Reklama

Reklama

Chlastem a drogami poháněná kariéra zpěváka s chraplavým hlasem se více jak čtyři desetiletí protíná s mnoha mezníky v dějinách rockové hudby. Viděl Beatles v Cavern Club, jezdil jako roadie s Jimim Hendrixem, důvěrně radil Sidu Viciousovi a hrál v rockových kapelách Merseybeat a Psychadelic předtím, než spojením punkových a metalových prvků s kapelou MOTÖRHEAD inspiroval vznik thrash metalu. Na své cestě se stal věčnou inspirací takovým legendám, jako Dave Grohl, Slash, Metallica - ty všechny ve filmu uvidíme, spolu s Ozzym Osbournem, Alice Cooperem a mnoha dalšími... Po dobu tří let sledovala kamera tohoto neklidného rockového válečníka na cestě z jeho zaneřáděného hollywoodského bytu na evropské stadiony. Zachycuje Lemmyho při klidných, sebeodhalujících chvílích doma, při jam sessions s Davem Grohlem i jako rockového hrdinu, řidiče válečného tanku. Odhalí muže, který je osobitější, filozofující a má větší smysl pro humor, než by většina lidí očekávala... (Atlantis Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Lemmy Kilmister - co říct k tomuhle nezmarovi... Kdo se v tvrdší muzice trochu vyzná, nemůže ho neznat.. Tenhle dokument ho zachycuje v soukromí, na cestách, na koncertech, v zákulisí...všude.. Dozvíte se o něm prakticky skoro všechno co by vás mohlo zajímat. Takže pro fanoušky je tohle video nutností!!! ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Ikdyž dokáže upít slona, hudebně i sexuálně bude asi taky neskutečně plodný, a možná že s ním bude i opravdu sranda, tak přesto všechno na mě Lemmy působil jako hodně divnej chlápek od vedle. Člověk, který si doma věší hákový kříže na zeď a tvrdí, že není nacista, prostě nemůže mít všech pět pohromadě. Navíc mě ani ta jeho hudba a pozérská nálepka nejhlasitější kapely na světě moc nebere...5/10 ()

Reklama

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Lemmy byl určitě postivačka nebo modernu týpek. ALe škoda, že dokument nešel víc do hlouby, nebyl povedenější a kontroverzi se vybíral. Ale zlobit se na to nedá vzhledem k příhodám Davea Grohla, Billyho Boba Thortona (co udělal po výplatě za Ples příšer LOL :-D) a Lemmyho (jít na Jacka Danielse znamená otevřená flaška do ruky pro každého! double LOL :-D ) Patrioty potěší Lemmy jezdící v českém tanku. 7/10 ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ja, jakozto obrovsky fanda Motorhead musim ist sakramentsky vysoko. Lemmy je kult sam o sebe, to, co dokazal on /hlavne ta spotreba Jacka Danielsa ....../ - tak o tom sa mnohym moze len snivat. Takto ma vyzerat prava rock´n´rollova hviezda. "Dokdy minite takhle zit? Asi tak do roku 2045, pote se trochu zklidnim". 100 % ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Po predchádzajúcej projekcii dokumentu o Joy Division je "Lemmy" čistá optimistická katarzia a doslova očista tela a ducha...Hoci v súvislosti diablom Lemmym sa baviť o očiste je veľmi zvláštne:) Nie som die-hard fan Motorheadu, ale osoba Lemmyho je skutočne fascinujúca a práve kvôli tomu, nie kvôli jeho skupine, má pre mňa tento dokument svoju váhu... ()

Galerie (34)

Zajímavosti (4)

  • V dokumentu můžeme vidět Lemmyho při natáčení scény do seriálu Californication (od r. 2007). Ona scéna byla nejspíš vystřižena, protože se do seriálu nikdy nedostala. (Stanley619)
  • Celosvětová premiéra proběhla 15. března 2010 na filmovém festivalu South by Southwest v USA. (ČSFD)

Reklama

Reklama