Reklama

Reklama

VOD (1)

Markie Trattman (Ray Liotta) pořádá soukromé karetní hry jen pro pozvané. Jednoho dne se rozhodne najmout pár zlodějíčků, aby jeho tajné kasino přepadli. Všichni okradení se zprvu cítí značně poškozeni, ale celá záležitost nakonec utichne po pěšině. Co víc, Markie se posléze v opilosti dokonce ke všemu přizná a hráči mu s úsměvem na rtech jeho prohřešek odpustí. Markie má však přece jen průšvih, a to když karbaníky přepadnou podruhé. Historce, že s tim Trattman nemá nic společného, samozřejmě nikdo nevěří. Dát vše do pořádku má za úkol Jackie Cogan. (TV Nova)

(více)

Videa (29)

Trailer 1

Recenze (449)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Killing´em softly. From a distance.. Svéhlavý neo-noir navlečený na období Americké hypoteční krize - proto tolik Bushů, Obamů a plamenných proslovů, jak jsou všichni jeden a přitom v tom de facto každý jede sám. Krize vzniklá v ekonomice, která byla (vzhledem k zápletce paradoxně) částečně postavena na gamblingu a jenž je tvořena lidmi, politiky a finančními uskupeními, co zabíjejí něžně, z dálky, stejně jako Jackie Cogan.. Herecky bezchybné, přecpáno realismem, prakticky bez ženských postav, násilné a jdoucí tak trochu mimo koridor žánrových konvencí. Dlouhé či nudné? Kdepak. Tohle je přesně ten druh filmu, v němž není podstatné CO, ale JAK a to pak čas nehraje roli.. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Neoslovilo mě to. Některé scény byly správně atmosférické a vizuálně zajímavé a Brad Pitt si to krade celé pro sebe. Jinak jde ale spíš o malinko nevyvážený film, ve kterém na mě ty rádoby stylové dialogy vůbec nepůsobily (skoro jakoby vypadly z nepovedenýho Tarantina) a polovina postav mě naprosto míjela. Ani ta závěrečná scéna s výtečným Pittovým monologem to již moc nespraví. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Killing Them Softly přináší stylový, retro artový zážitek, který nehraje ani tak na akci, dynamičnost děje či krvavé přestřelky, ale spíše se soustředí na vykreslení prostředí a jednotlivých postav. Pozornému a trpělivému divákovi se tento snímek odmění vynikajícím scénářem s propracovanými dialogy. Ti ostatní budou pravděpodobně neklidně poposedávat a čekat, kdy se konečně přestane kecat a nastane nějaký pořádný mazec. Takovým bych poradila, aby si našli třeba něco se Stathamem, protože Zabít tiše Vám tohle nedá. Obsazení je "par excellence." Od Brada Pitta (tady mu to sakra tak sekne, v tom černém ohozu, s cigárkem a tím účesem:), jehož Jackie Coogan představuje distingovaného, chladného, vyrovnaného muže, který "jen" dělá svou práci, přes Richarda Jenkinse, a Bena Mendelsohna, jehož herecká všestrannost bez "hvězdné" nálepky a jakoby neupravený vzhled, mu často "dohazují" kšefty různých samotářů a ztracených existencí. Až po zavedeného gangstera, Raye Liottu, ukecaného Jamese Gandolfini a Scotta McNairy, jemuž Brad důrazně promluví "do duše." Osobitá gangsterka, která si své diváky a fanoušky zcela jistě najde. "This country is fucked, I'm telling you.", "I'm living in America, and in America, you're on your own. America's not a country. It's just a business." ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Na tehle film jsem se podíval jenom proto, že v něm hraje Brad Pitt a i přes nízké hodnocení filmu, jsem si říkal, že přeci Brad Pitt nebude hrát v nějaké sračce. No bohužel opak byl pravdou. Hned od úvodu bylo jasné, že je to sračka největšího kalibru. Náš slavný Brad se na scéně objevuje až ve 24. minutě a podává stejně špatný výkon jako ostatní herci. Ve 34. minutě už vypínám film. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Dominik je bůh, kterého uctívám už od Zabití Jesseho Jamese a ani tentokrát mě nezklamal. Stylové krimi drama bez jasně dané hlavní postavy. Není moc komu fandit, protože žádná z postav není divákům nakloněná. Hlavní postavou jsou prachy a příběhem se prolínající ekonomická krize. Každopádně všechny postavy jsou skvěle napsané a Pitt je jako nájemný vrah, co své vraždy neprožívá, úplně parádní. Jeho vstup na scénu podbarvený Johnny Cashem je geniální. Stejně jako celá kamera. Moje cinefilské srdce zase jednou zaplesalo. "America is not a country. It's just a business. Now fucking pay me!" ()

Galerie (49)

Zajímavosti (10)

Související novinky

Pittův Cogan nabírá posily

Pittův Cogan nabírá posily

11.01.2011

Produkce krimikomedie Cogan´s Trade, díky které opět spojí síly Brad Pitt a scénárista a režisér Andrew Dominik (natočili spolu Zabití Jesseho Jamese bla-bla), začíná lákat další zvučná jména. Prvním… (více)

Reklama

Reklama