Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ingeborg se cítí být starou a osamělou. Jonas je mladý, pohledný a svou krásu by mohl i prodávat. Anders trpí malou psychickou poruchou a Anna je mladá žena s tělesným postižením. Čtyři lidé velmi toužící po lásce, čtyři lidé, z nichž každý doufá v lepší zítřek, čtyři lidské duše, které spaluje touha. (ČSFD)

Recenze (122)

snob 

všechny recenze uživatele

Smukke mennesker je velmi depresivní film. Vězte, že pokud si k němu připravíte popcorn, zaskočí vám v hrdle. Ne, ani Heimlichův zákrok nepomůže. Snad kdybyste si vylomili nohu z kyčle, snad kdybyste si zarazili sanici, pak, možná, zarputilá kukuřice vyskočí. Po dokoukání budete mít nutkání zabalit se do cukrové vaty a prostým lízáním se dopracovat ke smyslu života. Je jím láska? Po zapnutí filmu se vám může stát, že vaší myslí potáhnou myšlenky na to, že hledíte na nejlepší a zároveň nejhorší film svého života. Dánské odhodlání dát světu i něco jiného než depresi končí depresí. Smukke mennesker, světe zboř se, končí happy endem. Dánským depresivním happy endem. Ale tak to prostě je. ()

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Tak...no...nemůžu říct, že bych se nebavil. Ale zas to neni žádnej zázrak. Ve vší tý úchylnosti je málo autentičnosti a tudíž to neni ani tak šokující, abych měl pocit, že to byla zajímavá a výjimečná podívaná.. A podobný mezilidský propletence jsem už viděl hodněkrát. Ve filmu. Celkově - moc náhodný, moc přitažený za uši. Poslední scéna je asi vážně nejlepší, i když zároveň i nejvíc přitažená za uši. Vzhledem k okolnostem. Postavy se chovají nereálně a nelogicky, takže to celý chvílema fakt působí i samoúčelně. Navíc, příde mi trochu jako by tvůrci opisovali z americkýho Štěstí (http://www.csfd.cz/film/8575-stesti/). Ale herci perfektní, ty musim pochválit. ()

Reklama

eredin 

všechny recenze uživatele

V nejnudnějších a nejobyčejnějších kulisách se odehrává nejzajímavější a nejzvrhlejší příběh poslední doby. Velice sem ocenil že přes kameru není tmavý filtr a většinu filmu neprší. Film tak není ani přehnaně vážný ani lacině depresivní. Režisér prostě jen nahnal čtveřici ultradivných postav do příběhu který mohl skončit jen jedním způsobem a já byl příjemně překvapen, že tak opravdu skončil. ()

jandula00 

všechny recenze uživatele

Smukke mennesker ukázal, že Dáni filmy točit umí a že dokáží i ty nejabsurdnější zápletky podat v uvěřitelné podobě. Ačkoli se film poměrně pomalu rozjíždí, po chvilce jsem už nestačila zírat na přibývající "úchylky" hlavních účastníků, při kterých si divák říká, že je až podezřele normální. A ačkoli nemám moc ráda filmy rozdělené na malé podpříběhy, které se dříve nebo později setkají, setkání v Smukke mennesker bylo naprosto geniální, neuvěřitelně vtipné a rozhodně nezapomenutelné. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Tak tedy, tenhle film mi vyrazil dech. To co se od začátku děje je už samo o sobě celkem "dramatické"-pochmurné a drsné (budu -li se držet neexpresivního jazyka), ale je to jen slabý odvar toho, co se začne dít potom a na konci to vygraduje. Pohnuté podivně propletené osudy několika lidí. Všechny drsné, svým způsobem smutné, ale i lehce podivné. Tento snímek dalo by se říci, je prapodivnou míchaninou dramatu, psychologického filmu, černé komedie a romantického filmu. To co je na tom ale to nejpodivnější je, že celá kombinace funguje a to tak, že velmi dobře. Kdybych si mohla osobně vybírat, trochu bych ubrala na množství úchylek, které se ve filmu objevují. Je sice pravda, že už by možná nebyl dojem tak drtivý, ale taky je pravda, že takhle vše místy lehce hraničilo s ironií. Moje hodnocení je mezi 4 a 5 hvězdičkami- a věřte mi, že za ten konec bych byla schopná tam těch pět dát. - Takže možná až se na tenhle film podívám znovu, tak změním hodnocení, ale zatím dávám hodně silné čtyři. ----"Vzduch je naplněn krásnými a slibnými začátky."---- ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama