Reklama

Reklama

Grave Encounters

všechny plakáty
Trailer 2

Grave Encounters je název skupiny lovců duchů, kteří točí TV reality show o různých nevysvětlitelných jevech. Před natáčením v Collingwoodské psychiatrické léčebně jsou místními upozorňováni na podivné zvuky vycházející v noci z budovy. Během dne jim správce ukáže a popíše zvláštnosti, kterých si všiml během doby, kdy byla léčebna uzavřena. Příběh začíná tím, že se lovci duchů rozhodnou tuto záhadu vyřešit vlastními silami. Padne noc. Zpočátku se jim nemocniční bludiště nejeví ve tmě strašidelné, ale pak se začnou ozývat divné zvuky, budova začne ožívat a odkrývat návštěvníkům svá tajemství skrytá v minulosti. Film je natočen ve stylu hororu „Záhada Blair Witch" (Ravi)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (397)

matestlust 

všechny recenze uživatele

3,5 *... Veliká škoda, že se film nedrží v atmosféře první poloviny, kdy jedno velké neznámo, spojené s hrůzou nahánějící budovou, chvílemi opravdu navodí husí kůži..První zjevení ducha opravdu vyleká a zbytek už je jen klasická otřepaná limonáda, která po čase přestane děsit...I přes pár lekavých scén už to nemá takovou sílu a samotný závěr nešokuje ani ze třetiny, jak byl zamýšlen. I tak se jedná o nadprůměrný found footage biják, který mi, v záplavě sračkeřin tohoto subžánru, udělal radost. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Pro mě už definitivní utvrzení, že tenhle žánr není nic pro mou osobu, a že REC a Paranormal Activity 3 byly světlé výjimky. Tady se ještě navíc strašně dlouho neděje nic, zato otravnej frontman spolku ducholapů neustále trapně deklamuje do obrazovky, aby se duchové nebáli a urychleně jim dali znamení. Za takový narušování klidu se duchům nedivím, že se jim pomstili. Došlo u mě i ke zvláštnímu úkazu, kdy i když bylo po půlnoci, byla tma a já jsem v těch případech dost ochotná bát se, tak když konečně došlo na nějaký ty duchy a strašidelnou akci, byla jsem tak otupělá nudou, že mě to nechalo úplně chladnou. Nehledě na to, že ta hrstka scén, co má diváka vyhypovat, je tak ukázkově šablonovitá (osoba v rohu stojící zády, kameraman natahuje ruku a chce se jí dotknout, co se asi tak může stát, ehm? nebo ze stropu kape krev na zem, kameraman pozvedá kameru ke stropu, co na něm asi uvidíme, co?). S tímhle filmem oficiálně přestávám sledovat handycam horory, byť by měly zarážejícně vysoký hodnocení. ()

Reklama

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Tento scénář hororů zažívá v posledních letech hrozný boom. I přes tváření se hrozně autenticky tomu stejně nikdo nevěří. Nebudu tedy lhát, že jsem k tomuto filmu přistupoval vcelku skepticky, nicméně chtěl jsem si film pořádně užít a začal ho brát vážně ve smyslu, že se jedná o autentické záběry. A neprohloupil jsem. I přes několik "za vlasy přitažených" scén měl snímek, hlavně v druhé polovině, velice dobrou a mrazivou atmosféru, kterou ruční kameru jen a jen umocnila. Nepříjemný pocit se s člověkem nese do konce filmu a to mám na tom rád. Konec sice nebyl jeden z nejlepších, ale ani nejhorší. Celkově se ale jednalo o lehce nadprůměrný zážitek a za ten příjemně nepříjemný pocit 3+. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Dnes mi prievan zabuchol balkónové dvere a tak som sa zľakol, že som skoro pustil pohár s vodou a aj do gatí. Podobného pocitu som pri filme nedočkal. Je síce pravda, že aj pri tomto filme mi párkrát prebehli zimomriavky chrbtom, ale inak je to bez prekvapenia, nápadu, obyčajné žmýkanie peňazí z ľudí, ktorí radi chodia na podobné somariny. Na druhej strane, dobre sa na to chodí do kina s babami, takže pokiaľ budú horrory v kinách aspoň podobne creepy, tak stále budeme na tieto filmy chodiť radi. Čert tam zober tých pár eur. 60%. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Lhostejné tři hvězdy nikoli. Protože zas tak průměrný a nezajímavý horor to není. Je jasný, že hororů tohoto typu je teď najednou strašně moc, ale mezi nimi se Grave Encounters rozhodně neztratí ba naopak. Takový Paranormal Activity předčí snad ve všech směrech. Přesto víc hvězdiček nedám. Zaprvé nejsem vyznavačem filmů s roztřesenou kamerou a hraním si na dokument. A zadruhé si myslím, že to šlo udělat lépe. Ta kulervoucí atmosféra se dostaví až tak posledních 40 minut. Do té doby se nic moc extra neděje, a jako u všech podobných filmů postrádám vysvětlení. 60% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (9)

  • Podobně jako u filmu Cloverfield (2008) se jediný soundtrack tohoto filmu přehrává během závěrečných titulků. (LUKICKK)
  • Filmem se inspirovali tvůrci počítačové hry „Outlast“ z roku 2013, která se rovněž odehrává v hororové léčebně a využívá podobné momenty překvapení i způsoby zobrazení (noktovizory, apod.). (Rudy_742)
  • Krv vo filme je v skutočnosti sirup a potkan bol gumený. (tommy187)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno