Reklama

Reklama

Sedmnáctiletá Mia má všechno, o čem kdy snila - úžasnou rodinu, milujícího přítele a právě ji přijali na prestižní hudební školu. Stojí však před vážným životním rozhodnutím - bude následovat svůj sen o kariéře violoncellistky nebo dá přednost své lásce a zůstane s milovaným Adamem? V jedno zimní ráno se však všechno změní - Mia ztratí milované rodiče i bratra. Najednou vidí samu sebe, jak leží na nemocniční posteli napojena na přístroje a před očima se jí odvíjí celý život. Vidí všechny své blízké a hlavně Adama, prosícího, aby se vrátila k němu. Včera řešila svou budoucnost, dnes stojí před jedinou osudovou otázkou: Zůstanu? (Forum Film CZ)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (271)

Linda.csfd 

všechny recenze uživatele

"Would you stay if you knew my whole story?" Nikdy jsem žádný podobný film neviděla. Strašně mě rozsekal, cestou z kina se mi třásly ruce a nohy a nemohla jsem popadnout dech. Ještě druhý den jsem byla úplně mimo. Takhle to dopadá, když mě film vtáhne do děje a rozseká na kousky tak, že se nedokážu vrátit zpátky na planetu. Chloë miluju, vždycky jsem jí milovala a po tomhle filmu ještě mnohem víc. Je geniální a nádherná, drsná i křehká zároveň. A co když to tak doopravdy je? Když je člověk v komatu, tak to, jestli se probudí, nezáleží na přístrojích a doktorech, ale na jeho vlastním rozhodnutí? “It's okay, if you want to go. Everyone wants you to stay. I want you to stay more than I've ever wanted anything in my life.' 'But that's what I want and I could see why it might not be what you want. So I just wanted to tell you that I understand if you go. It's okay if you have to leave us. It's okay if you want to stop fighting." ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na film s Chloë Grace Moretz a dostal jsem film s Chloë Grace Mortetz. Nic víc. Je to emotivní příběh o tom, jak je možné ztratit všechno a možná přece jen něco získat. Skutečně dojemná mi přišla scéna s dědou Stacy Keachem, který ukázal, že to v něm pořád je. Jinak je to jen klasický hollywoodský útok na emoce, který mě nebaví. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"If I Stay" nebolo asi to najhoršie čo som kedy videl, no každopádne zlý je tento film dosť. Smutné je, že sú aj veci, ktoré sú na ňom dobré. Miini rodičia sú veľmi sympatické a príjemné postavy, veci čo sa dejú okolo sú zaujímavé a Mia sama o sebe tiež je zaujímavou postavou. Má to všetko len jeden veľmi veľký problém, ktorý v podstate ruinuje tento film a to je Adam a jeho vzťah s Miou. Je to tak tuctová tak nudná a toľkokrát videná lovestory, že človek presne vie čo sa stane. A rovnako je to aj v časti, kde vidíme jej dušu chodiť okolo. Tiež môžete odhadnúť ako sa asi príbeh bude tam vyvíjať a uhádnuť to dopredu. A najhoršie na tom je, že je z toho potom len klišé a melodráma. Adam je nudná postava, videli sme ho miliónkrát, do príbehu nedali nič nové, už len čakáte kedy prídu tie scénky, ktoré viete, že prídu. Najhorší však je asi koniec filmu, ktorý to dokonale zabije a je to len nôž do chrbta. Pre prípad, že by niekto chcel film vidieť nebudem dávať spoilery, no poviem asi toľko, že to reálne žiadny koniec nebol. Žiadne dokončenie, vysvetlenie, ani nič podobné. Podľa mňa to ani nepozerajte. Neviem ako je na tom kniha, no vzhľadom na to, že bola bestsellerom, tak si ju asi pozriem a prečítam, lebo nerozumiem ako mohol byť ten príbeh úspešný, pokiaľ je to reálne celé napísané takto. To si proste neviem predstaviť. Hodnotenie: D+ ()

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem více. Asi proto 3*. Chloë mám moc rád a tady se ukázalo, že k dobrému filmu vážně ona sama nestačí. Hrála výborně ovšem režie a některé dialogové části se mi moc nelíbily. Jamie Blackley mi tam taky bohužel moc neseděl, myslím, že při pozornějším castingu by se dalo vybrat lépe. Film mě zklamal, protože měl rozhodně na víc, ambice byly s tímto nápadem, dějem i zakončením hodně vysoké, bohužel režie a samotné provedení se moc nepovedlo a to je obrovská škoda. Co ale taky čekat od 50ti letého nezkušeného rejži, který to má skoro jako debut. 50% a to především za Chloë. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Lepší asi je od toho nic nečekat, jako já. Osobně bych to překvalifikoval na teenagerský romantický film a v tomto žánru ty čtyři jsou odpovídající přes některé přeslazené pasáže. Na drama to ambice skutečně mít nemůže. Pobavily mě některé vtipné scénky s rodiči, chvílemi zaujme slušná hudba, herci jsou celkem přesní, nejlépe zahrála Mireille Enos. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (10)

  • Natáčanie filmu prebiehalo vo Vancouveri. (misterz)
  • Vo filme často zmieňovaný "Juilliard" naozaj existuje. Juilliard School sídli v New Yorku a patrí medzi najprestížnejšie umelecké školy na svete. Bola založená v roku 1905 a poskytuje vysokoškolské vzdelanie v obore hudobnom, tanečnom a dramatickom. (Laslo)

Reklama

Reklama