Reklama

Reklama

Moje ségra má prima bráchu

  • USA The Skeleton Twins (více)
Trailer

Maggie (Kristen Wiig) a Milo (Bill Hader) žijí odděleně několik let. Jednoho dne oba jen o vlásek uniknou smrti a nečekané setkání je donutí zamyslet se, proč jejich životy nabraly tak špatný směr. A právě ve chvílích, které tráví spolu, pochopí, že klíč k nápravě jejich životů se skrývá v nápravě jejich vztahu. (Bontonfilm)

Videa (5)

Trailer

Recenze (92)

LaRhette 

všechny recenze uživatele

Rodinu si nevybíráme, nějakou vyšší mocí se ale rodíme právě do té jedné rodiny. Už jen tím máme něco společného a právě i jen to "málo" stojí za povšimnutí. Ústředním motivem filmu je vztah bratra a sestry. Jejich nezávislé osobní životy se hroutí, vrací se tedy k tomu, co jim zbylo z původní rodiny - sobě navzájem. Líbí se mi, jak film nenásilně poukazuje na to, co si obvykle každý z nás dřív nebo později uvědomí. Právě na tom záleží. Na tom, odkud pocházíme, na čem stavíme svou budoucnost, jak nás naše rodina vnímá a jak my vnímáme je. Drama v duších hlavních hrdinů se bere s nadhledem. Sebevražda? Stane se. Nevěra? Stane se. Je to jen život. Příjemný film s myšlenkou. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Smíchat krutou depresivnost dramatu dvojčat stojících na prahu sebevraždy s příjemným životním nadhledem se zdá nemožné, ale americký nezávislý film s tím nemá žádný problém a The Skeleton Twins je příjemnou tragikomickou záležitostí, která je táhnuta hlavní dvojicí, především však Kristen Wiig, která se věnuje indie scéně jen okrajově, ale pokaždé je to zážitkem. Přestože původní profesí je komička, depresivní dramata ji opravdu sedí - viz také, podle mě nedoceněný, Hateship Loveship. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Těším se, až budu teplej strejda." Netěšíš, Milo, ale to je tvoje věc. Mně spíš vadí něco jiného. A to skutečnost, že když si budu vybírat, jestli můj život ukončí prášky, přeřezané žíly, skok z mostu nebo utopení, tak mi s tím tento snímek neporadí. To je škoda, protože tohle všechno v něm je, ale návod nikde. A komedii jsem taky nenašel, takže jsem se znuděně díval na film o lidech v depresi a přemýšlel o tom, proč si ubližuju. Nepřišel jsem na to, ani tu depresi jsem z toho nedostal a nakonec jsem byl moc vděčný za to, že si sourozenci nesmyslně zatrdlovali na hit Starshipu, což mi nakonec jediné dávalo smysl. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Čistokrevná tragikomedie, která má možná o něco víc sklon k vážným scénám, nicméně „depkaření“ se s povětšinou černým humorem střídá celkem nenásilně. Překvapil mě docela otevřený konec, ale na to „hlavní“ došlo, takže vlastně proč ne. A pasáž s karaoke byla prostě skvělá (kýčovitá, zábavná a dojemná zároveň, s naprosto přesným vyvážením) a také díky ní film hodnotím slušnými 4*. „Nezaslouží si za ženu děvku.“ – „Nejsi děvka, tak to prosím neříkej.“ – „Vážně? Jak bys to teda nazval?“ „Jsi neposedná žena v domácnosti se sklony ke kurvení se.“ ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Hezká sourozenecká dynamika krášlí (další v řadě) nezávislou vztahovou dramedii o dvojici lůzrů ve středním věku, ztroskotanců na pokraji sebevraždy. Zdánlivě bez objektivních důvodů unavení životem, který je deprimuje, svou uzavřeností a neupřímností (občas se chovají jak sobecké děti) zraňují nejen sebe samé. Ve výsledku ale vznikl filmek milý a shovívavý, se skvělými hereckými výkony. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Scéna u zubára bola improvizovaná. (dwdb)
  • Natáčanie prebiehalo v novembri roku 2012 v newyorskom Brooklyne a trvalo 22 dní. (Patw)

Reklama

Reklama