Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rundskop (v holandštině „hovězí hlava“) je thriller o mafii, která v Belgii vydělává na hovězím masu ze zvířat, kterým podává hormony. Vyšetřovatel Daems je nalezen mrtvý, zatímco jeho BMW zmizelo. Co s tím mají společného maskulinní Jacky, Vlámové a Valoni, hormony a temná atmosféra? (Pevek2)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (101)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Hm, tak nakonec parádní škoda. Začátek - překvapení jak prase. Super neobvyklé prostředí, super neobvyklé téma, jeden podivín s vepřovou hlavou s trošku už filmově obvyklejším problémem. Tři čtvrtiny filmu se jedná a tutově čtyřhvězdovou podívanou, no jak to bývá, konec může vždy ještě přibrat, či ubrat, no v tomto případě je nevýrazná bodka laciností, díky které nemůžu jít na víc než 3.5*. A je mi to líto....69% ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Pokud si rádi pícháte steroidy primárně určené pro hovězí, tak zbystřete! Uvidíte celou plejádu steroidů, býčí šíji, od níž by jste nechtěli dostat po hubě a brutální zbití varlat šutry založenými na křemičité bázi. Obzvláště u těch šutrů na chvíli odvrátíte pohled. A po drcených varlatech už není co k vidění. 31% ()

Reklama

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Najlepšia Schoenartsova rola, aj keď je výborný v každej. Citlivosť/agresia, láska/nenávisť, bezmocnosť/sila... Všetky protiklady sú tam namiešané tak akurát. Matthias Schoenaerts je veľmi tvárny herec, jeden z mojich najobľúbenejších. Ľutovať môže iba zopár rolí, s ktorými súhlasil, a ktoré dodrbali režiséri. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nalákala mě netradiční zápletka. Gangsteři kšefttující s hormony pro krávy tady ještě nebyli. Ale v tomto ohledu jsem zklamán, protože pokud nepočítám injekce, které čas od času někdo zabodnul nebohému skotu do svalů, tu nebylo nic, co by tento byznys odlišovalo od jiné aktivity s nepovolenými látkami. Notabene celé to "hormonální" podsvětí na mě působilo zmateným dojmem a občas jsem měl problém vyznat se v tom "co, kdo, proč a s kým". O poznání poutavější byla linka hlavního hrdiny s jeho, také netradičními, osobně zdravotními problémy a bylo zajímavé sledovat, jak si s touto rolí herecky neherecky poradil Matthias Schoenaerts. Ale ani on celkové rozpaky nerozehnal. V tomto případě bych se přimlouval za hollywoodský remake pod taktovkou zkušenějšího režiséra, kterým talentovaný Roskam zatím ještě není. 55% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Solidní belgické drama s naprosto excelentním Matthiasem Schoenaertsem. U něj je vidět, že se pro roli opravdu obětoval. Jen se nemůžu zbavit dojmu, že ve filmu je strašně málo lidskosti a emocí a celé je to neskutečně vyumělkované. Býčí šíje totiž nabízí naprosto poctivý existenciální drama, na které evropský film rozhodně slyší. Vše je to ale natolik do očí bijící, že jediná opravdová síla tkví v hlavním herci, který předvádí absolutní výkon. Při scénách z jeho dětství se mimochodem ošívám ještě dnes. Viděno na základě Challenge Tour 2015. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (5)

  • Kvůli roli Jackyho Vanmarsenilleho přibral Belgičan Matthias Schoenaerts 27 kg svalové hmoty. (Conspi)
  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo na viacerých miestach po celom Belgicku. Celkovo trvalo len 35 dní. (MikaelSVK)

Související novinky

Belgický býk míří na americký jih

Belgický býk míří na americký jih

02.03.2014

Těžko vyslovitelné jméno Matthias Schoenaerts je stále mnoha lidem neznámé, ale chlapík za ním má již několik let nakročeno k tomu stát se jedním z nejžádanějších evropských herců své generace.… (více)

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

Oscarové nominace 2012

Oscarové nominace 2012

24.01.2012

84. udělování výročních cen Americké filmové akademie se blíží. Ať už se vám to líbí nebo ne, pořád jde o nejsledovanější a z jistého pohledu i nejprestižnější filmové ceny na planetě. Takže, kdo se… (více)

Reklama

Reklama