Reklama

Reklama

Sága o Biornovi

(festivalový název)
  • Dánsko The Saga of Biorn
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie
Dánsko, 2011, 7 min

Krátký příběh o vikingovi jménem Biorn, který hledá soupeře pro souboj, který ho jako správného vikinga pošle do Valhaly. Film vznikl jako bakalářská práce několika studentů z Dánska. (DaUr)

Recenze (132)

Mrtvobog 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci krátkometrážny animovaný film. Dobrá téma, animácia je na slušnej úrovni, vtipné, zábavné, dynamické a presne podľa môjho gusta. Teda, nie, že by mi záležalo na tom dostať sa do kresťanského neba :-D. Biorn je fakt vtipná postavička a tak očakávaná smrť (Walhall awaits me, when I am dead) mu nakoniec aj tak nedopadne ako si želá. Škoda, bolo mi ho aj ľúto normálne. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jsem asi příliš málo viking, protože kdybych si měl vybrat mezi Valhallou a Helheimem, tak by mi to bylo celkem jedno. Jestliže však udatný děda Biorn chce Valhallu, tak mu přejme smrt v souboji s důstojným soupeřem. Jenže kde ho najít, když všude je to samý idiot, nemehlo nebo trpaslík a vykrýt útok vrženou jeptiškou není vůbec žádný problém? Já se tedy nad Biornovým trápením pobavil a to závěrečné poučení si beru k srdci. ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Zpětně zvedám na plný počet, protože to prostě byla taková halda invence, dobrých vtipů a vlastně i historických reálií, že by byl hřích dát čtyři hvězdičky. Je úžasné, kolik se toho vešlo do osmi minut a jak moc to ve výsledku zesměšnilo náboženství. Smutný fakt je, že to je lepší než celý seriál Vikingové dohromady. 95% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jako 100% ateista padám z křesla,válim se smíchem a pouštim si Ságu o Biornovi několikrát po sobě.Začíná to výpravně,dělá si to prdel ze spousty amerických blockbusterů a klišoidních keců.Hrdinovo putování začne být sice bůch ví proč po chvilce odflákávané a vy jste s hodnocením hodně navážkách a nechápete proč se tak děje.....ovšem při finální pointě jdete do kolen a uznale smekáte.Věřte si čemu chcete věřící :-D já věřim že život je svině a málokdy dostaneme to,co opravdu chceme,nedej bože v nebi ježiši kriste :-DDD 90%. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Úžasně jednoduchý a přitom účinný animáček, který je od první minuty velmi vtipný a i podesáté se u něj člověk řehtá na celé kolo. Konfrontace severské mytologie a křesťanské věrouky je v tomto filmečku podávána s nadšením a věřím, že jakmile dojde na tu výbornou pointu, i ten největší asketa vyprskne smíchy. Tohle je na plný počet. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Biorn má na sponě u pláště severský znak Valknut, který je symbolem posmrtného života. Znak odkazuje na Biornovu snahu dostat se do Valhally. (Doomcourier)
  • Jedná se o bakalářský filmový projekt z "The Animation Workshop, 2011". (hippyman)

Reklama

Reklama