Reklama

Reklama

The Backwater Gospel

(studentský film)
Krátkometrážní / Animovaný / Western / Horor
Dánsko, 2011, 10 min

Režie:

Bo Mathorne

Hrají:

Laura Post

Obsahy(1)

Příchod hrobníka do města vždy předpovídal blížící se úmrtí. Proto jsou obyvatelé městečka Backwater poměrně vyděšeni, když jeden z nich dorazí i k nim. Kdo zemře tentokrát? (DaUr)

Recenze (64)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

temnota, spalující slunce, poušt, město, kostel, fanaticky hřímající kněz, ovlivnitelní lidé, jeden kytarista, vrány, atmosféra, atmosféra, vizuál, nechutnost, pravdivost, šílenství, smrt prostě vždy vyhraje. Stejně jako vyhráli nade mnou tentokrát mladí tvůrci z Dánska. A hrobník. Backwater Gospel, doporučuji, silně ()

unagi 

všechny recenze uživatele

V prvých sekundách som sa zaľúbil do grafického stvárnenia a v posledných do celého krátkometrážneho hororu. Fakt moc dobré vyvrcholenie deja a cirkevného úmyslu. Geniálne stvárnený smrtiak, ktorý len čaká na svoju prácu v najväčšom kľude :) !! Jeden s najlepších krátkometrážnych filmíkov, ktorý sa zaťal do mojej mysle ! http://www.kratke-filmy.cz/the-backwater-gospel-eng ()

Reklama

Abiosis 

všechny recenze uživatele

*AMEN* Hlavnými atribútmi tohto krátkeho filmu sú vynikajúca pochmúrna a temná atmosféra a najmä nezvyčajná animácia, ktorá je žiadaným osviežením v záplave stereotypných animácií veľkých filmových štúdií. Malé mestečko s fanatickým kňazom, hordou poslušných ľudí, jedným odpadlíkom a... smrťou, ktorá si vie trpezlivo počkať na svoj prídel. Neobsahuje práve najoriginálnejší nápad, ale kraťas body získava za svoju vizuálnu stránku a za to, že je krásne hororový, krvavý a šialený. Verdikt v 1 vete: Výborné hororové osvieženie v podobe originálnej animácie. 23.02.11 ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Tu žlutého písku svit, tu moc rudá, ti šílenství modř, či zkázy temno - neustále se divím, jak to, že na tak malém prostoru někdo dokázal barevně tak ozvláštnit dílo i tak výborné, atmosferické, krásně naanimované, s jimavočernodušně napsaným scénářem a náladou, ale ona barevná stylizace byla pro mne třešničkou na tomhle zábavném, funebráckém dortu. ps: díky ti, moeno ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Ta atmosféra je podmanivá... aneb největší gól byla pistole ukrytá v bibli a potom samozřejmě, když hromotluk rozmáčkl faráře jako mouchu křížem. Trefa do černého. Ačkoliv věřící jsem, církev jde mimo mě a neunávám ji a tady v tom snímku je přímo ukázkově zobrazené, co s nemyslícím stádem ovcí udělá jeden farář a strach. K tomu parádní hudba a animace, no na studentský snímek opravdu výborné. Akorát ten úvod by mohl být kratší, ale to je asi jediná výtka - 4,5*. P. S. Tak "krvavý" snímek už jsem dlouho neviděla. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama