Reklama

Reklama

Senna

  • Česko Senna: Legenda formule 1 (více)
Trailer

Dokument sleduje vývoj jeho života od roku 1984, kdy se stal jezdcem Formule 1, až do jeho předčasné smrti o dekádu později. Film Senna zkoumá život a práci trojnásobného světového šampióna, jeho fyzické a duchovní úspěchy na trati, jeho perfekcionalismus a téměř mýtické postavení, které získal po své smrti. Film byl natočen ve spolupráci s rodinou Ayrtona Senny, která dala povolení, aby se právě tento snímek stal první dokumentární sondou do jeho života. Dále spolupracoval i Management F1, který poskytnul zatím neuveřejněné záběry a také Institut Ayrtona Senny, charitativní organizace, která vznikla po jeho smrti a podporuje přístup ke vzdělání pro miliony chudých brazilských dětí. (HBO Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (662)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Další zářez do dlouhého seznamu filmů, pro jejichž umístění v TOP 300 na ČSFD nenacházím pochopení. Pro mě osobně toto není ničím víc než nudnou zprávou ze zcela bizarního světa formulí, které mě nikdy nezajímaly. Pro mě za mě si podobný typ emočních dryjáků klidně vynášejte do nebes, ale za sebe nemám problém prohlásit, že mám po krk toho všudypřítomného mediálního kýče - jehož snaživým výhonkem je i tento dokument - který se snaží dojmout masy lidí nad smrtí další veřejně známé osobnosti. Při vědomí toho, jak naše společnost celkově eroduje a lhostejnost vůči bližnímu svému narůstá, si tak lze jen povzdechnout nad tím, v jakém bláznivém světě to dnes vlastně žijeme... ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Vynikající pocta legendě formule 1, která ovšem není určená pouze fanouškům tohoto motorsportu. Jasně, když jste fanda, tak je to rozhodně plus a vychutnáte si tak lépe některé detaily, ovšem i na "normálního" člověka musí tento emotivní příběh udělat dojem. Je zde totiž vše od jeho nenápadných začátků, přes bitvu s Prostem a "politické" spory až do jeho obrovský dopad na Brazílii. O konci pak ani nemusí být řeč, tam už to bylo opravdu silně emotivní. Senna byl zkrátka člověk, který sahal až za hranici F1 a stejně tak je na tom i tento dokument, který ve mně až nebezpečně rezonuje.80%+ ()

Reklama

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"IF I EVER HAPPEN TO HAVE AN ACCIDENT THAT EVENTUALLY COSTS ME MY LIFE, I HOPE IT IS IN ONE GO." ------------ Kvôli uploaderom, ktorí statočne zaspali dobu a žijú v časoch, kedy bolo v pohode zakódovať videosúbor tak, aby 2 hodiny mali 20GB a nie sú schopní spracovať ho v novších, úspornejších kodekoch, som bol z princípu nútený pozrieť si osekanú 101 minútovú verziu tohto dokumentu o legende motorizmu menom Ayrton Senna. Je to komplexné, obsahuje všetko potrebné, nechýba mu intenzita, paleta rôznych emócií a silné momenty. Ako vždy v takýchto prípadoch platí, neznalosť udalostí len prehlbuje výsledný zážitok. Podobné pocity ako tu som mal aj v minuloročnom tenisovom súboji titanov – Borg/McEnroe, čo znamená, že Sennu hodnotím veľmi kladne. Za tip ďakujem Martinovi. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Jako neznalci tohoto sportovního odvětví mi tento dokument přirostl k srdci svým vyprávěním a informacemi, o které jsem se obohatil. Zvlášť, když se pomalu jedná o část mého dětství, ktde jsem si hrál na koberci s autíčkama, ale o Sennovi jsem neměl ani páru. Není to jen o závodění, ale i o tom, co můžete znamenat pro lidi ve vaší rodné zemi a nejen tam. ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Precizně zvládnutý dokument, který i po zhlédnutí prodloužené verze, jenž čítá přes 160 minut, dodává náboj a chuť k opětovnému připomenutí kariéry tohoto výjimečného jezdce. Sennův životní příběh je zpracován s poměrně velkou dávkou dramatičnosti a napětí, čímž vzbuzuje zájem i u osob nepolíbených Formulí 1. Všechny části jsou zmapovány velice dobře a ještě lepší měrou jsou rozloženy, tak aby nezanechala hluchá místa. Špičkový dokument. /90%/ ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Režisér Asif Kapadia měl k dispozici rodinný archiv i materiál, který mu poskytl samotný Bernie Ecclestone. (Earl_23)
  • Od smrti Ayrtona Senny v roce 1994 až do doby uvedení snímku nezemřel žádný další jezdec Formule 1. (Claude Speed)
  • V roce 2009 proběhlo hlasování mezi 217 bývalými a současnými jezdci o nejlepším závodníku F1 v historii. Vyhrál Ayrton Senna před Schumacherem a Fangiem. (Earl_23)

Reklama

Reklama