Reklama

Reklama

Grave Encounters

všechny plakáty
Trailer 1

Grave Encounters je název skupiny lovců duchů, kteří točí TV reality show o různých nevysvětlitelných jevech. Před natáčením v Collingwoodské psychiatrické léčebně jsou místními upozorňováni na podivné zvuky vycházející v noci z budovy. Během dne jim správce ukáže a popíše zvláštnosti, kterých si všiml během doby, kdy byla léčebna uzavřena. Příběh začíná tím, že se lovci duchů rozhodnou tuto záhadu vyřešit vlastními silami. Padne noc. Zpočátku se jim nemocniční bludiště nejeví ve tmě strašidelné, ale pak se začnou ozývat divné zvuky, budova začne ožívat a odkrývat návštěvníkům svá tajemství skrytá v minulosti. Film je natočen ve stylu hororu „Záhada Blair Witch" (Ravi)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (397)

ARI50 

všechny recenze uživatele

Dobře a hlavně velmi dobře po návratu z nemocnice jsem jsi pustil hned večer tenhle snímek a div se mi strachy stehy nepotrhaly, ne ale vážně opět další skvěly kousek točený kamerou nemocniční prostředí působilo výborným dojmem a strach celou dobu, nenechalo mě klidným i když bych tomu asi 2 maličkosti vytknul přesto paráda rozhodne jsem tohle nečekal v průběhu celého filmu. Jenom ať tyhle filmy pokračuji a nekončí. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Ještě trochu tlačit na pilu a byla by to skvělá parodie na handycam filmy. Takhle je to jen zcela bezradná rutina, která se úspěšně snaží vyhnout čemukoliv, co by diváka vyděsilo. Z povinnosti zvolená pseudodokumentární forma se bije s mimomísními "fantasy" prvky a digitální ksichty bubáků pobaví stejně, jako tragicky směšný závěr. Drobný závan naděje přináší slušný zvukový podkres, několik obstojně zvládnutých hororových momentek a ne úplně marní herci, jenže když vezmu v potaz způsob, jakým tvůrci zavraždili hororový potenciál onoho gigantického psychiatrického komplexu, musím opět rychle vystřízlivět. Několikrát si připomeneme Záhadu Blair Witch, Paranormal Activity a pár dalších kousků, jenže o vzdávání pocty nemůže být řeč. Čau. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Musím povedať, že prvé náznaky duchov boli obyčajné, hrabanie vo vlasoch či hýbanie predmetmi. Ale potom sa to prenieslo v neúprosnú prehliadku a čo som teda najviac nečakal, že by sa mohli z hlavných hrdinov stať blázni. Navyše, tá nemocnica bola desivá sama o sebe a v tej kamere to prinieslo slušnú dávku strachu. Ďalší horor, čo mi skutočne nahnal strach. Hlavnou prednosťou tohto filmu je perfektne zvolená lokácia, kde sa príbeh odohráva. Miesto už samo o sebe je zlovestné a ak pripojíte "handycam look", atmosféra príde tak nejako sama. Je tu veľa skvelých scén, ktoré naozaj dokážu nahnať strach a zvukári plnia svoju úlohu viac než dobre. Zvuk býva u "real-footage" hlavnou hnacou silou a obzvlášť duchárske horory majú v tejto oblasti veľké pole pôsobnosti. Inak skvelý atmosférický horor. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru ,,found footage,, sme mali možnosť vidieť už aj lepšie kúsky. Ale čo sa týka kategórie B ide o celkom stráviteľnú položku, ktorá určite neurazí ani svojich priaznivcov, ani ostatných divákov. Strašidelné scény sú viditeľne kŕčovité tým, ako sa snažia chytiť za gule, ale ak sa na to pozeráte uprostred noci a osamote, účinok sa určite dostaví. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Zlostní bratři si plácli, zdali se jim podaří natočit horor, který až fundamentálně nedokáže přijít s něčím novým, našli sanatorium, pětici nouplísáků do hlavních úloh a několik kamer bez stabilizátorů. Na úplně první signální to zabírá, světla baterek do prázdných chodeb, kachličky, luxfery, prostě humus, z dlouhodobého hlediska to vyšumí s prvním breburdou, který nedokáže nic víc než kterýkoli jiný hororový breburda poslední dobou. Navíc postavy byste vraždili od rána do večera. Člověk si pak uvědomí schopnosti tvůrců Blair Witch či [REC]. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (9)

  • Podobně jako u filmu Cloverfield (2008) se jediný soundtrack tohoto filmu přehrává během závěrečných titulků. (LUKICKK)
  • Filmem se inspirovali tvůrci počítačové hry „Outlast“ z roku 2013, která se rovněž odehrává v hororové léčebně a využívá podobné momenty překvapení i způsoby zobrazení (noktovizory, apod.). (Rudy_742)
  • Sanatorium, ve kterém se natáčelo, se objevilo také v 11. epizodě 2. řady seriálu Akta X (od r. 1993). (PfefferSalz)

Reklama

Reklama