Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ingeborg se cítí být starou a osamělou. Jonas je mladý, pohledný a svou krásu by mohl i prodávat. Anders trpí malou psychickou poruchou a Anna je mladá žena s tělesným postižením. Čtyři lidé velmi toužící po lásce, čtyři lidé, z nichž každý doufá v lepší zítřek, čtyři lidské duše, které spaluje touha. (ČSFD)

Recenze (122)

easaque 

všechny recenze uživatele

moc mile se teda hlavní postavy nechovají, ale přesto jsou hodně přirození a ta hodinka a půl mi s nima krásně utekla. V každém případě jsou to všichni jen lidi se svými problémy, hledající cestu k sobě a nevzdávají se. Severská kinematografie zafungovala a pokud i další filmy od debutujícího režiséra budou stejně dobré, tak se už teď těším. Prostě 5hvězdičkový lidský film. [ PŘÍBĚH: 3 /// NÁLADA: 2 /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Tak...no...nemůžu říct, že bych se nebavil. Ale zas to neni žádnej zázrak. Ve vší tý úchylnosti je málo autentičnosti a tudíž to neni ani tak šokující, abych měl pocit, že to byla zajímavá a výjimečná podívaná.. A podobný mezilidský propletence jsem už viděl hodněkrát. Ve filmu. Celkově - moc náhodný, moc přitažený za uši. Poslední scéna je asi vážně nejlepší, i když zároveň i nejvíc přitažená za uši. Vzhledem k okolnostem. Postavy se chovají nereálně a nelogicky, takže to celý chvílema fakt působí i samoúčelně. Navíc, příde mi trochu jako by tvůrci opisovali z americkýho Štěstí (http://www.csfd.cz/film/8575-stesti/). Ale herci perfektní, ty musim pochválit. ()

Reklama

jandula00 

všechny recenze uživatele

Smukke mennesker ukázal, že Dáni filmy točit umí a že dokáží i ty nejabsurdnější zápletky podat v uvěřitelné podobě. Ačkoli se film poměrně pomalu rozjíždí, po chvilce jsem už nestačila zírat na přibývající "úchylky" hlavních účastníků, při kterých si divák říká, že je až podezřele normální. A ačkoli nemám moc ráda filmy rozdělené na malé podpříběhy, které se dříve nebo později setkají, setkání v Smukke mennesker bylo naprosto geniální, neuvěřitelně vtipné a rozhodně nezapomenutelné. ()

adriane9 

všechny recenze uživatele

Ou no málokdy se u filmů takhle potím :).. Za tenhle snímek se postavím, už proto, že je opravdu hodně hodně jiný než všechny ostatní.. Každý máme nějaký ten handicap, ale toto jsou ty pravé nefalšované.. Konec mě naprosto odzbrojil a pro všechny co maj rádi odlišnost a tak trošku morbidní snímky je tento jak ulitý.. ()

eredin 

všechny recenze uživatele

V nejnudnějších a nejobyčejnějších kulisách se odehrává nejzajímavější a nejzvrhlejší příběh poslední doby. Velice sem ocenil že přes kameru není tmavý filtr a většinu filmu neprší. Film tak není ani přehnaně vážný ani lacině depresivní. Režisér prostě jen nahnal čtveřici ultradivných postav do příběhu který mohl skončit jen jedním způsobem a já byl příjemně překvapen, že tak opravdu skončil. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama