Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ingeborg se cítí být starou a osamělou. Jonas je mladý, pohledný a svou krásu by mohl i prodávat. Anders trpí malou psychickou poruchou a Anna je mladá žena s tělesným postižením. Čtyři lidé velmi toužící po lásce, čtyři lidé, z nichž každý doufá v lepší zítřek, čtyři lidské duše, které spaluje touha. (ČSFD)

Recenze (122)

easaque 

všechny recenze uživatele

moc mile se teda hlavní postavy nechovají, ale přesto jsou hodně přirození a ta hodinka a půl mi s nima krásně utekla. V každém případě jsou to všichni jen lidi se svými problémy, hledající cestu k sobě a nevzdávají se. Severská kinematografie zafungovala a pokud i další filmy od debutujícího režiséra budou stejně dobré, tak se už teď těším. Prostě 5hvězdičkový lidský film. [ PŘÍBĚH: 3 /// NÁLADA: 2 /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Ok, tak tohle byla i na skandinávský film jízda. Nejdříve jsem měl pocit, že se dívám na jeden z nejdepresivnějších filmů, co jsem kdy viděl (chceme-li se pohybovat v dánských výsostných vodách, pak téměř trumfne i Umění plakat), pak se ale můj pocit změnil v úžas, že vidím tu nejbizarnější romanci, se kterou jsem se kdy setkal, poté ovšem přišlo finále a úplně mne odbouralo, je z něho totiž cítit, že jde o DÁNSKÝ film, který v sobě propojuje jak ono povinné depresivní ladění skandinávských snímků, tak ale ilustruje fakt, že zrovna národ dánský je národem sexuálních úchylů (když to pojmu globálně, tak asi není náhoda, že právě tam začínají evropské dějiny zoofilní pornografie, jak jsem kdysi vyčetl v Reflexu, a spolu s Nizozemskem se tu objevují snahy prosadit pedofilii z aktivistických hnutí do systému politických stran - viz Dánská asociace pedofilů). Snad žádná z postav tu není normální, scénář je hrubě překombinovaný, ale díky tomu odzbrojujícímu finále a celkové atmosféře se nelze zbavit výše popisovaného pocitu. Milí lidé z Dánska... Nejdepresivnější romantický film... ()

Reklama

ursinko 

všechny recenze uživatele

Kúsok pod 80%. Tak toto sa snáď ani nedá vymyslieť. Pri zamyslení sa nad celou záverečnou situáciou a "náhodným" stretnutím všetkých postáv, ktoré sa už z predošlého deja nejakým spôsobom (väčšinou hodne absurdným) poznali, som sa musel strašne smiať. Tak strašné až krásne. A neodvážim sa odporúčať. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Dáni ma už neprekvapia ničím. Exkluzívna prehliadka ľudských úchyliek a slabostí v plnej miere. Trocha mi vadila postava ženy po amputácii prsníka, jej riešenie problému bolo... no povedzme bizarnejšie ako u ostatných, ale zase to krásne zapadlo do celkového konceptu. No a Štedrá večera fakt stála za to, nevedel som, či sa smiať alebo plakať :). Zároveň si však myslím, že film neocení každý, pretože námet rozvedený do scenára si ide nie práve zaužívanou a normálnou cestičkou, pointa na konci sa totiž zdá rovnako bizarná ako aj nepravdepodobná. Ja si však myslím, že práve o to v celom filme išlo, proste milí ľudia s rovnakým právom na normálny život ako ostatní. 80/100 ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Tak tedy, tenhle film mi vyrazil dech. To co se od začátku děje je už samo o sobě celkem "dramatické"-pochmurné a drsné (budu -li se držet neexpresivního jazyka), ale je to jen slabý odvar toho, co se začne dít potom a na konci to vygraduje. Pohnuté podivně propletené osudy několika lidí. Všechny drsné, svým způsobem smutné, ale i lehce podivné. Tento snímek dalo by se říci, je prapodivnou míchaninou dramatu, psychologického filmu, černé komedie a romantického filmu. To co je na tom ale to nejpodivnější je, že celá kombinace funguje a to tak, že velmi dobře. Kdybych si mohla osobně vybírat, trochu bych ubrala na množství úchylek, které se ve filmu objevují. Je sice pravda, že už by možná nebyl dojem tak drtivý, ale taky je pravda, že takhle vše místy lehce hraničilo s ironií. Moje hodnocení je mezi 4 a 5 hvězdičkami- a věřte mi, že za ten konec bych byla schopná tam těch pět dát. - Takže možná až se na tenhle film podívám znovu, tak změním hodnocení, ale zatím dávám hodně silné čtyři. ----"Vzduch je naplněn krásnými a slibnými začátky."---- ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama