Reklama

Reklama

Love

Trailer

Někdy to slovo znamená lásku, někdy peníze. Ale nikdy ne obojí najednou. Bratislavští kamarádi Maťo a Tomáš si velmi dobře vydělávají kradením a vykrádáním aut. Bydlí spolu a nemají prakticky žádné starosti, neboť pohyb za hranicí zákona je pro ně přirozeným způsobem existence. Jenže ten dostane první trhliny, když se Maťo zamiluje do půvabné studentky Veroniky a začne vážně pomýšlet na konec zločinecké kariéry. Jako svou poslední společnou akci vykradou mladíci benzinovou pumpu. Jenže akce neproběhne zdaleka tak hladce, jak by měla. Pro Maťa to znamená definitivní vystřízlivění… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (403)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

V tuhle chvíli se snad setkávám s prvním slovenským filmem, který ve mně opravdu probudil zájem. Jen mě mrzí, že Slováci se o své talenty nedokáží opřít a podporuje je český fond pro kinematografii. Nicméně nutno dodat, že podpořil opravdu povedený film. Lóve je takový upřímný film o generaci současnosti, kterou nelze ovlivnit, protože v dnešní době, ač to někomu přijde jednoduché, ve skutečnosti není zase tak jednoduché žít a tak si svojí radost každý hledá po svém. Výsledkem pak budiž zápletka, kterou vymyslíte snad jenom ve filmu. Nejsmutnější je, že i takové příběhy se občas stávají. ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Lóve je na slovenské pomery viac než slušne natočený a až na niekoľko scén príjemne napísaný film. Cieľovým divákom bol jednoznačne dnešný "blavácky teenager", a tomu je prispôsobené prostredie hrdinov aj ich slovník, ale to jedine kvitujem, pretože zapadám do tej kategórie aspoň generačne. Hlavne vedľajšie postavy sú sympaťáci, ktorí na rozdiel od Nemtudu hrajú celkom dobre aj vo vypätých momentoch. S dejom som taktiež spokojný. Kriminálna rovina perfektná, jej naviazanie na tú romantickú tiež, ale samotná romanca najmä v intímnych momentoch (myslím dialógy, nie sex) totálne kolabuje. A to je dôvod, prečo nedávam 4*. Dve romantické scény na streche, ako aj celkovo väčšina dialógov medzi Nemtudom a výbornou Svarinskou totálne kazia zážitok z inak úprimného a sympatického filmu. V tých scénach do Lóve presakuje toľko scenáristickej demencie, toľko debilných, patetických, sentimentálnych žvástov, že ma takmer rozboleli uši. Ani napriek jedinečnosti Kronerovho projektu v našich podmienkach sa neprikloním k lepšiemu hodnoteniu, pretože ten chlapík v sebe skrýva viac talentu, než preukázal touto nevyrovnanou snímkou. (4/10) ()

Reklama

Anarvin 

všechny recenze uživatele

Lóve je důkaz toho, že i v našich podmínkách je možné natočit moderně vypadající snímek od mladých tvůrců pro mladé diváky. Čistě z technického hlediska si zaslouží obdiv, protože podobně natočenou záležitost v česko-slovenském prostoru hned tak neuvidíte. K tomu si připočtěte uvěřitelnou romantiku, porci humoru a poměrně přesvědčivě zachycený život generace mladých sobců, pro které je největší hodnotou povrchní zábava a vlastní potěšení. Bohužel, jakýmkoliv vyšším ambicím podráží nohy slaboučký scénář, který vrší klišé na klišé a vkládá postavám do úst tak strašně umělé a rádoby dramatické dialogy, až to vyloženě bolí. Zradu všeho povedeného dokonává vyloženě dementní konec, který snad ani nejde brát vážně. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Je načase pochválit i slovenskou stranu barikády a ocenit tvůrčí schopnosti partičky nadějných adolescentů. Povětšinou zastávám názor, že slovenština je sice nádherný jazyk, ale nevhodný pro filmovou mluvu. Avšak v Love nejen, že je tento můj mýtus překonán sympatickým vystupováním hlavních hrdinů, ale zároveň je to právě ona slovenština, která zachraňuje záplavu všech možných i nemožných klišé tolikrát ohraných v jazycích jiných. "A pak, že Slováci nemají love." ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tak príbehovo sa mi film páčil, dej v podstate výborný a keby to natočil niekto schopný, vyšlo by to špičkovo. Láska, krimi, osobné vzťahy, všetko super. Ale čo ten scenár, to fakt toto? Vulgarizmy ako pičacinka sa striedajú s priteplenými replikami pričom Nemtuda každých 5 sekúnd hovorí slovíčko láska akoby mal Amora nastoknutého v zadku. Apropo Nemtuda je castingový prešľap storočia, to je čo za herec (po novom dokonca režisér)? Veď ten sa celý film ksichtí ako by mu nedali jesť, keď vraští čelo tak má divák pocit, že vidí všetky litosférické dosky a keď rozpráva svoje texty, tak ich len tak bezdušne verklikuje, ako by ho to normálne otravovalo. U Nemtudu platí známe Omen nomen. Maďarská Nemtuda teda nem tudom - Neználek. Presne tak, o herectve netuší absolútne nič. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (15)

  • Po veľkom úspechu v kinách bol o film záujem aj na filmových festivaloch v rôznych krajinách sveta ako Francúzsko, Poľsko, Bielorusko, Ukrajina, Turecko, Taliansko, či Česká republika. (harryy)
  • Keď chlapci ukradnú K1-tku, pri príchode ku garážam neprší. No pri nasledovnej naháňačke s policajtmi v meste husto prší. (Johnny.ARN)
  • Prvá snímka Kristíny Svarinskej, v ktorej je nahá. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama