Reklama

Reklama

Ve jménu vlasti

(seriál)
  • USA Homeland (více)
Trailer 1
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2011–2020), 84 h 32 min (Minutáž: 45–84 min)

Hudba:

Sean Callery

Hrají:

Claire Danes, Mandy Patinkin, Rupert Friend, Damian Lewis, Maury Sterling, F. Murray Abraham, Morena Baccarin, Jackson Pace, Morgan Saylor, Elizabeth Marvel (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(96)

Národní hrdina, nebo zakuklený terorista? Damian Lewis a Claire Danesová rozehrávají nebezpečnou partii v oceněném americkém seriálu. Ve jménu vlasti je americký veleúspěšný televizní seriál Howarda Gordona a Alexe Gansy, založený na motivy izraelského televizního seriálu Hatufim (česky: Váleční zajatci), jehož autorem je Gide'on Raf. Seriál se pohybuje na hranici psychologického thrilleru a dramatu. Hlavními postavami jsou agentka CIA Carrie Mathisonová (Claire Danes) a příslušník americké námořní pěchoty Nicholas Brody (Damian Lewis). Brody byl zajat během mise v Iráku teroristickou organizací Al-Káida a osm let byl držen jako válečný zajatec. Poté je objeven americkou speciální jednotkou Delta Force a jako válečný hrdina se vrací do Spojených států. Mathisonová jej však podezírá, že jej Al-Káida zlomila a stal se z něj terorista. (Česká televize)

(více)

Diskuze

Alena77

Alena77 (hodnocení, recenze)

Spoiler!! Kdo byl ten chlapec z fotografií? Malý Peter nebo bomi uniklo, že měl dítě.

na příspěvěk reagoval Hild

simon84

simon84 (hodnocení, recenze)

SPOILER:

Btw. dotaz. jak dopadl ten pravnik, budouci ministr spravedlnosti? V jednu chvili tam rikaj, ze z domu odjel kdyz ho Carrie nemohla najit a nasledne pak, ze byl v garazi, kdyz ten barak vyletel do povetri... 

na příspěvěk reagoval KevSpa

simon84

simon84 (hodnocení, recenze)

tomas.malo

SPOILER 

tak vzhledem ke konci, je celkem asi jasne, jak to bude pokracovat. Prezidentka vyhlasila valku svym bezpecnostnim sluzbam, coz je dost nebezpecny. 

tomas.malo

tomas.malo (hodnocení, recenze)

*SPOILERS*

Keď vyšiel prvý trailer, tak som napísal, že sa to bude točiť okolo útoku na americkej pôde a inaugurácie prezidentna. Nebol som ďaleko od pravdy. Quinnov koniec bol nevyhnutný - vďaka piatej sérií proste už pre ňho nebolo miesto v seriály a hrať mrzáka ďaľšiu sériu by asi ani nevydržal.

Zaujali ma Dar Adalove slová vo väzení "Je na nej niečo neamerické" - aby sa siedma séria náhodou netočila okolo toho, že prezidentka bude v skutočnosti nasadená Ruskom, alebo nejakou inou krajinou :-)

na příspěvěk reagoval simon84

Honzad007

Honzad007 (hodnocení, recenze)

Pro mě tohle byla hned po první řadě nejlepší série (což bych po prvních nejistých epizodách nečekal - zpětně měly svůj obrovský smysl), protože byla extrémně tíživá. Ať už osudem Quinna, konspirací se "ctnostnými cíli" nebo posledními okamžiky sezóny, kterou se kruh dokonale (ne)uzavřel. Líbí se mi nečernobílost i aktuálnost, postava prezidentky v sobě famózně ztělesňuje noční můry demokratů i republikánů, dokonalý mix Hillary a Trumpa, takže tvůrci nemohou být ani v nejmenším podezřívání z předpojatosti.

Quinnův odchod byl vzhledem k osudu asi nutností, očekávání od další řady jsou ohromné... jen to teda chce nové postavy. 

simon84

simon84 (hodnocení, recenze)

SPOILER:

Quinn mrzi a to hodne. Oblibena postava. ale jeho konec dobrej a navic z pohledu postavy to davalo smysl. Jen se teda obetoval pro paranoidni kravu (a ne, nemyslim Carrie). Carrie tradicne doplatila na svoji naivitu, coz je dost pozoruhodnej jev, jak se serialu dlouhodobe dari docela v pohode kombinovat jejiho stihomana na jedne a jeji naivitu na druhe strane. 

Ja mam asi vyhodu, ze House of Cards jsem videl jen dve serie, tak tim nejsem tak zatizenej. Me ta serie ani tak nevadila. Malem bych kritizoval pritazeni za vlasy takove spiknuti, ale prvni serie byla o tom, jak manik probehne do bunkru s viceprezidentem oblecenej do suicidal vest, takze takovej argument asi moc neplati. :-D ale imho to ten general proste prehnal, to uz bylo moc. Asi chteli trochu porazit Dara, coz ok, ale tohle bylo moc. A konec... to jsem zvedav. z pohledu serialu mi to nevadi, z pohldeu postavy prezidentky se mi to jevi, jako ze ji celou dobu vykreslujou nejak a behem peti minut z ni udelaj psychopata, velde ktere by mladej Bush vypadal jako bojovnik za lidska prava. :-D 

Larushka

Larushka (hodnocení, recenze)

Spoiler: No ono s Quinnem asi nic jiného udělat nešlo. Závěr byl děsivej. Ale chtělo by to, aby se děj obrátil trochu někam jinam, takhle se to bude děsně prolínat s House of Cards. 

M.Niccals

M.Niccals (hodnocení, recenze)

SPOILERY: no, všeho všudy to byla spíš slabší série, trochu na styl House of Cards, moc politikaření na můj vkus. Ale konec byl jaksepatří našlapaný. Hlavně teda to zakončení. Carrie prostě musí být pořád sama proti všem, ale to je asi esence toho seriálu, jinak to ani skončit nemohlo. Quinn mě mrzí, ale pamatujeme si, jak lidi oplakávali Brodyho a nakonec to Quinn s grácií přebral za něj, tuhle sérku stejně jen mlel z posledního (nicméně i tak nám předvedl nějakou tu starou špiónskou školu, to zase jo)... jen škoda, že si tvůrci nezačali nikoho nového profilovat už v téhle sérii, pak je ten přechod přirozenější. Nebo že by snad Max? Nevypadá na to. 

Alena77

Alena77 (hodnocení, recenze)

Já si nepomůžu, ale tahle série se mi nelíbila.

Všechny ostatní se pro mě zdáli být tak nějak reálné, ale tahle byla prostě trochu out.

Jediná oblíbená postava zabita.

Stalo se asi pravidlem, že koho Carrie miluje, ten skončí pod drnem.
O proti pětce slabý průměr.

NightPorter

NightPorter (hodnocení, recenze)

nevim no, lepsi zaver byl, jak to tenkrat najednou bouchlo :-) tohle bylo vyhroceny nejvic v pulce finale a pak uz nic moc a z postav uz nam zbyla jen carrie :-/ ale zas jako sehrala to opet famozne, ze sem skoro taky zatlacil slzicku.

sin34

sin34 (hodnocení, recenze)

erased

Jojo, já se těšil, že to nějak skončí. A tohle teda nic moc :D Zase budu rok v nervech :D

erased

erased (hodnocení, recenze)

Frank Underwood for president, ten se jí dokázal zbavit, než začala blbnout.

Nicméně asi nejtemnější závěr Homelandu, šíleně nalákal na sedmou sérii.

na příspěvěk reagoval sin34

Hild

Hild (hodnocení, recenze)

SPOILERY Z FINÁLOVÉ EPIZODY!!
Nemůžu uvěřit, že to tvůrci udělali znovu. Quinn patří mé nejoblíbenější seriálové postavy a nikdy nezapomenu, jak mě rozdrtilo finále páté řady. A teď zase :( Tohle bylo od tvůrců kruté :(

Uživatel Hild smazal svůj příspěvek.

dushka

dushka (hodnocení, recenze)

NightPorter

No ani bych se nedivil. Protoze jestli je po mrtvici., což pokud vím tak se následné ochrnutí nedá léčit. Někde sem čet že plánují další dvě řady, a nedovedu si představit že by tam quinn celé dvě serie byl mrzák, celkem mi to přijde otravný. Ale je to jen seriál, třeba ho zázrakem vyléčí :) . Na další velkou postavu místo Quinna bych to vyděl na Maxe.

na příspěvěk reagoval NightPorter

NightPorter

NightPorter (hodnocení, recenze)

simon84

no esli zabijou quinna, coz je de facto hlavni postava, kvuli kery to sleduje asi vetsina lidi, tak to bude celkem epic fail scenaristu, zvlast kdyz prezil minulou sezonu... to uz by pak na 7. radu asi moc lidi nekoukalo...

na příspěvěk reagoval dushka

tomas.malo

tomas.malo (hodnocení, recenze)

Dar Adal musí umrieť! Není možné aby sa z tohto dostal :-D

Škoda Maxa, bola to sympatická postava. Ale bolo jasné, že ako sa kruh uzatvára, tak bez obetí to nepôjde.

Související novinky

Slavné značky se dočkají navázání

Slavné značky se dočkají navázání

17.03.2023

Sledování televize a potažmo streamovacích služeb je i po pandemii Covidu-19 a s tím spojených lockdownech pořád na vzestupu a není se tedy čemu divit, že produkční společnosti hledají stále více… (více)

Kdo se stane novým Hitmanem?

Kdo se stane novým Hitmanem?

11.01.2014

7 let stará adaptace videoherního Hitmana vydělala téměř 100 milionů dolarů (tj. čtyřnásobek svého rozpočtu). Timothy Olyphant se ale do jejího pokračování nikdy nehrnul a tvůrci dlouho zvažovali,… (více)

71. Zlaté glóby - nominace

71. Zlaté glóby - nominace

12.12.2013

V odpoledních hodinách našeho času vyhlásila Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu nominace na 71. Zlaté glóby. Největšími favority se staly se sedmi nominacemi filmy 12 let v řetězech a… (více)

Breaking Bad, Fincher a Soderbergh ovládli Emmy

Breaking Bad, Fincher a Soderbergh ovládli Emmy

24.09.2013

65. ročník udělování cen Emmy, o nichž rozhodují členové The Academy of Television Arts and Sciences, nepřineslo žádné velké překvapení. Cenu za nejlepší dramatický seriál si konečně (a zaslouženě)… (více)

Reklama

Reklama