř všechno, co je v tomhle snímku k vidění, už bylo viděno stokrát jinde. Z hlediska nápaditosti scénáře se motiv unesené dcery a pomsty komplice nedá považovat za nijak objevný. Stačí si vzpomenout na starší snímek "Útěk do Mexika" a další. Inovativní přístup k ohranému scénáři West aplikuje jen v menších dávkách, ale i to se počítá. Herecky má Josh Lucas jasně nad Nickem Cagem navrch. Všechny scény s jeho psychopatem nemají chybu. Naopak scény s FBI jsou to nejhorší prezentací federálů jakou jsem za poslední dobu ve filmu viděl. V podstatě zločinec Will, i když je hodný jako nikdo na světě, si v pohodě s agenty tyká a celkově je to trapné až na půdu a naprosto nereálné, jak v dialozích, tak i k přístupu k věci. Film však kráčí především akční cestou. Nasadí téměř dynamické tempo, nabídne pár převrácených aut a několik napínavých sekvencí. V rámci kategorie B se jedná o velmi dobrý počin. Chyběl jen ten moment překvapení a méně rutinní potažmo seriálový přístup jak ze scénáristické strany, tak i z té režijní. Dvojice West & Cage si tímto filmem spolehlivě upevnila svoji (nevalnou) pověst z poslední doby. Prvně jmenovaný je snaživý režijní rutinér inklinující k seriálovým schématům a druhý jmenovaný je herec nečtoucí důkladně scénáře k filmům ve kterých následně hraje. Mé hodnocení: 60% ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Sračka sraček a i u mě první náznak toho, že Cage už zřejmě není tam kde byl! Mělo by to asi působit tak, že Lucas má být ten hnusák a Nicolas ten vyfešákovanej bourák co spasí svět. Opravdu mě to přišlo naopak! Úlisnej Cage a humus céčko film! Škoda! Něco přeci jen jsi dokázal! Snad se dáš brzy do kupy! 35% ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Cage už zobere asi hocičo. Toto nebolo zlé, ale ani nič prevratné. Akčný thriler, ktorý sa dá pozrieť, ale človek na neho rýchlo zabudnem. Tak o dva roky sa na neho môžeme tešiť v TV. Bol som zvedavý na Akermanku, ale hrala len druhé husle. Škoda. Westová réžia dobrá, niektoré zábery uplne že vychytané, ale EX2 malo sice biedny scenár ale lepší ako toto. Od toho sa odvíjala aj réžia. 3 z 5 ()

bourec 

všechny recenze uživatele

I když sem před samotnou produkcí nevěřil vašemu hodnocení,tak musim přiznat,ač nerad,Westa mám totiž docela rád,že je to jen slabší průměr.Klišé,klišé,klišé.V rozumný míře mi klišé nevadí,ale tady to přetejká ven.Obsazení taky nic moc,hlavně Lucas hraje jak dement.Tomu filmu prostě chybí spousta věcí,trochu si vzpomínám na Westův film Na lince je vrah,to byla taky docela hloupost.Neva,snad to bude přístě lepší,50%. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

No tak na Nicolase v poslední době poměrně slušné do značné míry i průměrné videobéčko. To ovšem neznamená, že by to byl kdovíjak kvalitní snímek. Mizerné herecké výkony, hodně slabý a hloupý scénář a v podstatě nic proč snímku věnovat hodinu a půl času. Simon West není vyloženě zklamáním za kamerou, nicméně rutinní akce ani zdaleka nepřipomíná chvíle jeho největší slávy. To co je mimo akci jakbysmet. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

Reklama

Reklama