Reklama

Reklama

VOD (1)

Markie Trattman (Ray Liotta) pořádá soukromé karetní hry jen pro pozvané. Jednoho dne se rozhodne najmout pár zlodějíčků, aby jeho tajné kasino přepadli. Všichni okradení se zprvu cítí značně poškozeni, ale celá záležitost nakonec utichne po pěšině. Co víc, Markie se posléze v opilosti dokonce ke všemu přizná a hráči mu s úsměvem na rtech jeho prohřešek odpustí. Markie má však přece jen průšvih, a to když karbaníky přepadnou podruhé. Historce, že s tim Trattman nemá nic společného, samozřejmě nikdo nevěří. Dát vše do pořádku má za úkol Jackie Cogan. (TV Nova)

(více)

Videa (29)

Trailer 1

Recenze (449)

Ant 

všechny recenze uživatele

Dominik je bůh, kterého uctívám už od Zabití Jesseho Jamese a ani tentokrát mě nezklamal. Stylové krimi drama bez jasně dané hlavní postavy. Není moc komu fandit, protože žádná z postav není divákům nakloněná. Hlavní postavou jsou prachy a příběhem se prolínající ekonomická krize. Každopádně všechny postavy jsou skvěle napsané a Pitt je jako nájemný vrah, co své vraždy neprožívá, úplně parádní. Jeho vstup na scénu podbarvený Johnny Cashem je geniální. Stejně jako celá kamera. Moje cinefilské srdce zase jednou zaplesalo. "America is not a country. It's just a business. Now fucking pay me!" ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Brad Pitt pre divákov, scenár proti divákom. Prečo? Neviem. Možno sa pán Andrew Dominik nevedel rozhodnúť medzi filmom-noir bez klobúkov a tarantinovsko/coenovskou konverzačnou gangsterkou. Na to druhé ale nemá. Takže tam môže byť problém. Alebo možno je na vine predloha. O tom ale pochybujem. Skôr problémy s jej spracovaním. Aj keď ten koniec bol cool. A réžia mala silné momenty. Preto za mňa benevolentné 4 hviezdičky. ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Miestami podpriemerné, miestami nadpriemerné, výsledne priemerné. Niektoré scénky stoja za to, pri druhých som si z chuti špáral v nose, ale posledné Pittové slova na konci filmu stáli naozaj za to. "Já žiju v Americe. A v Americe jsi na všechno sám. Amerika není země, je to jen byznys. A teď mi kurva zaplať!" ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Taková trošku nudička, jenže pořád je tu naštěstí lumpiček Brad Pitt a tomu se tady protočí doslova panenky, aby vyřešil jeden vcelku zapeklitej případ. Každopádně když už příběh ne, tak alespoň prostředí je zajímavé. Dlouho (jestli vůbec někdy) jsem se nesetkal s filmem, který by řešil finanční krizi tak vehementně, jako právě v tomhle filmu. U zlodějů to ale asi fakt sedí. Zřejmě to mělo znamenat akorát to, že jak je krize a lidi mají méně peněz, tak toho lidé zároveň koupí daleko méně a i lup bude často stát za hovno. Tady teda stál, což kluci zlodějští pochopili poměrně rychle. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Absolutně jiné než jsem od Dominika čekal. Tentokrát žádná meditativní hypnotická atmosféra, ale pořádně syrová a realistická gangsterka, nyní aktuálně zasazená v okovech ekonomické krize. Hodně si to bere ze Scorseseho, Tarantina nebo Ritchieho, ale zároveň se to svým zvoleným pojetím naprosto vymezuje podobným srovnáním. Nepřistupovat k filmu především jako k zábavě, nabídne Killing Them Softly nečekaně depresivní konverzační perlu, v níž vynikne hlavně skvělý Pitt, několik nápaditě zrežírovaných scén a nekompromisní brutalita spolu s trefnou kritikou současné Ameriky. Když o tom tak přemýšlím, stylisticky je film vlastně hodně podobný Driveu - hlavně v ladných přechodech mezi klidnými a drsnými polohami snímku. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (10)

  • Brad Pitt nebyl jen jedním z protagonistů. Se svou společností Plan B stanul také mezi producenty. (Haretix)
  • Natáčení filmu probíhalo v březnu roku 2011 v New Orleans. (Haretix)
  • Děj vychází ze stejnojmenného románu George V. Higginse. (Haretix)

Související novinky

Pittův Cogan nabírá posily

Pittův Cogan nabírá posily

11.01.2011

Produkce krimikomedie Cogan´s Trade, díky které opět spojí síly Brad Pitt a scénárista a režisér Andrew Dominik (natočili spolu Zabití Jesseho Jamese bla-bla), začíná lákat další zvučná jména. Prvním… (více)

Reklama

Reklama