Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta

  • USA Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V dalším pokračování svých fantastických dobrodružství se kapitán Jack, ke kterému se štěstěna opět jednou nemilosrdně obrátila zády, ocitá tváří v tvář bandě smrtících pirátských duchů pod vedením strašlivého kapitána Salazara (Javier Bardem), kterým se podařilo uniknout z Ďáblova trojúhelníku a jejichž jedinou touhou je připravit o život každého piráta - a zejména Jacka. Jackovou jedinou nadějí na přežití je bájný Poseidonův trojzubec, ale pokud má mít šanci ho nalézt, musí přesvědčit ke spolupráci Carinu Smythovou (Kaya Scodelario), geniální a krásnou astronomku, a Henryho (Brenton Thwaites), tvrdohlavého mladého námořníka a člena královského námořnictva. Jedině s jejich pomocí má kapitán Jack, svírající v rukách pevně kormidelní kolo Umírajícího racka, své zoufale nicotné a zchátralé lodi, naději nejen zvrátit nepřízeň osudu, se kterou se poslední dobou potýkal, ale také zachránit si život ve střetu s nejmocnějším a nejděsivějším protivníkem, jakému byl kdy nucen čelit. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (940)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Po opětovném shlédnutí upravuji hodnocení, to však nic nemění na tom, že jsou to ti nejhorší piráti. Má to sice i své světlé a humorné chvilky, ale nepřátelé Jacka jsou prostě příliš silní a prakticky se s nimi nedá vůbec bojovat a to neuvěřitelně kazí celkoví dojem. Neříkám, že nepřátelé v předchozích dílech nebyli silní, ale ti byli pouze nesmrtelní, ale tohle už je moc. 60% za ty efekty a tu komedii. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

U sta chcíplejch žraloků a prohnilejch ráhen. Ať se do hlubiny propadnu, pokud tihle piráti nebyli nejslabší z celé už notně nastavované omáčky. Scénář jako by psal někdo, kdo dostal zadání něco napsat, ale už něvěděl o čem psát. Podobně jako si já večer vymýšlím občas usínajícímu potomstvu pohádky a sem tam musím uznat, že prostě některé vymyšlené příběhy nestály za moc oproti jiným povedenějším. Posluchači to také umí pěkně okomentovat... Vizuálně jsou piráti zase o level dál. Španělský křižník s posádkou mrtvol v čele s charismatickým Bardenem - pardon El Matadorem byl sice super a Barden byl zase skvělý i jako kapitánská zombie, tím to ale končí. Když vizuál převládá nad příběhem je něco špatně. Během filmu jsem si říkal co by asi filmaři dělali bez těch nadupaných pécéček a vyrendrované půlce filmu... Zkrátka tohle nebylo nic moc a moc bych se divil kdyby obchody vrhly na své pulty hrnečky, přívesky, trička a všechny ty další serepetičky k Salazarově pomstě... Tři vilejše. Víc nedám! * * * ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Je to megadrahé, sú tam zombie žraloci, Paul McCartney aj Zimmerove motívy, takže ten film proste zlý byť nemôže :) Pokiaľ bola pirátska séria v kóme, tak sa zrodili nové série (Fast and Furios, Transformers, MCU), ktoré po nej prevzali štafetový kolík najpopulárnejších novodobých blockbusterov. Už v expozícii požičanej z finále Fast Five je však jasné, že Sparrow a spol. sa chcú vrátiť na trón. A minimálne v mojich očiach sa im to darí. Zbytočná prekombinovanosť je preč a dostal som krásnu dobrodružnú fantasy so super tempom, tradičným humorom, sympatickými (novými) postavami, veľmi dobre využitými navrátilcami, dobre odsýpajúcim príbehom a úžasným vizuálom. Už dávno som sa v kine tak perfektne nebavil a pri megagýčovom finále bola dokonca aj slzička :) V konkurencii robotov, plešatých šoférov a okostýmovaných hrdinov to dokonca pôsobí aj neuveriteľne sviežo. Čo je trochu paradox, keďže je to piata časť zabehnutej frančízy. Takisto ma veľmi pobavili hrátky s klišé a som si istý, že feministky a filmoví vedci budú mať z jednej podzápletky veľkú radosť. Som proste nadšený a jediné čo mi vadí, je absencia Zimmera a nejakej skutočne úžasnej scény , ktorú by som si pozeral opakovane (prvé tri diely ich majú hromadu). Aj keď gilotína má k tomu blízko. Užil som si to viac než posledné FaF a dokonca aj ako Artuša. Uvidíme ako za pár týždňov vráti úder Bay 9/10 P.S. Aby bolo jasné, tak jedničku, dvojku a nejaké tie dve hodinky z trojky absolútne milujem a štvorku nenávidím. P.S. 2 - komu táto séria doteraz nesedela, nesadne mu ani teraz ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Noví Piráti jsou takovou tou klasickou pirátskou jednohubkou ... jakože baví, ale žádná bomba to není. Pokud se těšíte na epickou podívanou s nápaditou akcí, tak se raději znovu podívejte na jedničku. V nejnovějším díle se krom první akční scény, která se až nebezpečně podobá finále z Rychle a Zběsile 5, setkáte pouze s rutinní akcí, na kterou si za 2 týdny ani nevzpomenete (jo a není jí tu vůbec hodně, jak se vám snaží natlačit nejsilnější konkurenti Mirky Spáčilové ... aka MZ). Nicméně i tak film alespoň baví, dokonce i Depp jako Jack Sparrow nepůsobí tak špatně, jak by se mohlo zdát z trailerů. Příjemná rodinná podívaná se špetkou akce to ale je. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Ke 3* se přikláním vlastně jenom proto, že jsem to čekal ještě podstatně horší. Bavil mě Depp, na kterého je ve zdejším fiktivním světě nasraný už definitivně celý oceán a jemuž se příště bude mstít snad i ta vychcaná opice, bavil mě akční drajv první poloviny a pár opravdu skvělých nápadů (scéna s gilotinou je top) a baví mě i fakt, že pátý díl Pirátů se baví na účet pátého dílu Rychle a zběsile, ale co se dělo posledních padesát minut, to odráží skoro všechno, co na podobných fantasy ukrutně nesnáším. Najděme pomocí talismanu a vyvolené dívky silnější talisman, který dokáže všechno, co dokázat nejde - aneb jak se stonásobně větším rozpočtem natočit nudnější a křečovitější verzi Odvážné Vaiany. Režie více než solidní, herci více než dobří, ale ten scénář radši proklít a posadit na Bludného Holanďana. Tahle série je tematicky over, i když v jednotlivostech pořád umí překvapit. 55% ()

Galerie (198)

Zajímavosti (51)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 172,6 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 795,9 mil. (NIRO)

Související novinky

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

24.10.2018

Scenáristé Deadpoola a Zombielandu Rhett Reese a Paul Wernick měli údajně mít první schůzky se studiem Disney o potenciálním rebootu miliardové série Piráti z Karibiku. Zatím není jasné, jestli… (více)

Depp, Rylance a Pattinson mezi barbary

Depp, Rylance a Pattinson mezi barbary

23.10.2018

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) a producent Andrea Iervolino (Hudba ticha) nedávno oznámili spolupráci na několika nových projektech, přičemž tím prvním se stane snímek Waiting for… (více)

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

20.11.2017

U filmových sérií platí jednoduchá matematika - pokud je další díl úspěšnější než ten předchozí, jede se dál, pokud ne, místo pokračování se dá chvíli pauza a potom ideálně reboot. Letos takhle… (více)

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

Reklama

Reklama