Reklama

Reklama

Jedné zimní noci v New Yorku se sirotek Peter (Colin Farrell) pokusí vykrást honosné sídlo. Ačkoli si myslí, že je dům prázdný, najde uvnitř jednu z dcer majitele. A tak se zrodí láska mezi mladým irským zlodějem a krásnou umírající dívkou. Zimní příběh se odehrává v mytickém New Yorku v časovém rozpětí delším než jedno století. Je to film o zázracích, prolínajících se osudech a odvěkém střetu dobra a zla. Peter Lake (Colin Farrell) je protřelý zloděj, kterého by nikdy ani nenapadlo, že mu ukradne srdce krásná Beverly Penn (Jessica Brown Findlayová známá ze seriálu Panství Downton). Jejich láska je však prokletá. Dívka trpí smrtelnou formou souchotin a Peterovi předpověděl mnohem krutější smrt jeho bývalý učitel, ďábelský Pearly Soames (Russell Crowe). Peter se zoufale snaží zachránit svou jedinou pravou lásku, bojuje o čas a proti silám temnot. A to i navzdory tomu, že Pearly dělá vše, co je v jeho silách, aby mladíka porazil - vítěz bere všechno a poražený bude zatracen. Peterovi může pomoci už jen zázrak a pouze čas ukáže, jestli se nějaký opravdu stane. (HBO Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (408)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Tak tohle od Odpadu! zachraňuje skutečně jen těch pár efektů a tři čtyři herecké ksichty, jinak je to totiž neuvěřitelná hovadina, na níž padlo minimálně, a teď si sedněte na zadek, $60 milionů. Za co? na DVD/BR krabičce, jak bývají vypané nejhalasnější skvostné výkřiky recenzentů, by mělo stát: "Gangs of New York meets Stardust - WTF?". Nuda, nezáživnost, nesmysl, blbost a hovadina v jednom předraženém projektu, který v kinech ve světě nezískal ani polovinu vložených peněz. Nádherná ukázka propadáku. Těžko říct, jestli to je taková pitomost i v knižní předloze, nebo to jen zmrvili autoři filmu. ~ 0,5* ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Akiva Goldsman nie je zlý scenárista, no ako režisér týmto filmom moc neprerazil. Treba vyzdvihnúť v prvom rade nádhernú vizuálnu stránku, dobrých hercov s nádhernou ozdobou menom Jessica Brown Findlay a hudbu Ruperta Gragsona-Williamsa, ktorému dopomáhal Zimmer, no príbeh je tak nezáživný (a ani mi nedával zmysel), že keby som bol v tom filme namieste Colina Farrella asi by som zomrel od nudy. Slabý priemer a to len za vizuál hercov a hudbu. 55% - 3* ()

Reklama

erased 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem mít Zimní příběh rád protože, ač mi nemůže být jeho filmový autor ukradenější, vypadal stejně osobně jako Aronofského opus magnum Fontána a s láskou tvořeným filmům podléhám rád. Na rozdíl od Fontány se ale na Goldsmanově adaptaci podepisuje bytostná nevyrovnanost všech jeho scénářů. Výsledek tak ve filmu působí jako pouhé neuměřené plácání jednoho romantického nápadu na druhý bez téměř jakéhokoli vysvětlení souvislostí nebo důvodů, a vychází z něj jen nijaké vyznění celé pointy a nesmyslné, rádoby poetické chování všech zúčastněných hraničící se sebeparodováním. To, že jsem se u celého filmu užíral nudou ten veskrze špatný dojem jen podtrhuje a o něco výš hodnotím vlastně jen kvůli krásné J. B. Findlay a standardně sympatické Jennifer Connelly. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Dočetla jsem se, že knižní předloha je prý nezfilmovatelná. Zatím jsem s ní neměla tu čest, ale asi na tom bude něco pravdy. Zvláštní příběh s pohádkovými prvky, divným peklem s ještě divnějším Luciferem (Smith se mi zkrátka do téhle role vůbec nehodil) a docela nesmyslnou pointou. Úchvatná je ovšem hudba (z velké části od Zimmera, jak jinak ;)) a Jessica Brown Findlay, která by si zasloužila roli nějaké víly. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

LOL? Celý film jsem jen marně přemýšlel, ve kterém momentu tenhle velkohubý kýč přestal dávat smysl, ale pravda je, že on ho vlastně nikdy dávat nezačal. Tenhle pokus o novou Fontánu dopadl ještě hůř než Aronofského křečovitá snaha o umění, protože Goldsman, doposud jen špatný scenárista, nyní i špatný režisér, postrádá i tu základní soudnost a nakydal toho na sebe tolik, že z toho jde hlava kolem. Nejspíš ideální film na opileckou párky a pokřikování na plátno "to si ze mě děláš...". 25 % a 1 a 1/2 ()

Galerie (53)

Zajímavosti (13)

Související novinky

Will Smith a jeho nejhorší den

Will Smith a jeho nejhorší den

09.01.2014

Největší černošská herecká hvězda se pomalu vrací na plátna kin. Po čtyřleté dovolené se Will Smith objevil v předloňských Mužích v černém 3, rok 2013 potom strávil ve sci-fi Po zániku Země, kde… (více)

Russell Crowe: RoboCop nebo Noe?

Russell Crowe: RoboCop nebo Noe?

03.02.2012

V uplynulých měsících zhubl k nepoznání a je připravený do akce. Jenže co to bude? Darren Aronofsky mu právě nabídl hlavní roli v biblickém eposu Noah (poté, co kvůli vytíženosti odmítli Christian… (více)

Reklama

Reklama