Reklama

Reklama

Grave Encounters

všechny plakáty
Trailer 2

Grave Encounters je název skupiny lovců duchů, kteří točí TV reality show o různých nevysvětlitelných jevech. Před natáčením v Collingwoodské psychiatrické léčebně jsou místními upozorňováni na podivné zvuky vycházející v noci z budovy. Během dne jim správce ukáže a popíše zvláštnosti, kterých si všiml během doby, kdy byla léčebna uzavřena. Příběh začíná tím, že se lovci duchů rozhodnou tuto záhadu vyřešit vlastními silami. Padne noc. Zpočátku se jim nemocniční bludiště nejeví ve tmě strašidelné, ale pak se začnou ozývat divné zvuky, budova začne ožívat a odkrývat návštěvníkům svá tajemství skrytá v minulosti. Film je natočen ve stylu hororu „Záhada Blair Witch" (Ravi)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (397)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Parádní překvapení, nečekal jsem že mě někdy found footage takhle chytne, pravda Paranormal activity je pro mě skvělé osvěžení v duchařinách, ale tohle béčko od kterýho jsem nic nečekal mě parádně prokleplo. Film jsem s pustil v noci a docela jsem chvílemi klepal. Začátek a seznamování s postavama je atmosférická podívaná a vypráví o historii blázince. Těch prvních 40 minut neměly chybu. Pak sice film trošku upadl protože ty duchové jsou strašně nestrašidelní. Tyhle efekty vidím 1000x na youtubu. Ale celé scény předtím mě bavily. Postavy nejsou nijak špatně udělané a působily dobře. Rozhodně překvapení. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jako horor to není zpracované nejhůř. Má to atmosféru a dokáže to diváka pěkně vyděsit (za správných podmínek). Po stránce děje je to však takové prvoplánové a po vtipném začátku parodizujícím všemožné duchářské reality show je to jen sbírka lekaček a vřeštění z první osoby, která v poslední třetině začíná docela výrazně nudit. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Pomedzi všetkom tom grce čo hororová indie scéna ročne vyprodukuje, patria Grave Encounters k tomu lepšiemu. Logiku samozrejme riešiť netreba a postavy tiež nič moc, je to teda hlavne originálny nápad čo ich povyšuje nad úroveň svojho subžánru. Oproti takému Paranormal Activity asi stokrát zábavnejšie - za tých pár korún, skrátka v pohode malé ff-ko. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Další film o paranormálních jevech a já jsem si ho nemohl nechat ujít. Nápad (blázinec) naprosto skvělý, atmosféra strašidelná, akorát s tím závěrem se mohli popasovat trochu lépe a gradace také mohla být o dost větší. Nicméně to mělo pár hodně dobrých lekaček a 90 minut jsem bez problémů se zájmem dokoukal. 75% // (7.9.2015) - Je to sice jeden z těch lepších duchařských hororů, ale na podruhé mě to už tolik neoslovilo. Příliš keců toho moderátora. 4 hvězdičky se udrží jen tak tak. 70% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Dnes mi prievan zabuchol balkónové dvere a tak som sa zľakol, že som skoro pustil pohár s vodou a aj do gatí. Podobného pocitu som pri filme nedočkal. Je síce pravda, že aj pri tomto filme mi párkrát prebehli zimomriavky chrbtom, ale inak je to bez prekvapenia, nápadu, obyčajné žmýkanie peňazí z ľudí, ktorí radi chodia na podobné somariny. Na druhej strane, dobre sa na to chodí do kina s babami, takže pokiaľ budú horrory v kinách aspoň podobne creepy, tak stále budeme na tieto filmy chodiť radi. Čert tam zober tých pár eur. 60%. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (9)

  • Nemocnica vo filme sa taktiež objavila v 5. epizóde 1. série seriálu Supernatural (od r. 2005). (BoredKid)
  • Matt White (Juan Riedinger) ve filmu uvádí, že nahrává celkem 10 statických kamer. Záběry se však objevují pouze ze 7. (jailon1)
  • Budova, v ktorej bol celý film natáčaný, sa v skutočnosti volá Riverview Hospital a nachádza sa v meste Coquitlam v kanadskej provincii Britská Kolumbia. Napriek tomu, že je budova vo filme opustená, bola zatvorená až v júli 2012. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama