Reklama

Reklama

Režisér Simon West uvádí strhující akční thriller, který se odehrává v New Orleans v době vrcholícího karnevalu. Will Montgomery (Nicolas Cage) strávil osm let ve vězení poté, co se při loupežném přepadení nechal podfouknout. Teď by nejraději hodil svou kriminální minulost za hlavu a znovu obnovil zpřetrhané vazby se svou dcerou (Sami Gayle). Montgomeryho staří parťáci i agent FBI Tim Harlend (Danny Huston) jsou ale přesvědčeni, že kořist v ceně deseti milionů dolarů Montgomery před uvězněním někde ukryl. Když mu unesou dceru a za její život žádají výkupné v hodnotě lupu, Montgomerymu zbývá jediná možnost. Musí uvěřit svým instinktům a spojit síly s krásnou, svůdnou a chytrou Riley Jeffers (Malin Akerman), se kterou se pokusí provést ještě jednu loupež, aby získal dceru zpět dřív, než bude pozdě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (204)

Dreadd 

všechny recenze uživatele

Nick tentokrát svůj part odvedl dobře a příliš nepřehrává (možná ke konci měl k tomu tendence, ale Stolen určitě nerozšíří plejádu jeho legendárních scén a nápis "Academy Award Winner" tak protentokrát rozpálí doběla pouze jeho největší odpůrce). Stejně tak Simon West dokázal při akčních scénách uhlídat kameru a střih tak, aby přidával na dynamice a neubíral příliš na přehlednosti a nad drobnými podivnostmi jako jsou záběry termokamerou nebo vytvoření dokonalého kruhu výbušninou by se daly přivřít oči. Ale ten blbec, co si myslel, že akční scénář dokáže napsat i amatér se hodně spletl. Akční fanoušci jistě nečekali žádný silný příběh a spokojili by se s dobře zvládnutou akcí a smysluplnou zápletkou v pozadí, třeba i na jedno použití. A nedá se tu ani příliš spoilerovat, jelikož všechno už dávno prozradily trailery. Hodinu se jezdí autem, pak si Nick zlomí palec, ale narovná si ho a jede se dál, rozhodnou se vykrást banku, která má přímo pod hroudou zlata příhodně podzemní tunel a kdokoliv může přijít a odspodu si natavit potřebný valoun a samozřejmě ještě zachrání dcerku z plamenů, aby náhodou nechyběl happy-end. Nakonec ani nezbyl čas na osvětu zázračného zmrtvýchvstání a radši nechali Nicka poskakovat se zaručeně pravou hroudou zlata. ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

„Takže toto celé si vymyslel v base?" - „Nudil som sa!" Áno, ten námet bol sfilmovaný snáď tisíc krát, áno scenár má trhliny (alebo presnejšie povedané diery) a áno Nicolas Cage vyzerá pri hand-to-hand combatoch naozaj trápne. ALE páčilo sa mi ako si s týmto chabým materiálom (a rozpočtom 35 mega ;)) Simon West poradil. Vedel, že nemá cenu sa na niečo hrať, a tak nám naservíroval slušnú akčnú jazdu, pri ktorej razil heslo: "Keď nie logika, tak aspoň tempo!" A práve to veľmi oceňujem, pretože z toho cítiť také to old-schoolové razenie. Mať 12 rokov, tak tento film milujem. Trun da brain off! 55 % ()

Reklama

Honzek 

všechny recenze uživatele

Zmatenej scénář, divná kamera, kupa nelogičností...Nevím no, nejhorší biják to nebyl, ale na víc jak 2* to nebude. A jo, Nicolas tam běhá jak retard. Borec se s ním mohl sejít už na začátku filmu, dát mu po tlamě a byl bych ušetřen skoro dvou hodin času. Nebo jak si vykloubil prst, aby mohl zvednout telefon, kterej následně položil.... Vynikající byla i scéna s batohem plným zlata, nejen že ho tam nosí jak pírko, ale ta taška to ještě k tomu vydrží...No dál to raději nebudu vypisovat. Režisér to podělal jak mohl a to tam nebyl vůbec zlej začátek. Cage jede holt už ve znamení těžkejch béček. Jinak už tomu asi nebude. Nenadchne to, ani neurazí...Ale cítím z toho jakousi zbytečnost. Peníze které byly vloženy do natáčení mohli raději poslat dětem do Afriky :-) ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si stěžovat. Akce dobře natočená, West boduje, herci hrají dobře, tempo to má našláplé a u hudba je taky fajn. Popravdě nevím, co lidi od podobných filmů čekají, ale na tenhle film bych šel do kina radši, než na jiné zhovadilosti, co jsem v poslední době viděl. Pokud si Stolen za něco zaslouží krtiku, tak je to především hlavní záporák, který je svou vizáží poněkud přepálený a závěrečné akční vyvrcholení, které je příliš krátké. Jinak je ale Stolen skvělý odpočinkový film a špičkové řemeslo. PS: By mě jen zajímalo, kam se poděla stáda těch chytráků, kteří sebevědomě plácali, že tohle je to samé jako 96 hodin, aniž by film viděli. A ejhle, ono to vůbec stejné není. To je ale překvápko. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Já vám nevím. V poslední době ať si s Nicolasem pustím cokoliv nemám problém. Že už to není co bylo kdysi jsem si dávno zvykl. A tak si užívám béček s často slabší zápletkou, kdy hlavní hrdina je velice dobře zahraný, má určitý charisma a není mi lhostejný. V těchto kolejích se jede i zde. Postavy se občas chovají hloupě, zápletka se přizpůsobuje tomu aby posouvala děj a proto se někdy objeví nelogická díra. Dojde to do fajn finále a celé si to Cage dává na půl plynu, protože ať je to jak chce herec je stále dobrý. V téhle kategorii si získává můj respekt a i zde je to za slušných 60 procent. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Po tom, čo príde Will (Nicolas Cage) za Hoytom (M.C. Gainey), mu rozbije nos, posadí ho na stoličku a vedie s ním rozhovor, na konci ktorého ho kopne do brucha, pričom spadne na zem aj so stoličkou. V nasledujúcom zábere je však stolička na nohách. (Johnny.ARN)
  • Se Simonem Westem spolupracoval na snímku Con Air (1997), na který je ve filmu několik odkazů, kromě Nicolase Cagea (Will Montgomery) i M.C. Gainey (Reginald Hoyt). Zmíněné odkazy jsou následující: Will stráví ve vězení stejně jako Cageova postava v Con Air 8 let, přičemž se po propuštění z vězení snaží dostat ke své dceři a kupuje jí modrého plyšového medvídka. Reginald se navíc do vysílačky ohlašuje jako Diamantovej Pes, což byla jedna z hlavních postav ve filmu Con Air. (korbitch22)

Reklama

Reklama