Reklama

Reklama

Jiná země

Trailer 1

Rhoda Williams (Brit Marling), inteligentní mladá žena, jež byla přijata do speciálního astrofyzického programu MIT, sní o tom, že prozkoumá vesmír. Geniální skladatel, John Burroughs (William Mapother), právě ve své profesi dosáhl vrcholu a brzy se mu má narodit druhé dítě. V předvečer objevu duplikátu Země se stane tragédie a životy těch dvou se neoddělitelně propojí... (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (403)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Určitě spíše drama než sci-fi, ale právě ten sci-fi odér tomu dodává na zajímavosti a prohlubuje všechny myšlenky, které vám u tohoto filmu vytanou na mysl. Já osobně bych se návštěvě druhé, zrcadlové planety rozhodně nebránil, i když kdo ví, kdo by mě tam, na té jejich první planetě, vlastně čekal. Osoba, která si dokázala splnit všechny moje sny? Anebo někdo jako Rhoda, jenž na svůj život dokázal vrhnout stín během jednoho okamžiku...? Vesmír ví asi moc dobře, proč nám všem dává šanci na život jenom jednou... 3* za film, 1* za originální nápad a sice nečekaný, ale o to poetičtější závěr. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Předně je to film fantastický, ne vědecko-fantastický, to jen tak na okraj... A fantastická je i Brit Marling a já jsem opět zamilovaný až po uši; ještě jedna taková role a skončí v mojí top tence. Jistě, mohl bych filmu vyčíst (jak je mým zvykem) příliš nasládlého pathosu a nepříliš kvalitní kameramanský styl. Mohl bych, ale nechce se mi, protože Another Earth mi skvěle sedl do mé melancholické nálady a já u něho nostalgicky vzpomínal na mé návštěvy podobných dušezpytných nekomerčních nízkorozpočťáků v devadesátkách. Vyčítám hlavně sobě - a to, že jsem Another Earth neviděl dřív. Ale aspoň jsem nebyl tolik zklamaný z Cahillovy druhotiny, kterou jsem viděl včera. A taky už mi naštěstí poněkud vybledly vzpomínky na podobného (a extrémně nepovedeného) vrstevníka téhle jeho prvotiny - na von Trierovu Melancholii. ()

Reklama

LihO 

všechny recenze uživatele

Aj napriek veľkému potenciálu na sci-fi, ostáva tento film na úrovni drámy, na pozadí ktorej sa postupne stráca geniálny, v úvode sľubne pôsobiaci, nápad so zrkadlovým obrazom Zeme. Hlavná dejová línia je postavená na emóciách, výčitkách svedomia a nenaplnených snoch Rhondy a jej vzťahu k Johnovi, čo jednoducho nestačí. Chýbalo mi tam viac postáv, nejaké oživenie scenára... miestami som sa nudil. ()

Silas 

všechny recenze uživatele

Film jsem si rozdělil na dvě půlky. V té první jsem byl nadšen z toho, že nápad dvou Zemí je podporován slušným emocionálním a morálním příběhem, v té druhé mě mrzelo, že "sci-fi rovina" (časté záběry nebe hodně matou) je pořád tolik upozaďována na úkor lidských trablů. Po dlouhé době musím ocenit umění vyprávět především obrazem a hudbou, víc než kdy jindy působí pojetí kamery přirozeně a díky tomu dvě Země zcela přijatelně. Chci ovšem pokračování. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Skvělá Brit Marling ve velmi zajímavém drama, okořeněným prvkem sci-fi. Malinko to chvilkami připomínalo Melancholii, kdy na pozadí čehosi neznámého, hrozivého, ale i fascinujícího a tajemného se odehraje tragédie, jejíž následky se ta, jež byla vinna, snaží odčinit. Byla jsem dojata, zmatena, a film s překrásnou hudbou donutil přemýšlet nad možným i nemožným. Čtyři hvězdy. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Snímek byl natočen v rodišti režiséra Mika Cahilla v New Haven v Connecticutu a jeho okolí. Dům jeho matky, ve kterém vyrůstal, byl během natáčení použit jako dům Rhody (Brit Marling) a její rodiny. (Marek#33)
  • Na Rhodinom stole leží sci-fi trilógia Isaaca Asimova „The Foundation“ („Základňa“) popisujúca svet, v ktorom ľudia osídlili celú Galaxiu. (ČSFD)
  • Snímek byl v roce 2011 oceněn Zvláštní cenou poroty na filmovém festivalu Sundance. (Caminzind)

Reklama

Reklama