Reklama

Reklama

Chlastem a drogami poháněná kariéra zpěváka s chraplavým hlasem se více jak čtyři desetiletí protíná s mnoha mezníky v dějinách rockové hudby. Viděl Beatles v Cavern Club, jezdil jako roadie s Jimim Hendrixem, důvěrně radil Sidu Viciousovi a hrál v rockových kapelách Merseybeat a Psychadelic předtím, než spojením punkových a metalových prvků s kapelou MOTÖRHEAD inspiroval vznik thrash metalu. Na své cestě se stal věčnou inspirací takovým legendám, jako Dave Grohl, Slash, Metallica - ty všechny ve filmu uvidíme, spolu s Ozzym Osbournem, Alice Cooperem a mnoha dalšími... Po dobu tří let sledovala kamera tohoto neklidného rockového válečníka na cestě z jeho zaneřáděného hollywoodského bytu na evropské stadiony. Zachycuje Lemmyho při klidných, sebeodhalujících chvílích doma, při jam sessions s Davem Grohlem i jako rockového hrdinu, řidiče válečného tanku. Odhalí muže, který je osobitější, filozofující a má větší smysl pro humor, než by většina lidí očekávala... (Atlantis Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

"Keď som mal asi 16 alebo 17 rokov otec ku mne prišiel a s vážnou tvárou mi povedal: Nikdy neber kokain, nikdy. Zober si radšej speed, je omnoho lepší." Známu heavy-trash metalová kapelu Motorhead som nikdy nepočúval, ale som veľký fanúšik rocku a metalu všeobecne. Preto som si chcel tento dokument o "Krstnom otcovi" heavy metalu pozrieť, a vyplatilo sa. Lemmy Kilmister je žijúci a chodiaci rock n roll sám. Fajčí jednu od druhej, celý deň pije Jacka s colou, vyskúšal všetky možné drogy (okrem heroinu) a mal v posteli 1000 žien, čo je podľa neho ešte slabý priemer v prepočte na jeden rok. Kto by tochto chlapíka nemal rád. Naviac je to ešte aj dobrák s veľkým srdcom a nemá žiadne hviezdne maniere. Robí si čo chce, kedy a chce a ako chce. Parádny dokument a zrejme sa do Motorheadu predsa len pustím. 75 %!! ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Lemmy je dost bizarní figurka, že pár zajímavých situací vygeneruje, ale jinak je tu (opět) jen banda přestárlých a velmi nudných rockerů, kteří mluví a mluví o tom, jak byl jejich život fajn, což jim ani za mák nevěřím, protože vypadají velmi unaveně tou rutinní coolovostí opotřebovaně. Kdyby to aspoň nemělo skoro dvě hodiny! ()

Reklama

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Lemmy je takovy format, ze dvouhodinovy dokument by utahli jen jeho kamosi vykladajici silene historky. Ale kdyz k tomu dostaneme zabery z turne, koncertu a studii, prohlidku Lemmyho neskutecneho kutlochu (etuda s kosem!) a klaboseni Lemmyho se svym synem, jak matka tohoto syna prisla o panenstvi s Johnem Lennonem a urcite pri tom myslela na Paula... Tenhle dokument je proste temer dokonala rock'n'rollova zabava. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tak se vám musím přiznat, že před zhlédnutím dokumentu jsem netušil, kdo to nějaký Lemmy je. Kdybych dokument neviděl, tak bych stejně o nic zásadního nepřišel. To je třeba napsat hned na úvod. Na stranu druhou musím uznat, že Lemmy má skutečně své kouzlo, svůj styl oblékání a vizáže a navíc slušně zpívá, takže se klidně může stát, že třeba některá skladba Motörhead potká moje uši pěkně zblízka. Ještě jsem chtěl napsat, že Lemmy nahlas vyslovil ten důvod, proč hudební smetánka umírá předčasně. Není v tom nic většího než heroin a kokain. Tak to mě potěšilo. Jinak ho uznávám ještě z jednoho důvodu. Díky jeho lásce k whiskey. Ale tohle uznání ztráci zase kvůli jeho kuřácké závislosti. Nad čím bych se naopak troufl pozastavit je Lemmyho láska k hákovým křížům a nacistickým zbraním, které by určitě potěšily nejednoho zdravého člověka. Jednoznačně vidím dokument na 3*. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Měl jsem šest barevných přítelkyň, takže jsem nejhorší nacista na světě." Hlasy Udo Dirckschneidera, Roba Halforda nebo Bruce Dickinsona mám určitě raději než chraplák Lemmyho, ale co se týká charismatu a rockerství v srdci, tak si Lemmy s výše uvedenými pány vytře ... v podstatě cokoliv. K sexu, drogám a rock´n´rolu totiž svědomitě přidává ještě hromadu ironie a házení vydělaných peněz do automatu. Vzhledem k jeho životnímu stylu by leckterý zastánce zdravého životního stylu pokládal za nemožné přežití třicítky, ale Lemmy si i v důchodovém věku užívá brilantní zvuky své baskytary a provádí s diváky energetickou výměnu na koncertech. Lemmy sám je za neoddiskutovatelných pět hvězd, ale dokument občas ztrácí tempo a i když ho Lemmy ledabyle zase zvyšuje, tak pasáže bez hudby zkrátka nejsou úplně ono. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (4)

  • V dokumentu můžeme vidět Lemmyho při natáčení scény do seriálu Californication (od r. 2007). Ona scéna byla nejspíš vystřižena, protože se do seriálu nikdy nedostala. (Stanley619)
  • Celosvětová premiéra proběhla 15. března 2010 na filmovém festivalu South by Southwest v USA. (ČSFD)

Reklama

Reklama