Reklama

Reklama

Krtkova dobrodružství

(seriál)

Obsahy(1)

Od dob, kdy „krtek ke kalhotkám přišel“, uplynula už pěkná řádka let. Přesto tenhle nestárnoucí hrdina dál baví nové a nové generace dětí. Snad proto, že má dobré srdce a věčně udivené oči. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (89)

Hornet.CZ 

všechny recenze uživatele

100% / Nejlepší pohádka, kterou jsem kdy viděl. I přes to, že nejsem dítě tak se rád čas od času posadím a zavzpomínám si na bezstarostné dětství, kterým mě pan Miler a jeho nádherné pohádky provedly. S při sledování epizod krtečka jsem měl radost, cítil jsem smutek a prožíval jsem s ním jeho báječná dobrodružství. ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Češi byli vždy mistry kresleného filmu pro děti. A hlavně byli a jsou mistry večerníčků. Tento pojem nezná žádná země. Umíme vyrábět krátké příběhy, většinou pár minutové, pro ty nejmenší než půjdou spát. Naši hrdinové nemusí po sobě střílet, nemusí skákat ze skály, podrážet si židle, nemusí téct krev, nemusí se bít. Naši hrdinové jsou milí, dokonce nemusí ani mluvit. Příkladem takových večerníčků je Jája a Pája, Králici z klobouku, Pat a Mat, ale taky jedna z prvních postaviček pro děti - krteček. Jeho příhody, milost, radost mu může závidět i americký vrstevník Mickey Mouse. ()

Reklama

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Přijde mi zbytečné, aby se zde hodnotil "Krtek" po jednotlivých dílech, obzvlášť když to zde máme sesumírované do jednoho seriálu... Takže z dříve hodnocených: 5* - Jak krtek ke kalhotkám přišel, Krtek a autíčko, Krtek a lízátko, Krtek a telefon, Krtek a vejce... 4* - Krtek v zoo, Krtek malířem, Krtek a zajíček... 3* - Krtek a zelená hvězda. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Kolik generací už na nich vyrostlo? K několikaminutové pohádce na dobrou noc usedají každý večer tisíce dětí. Místy kouzelné zpracování ano, ale cílovým divákem je dítě, především předškolního věku. Leckdy se tak nedá přehlédnout ona drásavá hudba a depresivní nálada, která z každého druhého dílu vyzařuje. Ostatně, s odstupem času, si každý musí všimnout, že u nás vzniklo velké množství Večerníčků, kde hlavní postava snad v každé epizodě brečí, fňuká, kňourá. Krtek je exemplárním příkladem. ()

ElisD 

všechny recenze uživatele

První věc, co byl můj prcek ochotný a nadšený sledovat. Už mi referuje (např. díl auta: hajííí, ajto, ...) a opakuje po krtečkovi pápá a když pláče... na Krtkovi je z pohledu dospělého nejkrásnější sledovat své dítě... A animace jasná, čistá, pro malé děti přehledná. Podle mě geniální počin pro dítě. To, že dospělého jen tak nedojme, mi přijde absolutně nepodstatné, film je pro děti a jeho cílem není uspokojit všechny za každou cenu. pro dospělé krom krásné ilustrace v krtečkovi nic není a tím se dílo vymyká, podle mě správně. je to něco jen a jen pro děti, z lásky k nim. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (14)

  • V době, kdy byl spisovatel Ivan Klíma zakázaný, dostal nabídku napsat několik námětů k seriálu, aniž byl uveden mezi tvůrci. (sator)
  • Čínská lidová republika je země s největším počtem fanoušků seriálu. (Zdroj: novinky.cz) (P. J. D.)
  • Roku 2014 uzavřela vnučka Zdeňka Milera (děditelka práv) smlouvu s čínskou televizí CCTV o natáčení nových příběhů Krtečka v seriálu Krtek a Panda (od r. 2016). Díly o krtkovi, které vyrobil její dědeček se totiž v Číně vysílali a dočkali se velkého úspěchu. Nové díly vznikly už počítačovou 3D technologií a krteček  v nich dokonce normálně  mluví. V seriálu má i nové kamarády. Především čínskou postavičku pandy, za kterou se odstěhuje z Česka. Seriál se začal vysílat v Číně. V Česku jeho první díl uvedla TV Barrandov, která patří do skupiny Empresa Media s minoritním čínským vlastníkem. Nejprve samostatně u příležitosti státní návštěvy čínského prezidenta Si Ťin-pchinga v ČR koncem března 2016. Potom také na Vánoce. Karolína uvedla, že by byl dědeček z projektu nadšený. Čeští diváci a recenzenti ho ale neocenili. (Pierre)

Reklama

Reklama