Reklama

Reklama

Zlé královně (Julia Roberts) se podařilo získat vládu nad královstvím. Uprchlá princezna (Lily Collins) se však svého výsostného práva jen tak snadno nevzdá a rozhodne se jednat. Za pomoci sedmi vynalézavých trpaslíků začíná plánovat odvetu. Sněhurka ožívá v novém dobrodružném příběhu plném lásky, ale i žárlivosti a zrady. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (689)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Filmové Sněhurky zůstanou zřejmě navždy ve stínu Disneyovy, s tím je třeba se smířit. Vizuálně působivý příběh má všechny potřebné přísady - vtipná a sarkastická Robertsová v úžasných šatech, trpící Sněhurka (může mi někdo říct, proč má Collinsová brežněvovské obočí?...fakt hnus...), rozhodný princ, temný les a pamprdlíci. A pak klasické protiklady jako život a smrt, láska a nenávist, závist a skromnost.... Je tam drak. Ovšem je to taková vypelíchaná chcíplotinka. On to vlastně není normální drak, tak asi proto. Několik scén se mi hodně líbilo - očistná kúra macešina, útok přerostlých loutek a princ v roli pudlíka. Já bych tedy přidal temnotu, ale budiž, i na vnitřnosti došlo... ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Áno, extra hrubé obočie hlavnej predstaviteľky aj mňa dosť odrádzalo už pred filmom. Ale pri pozeraní som si zvykla a neskôr usúdila, že aj toto bola súčasť premyslenej štylizácie poskladanej z mnohých detailov. I keď rozprávky príliš nemusím, táto bola príjemná a hlavne zábavná. Taká rozprávkovo milá, ale šitá aj na mieru dospelých. Štvrtú hviezdičku udeľujem špeciálne za záverečné bollywoodske hudobno-tanečné číslo, ktoré ma doslova odrovnalo. Pecka! :-) Keď som v titulkoch uvidela indické meno režiséra, bolo to jasné :-) Každopádne som rada, že mu producenti povolili takýto úlet, pre mňa to bola veľmi osviežujúca "vodka za správami". Pretočila som si tú časť ešte dvakrát :-) ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Tak tady je to snad poprvé, kde jsem viděla Júlii hrát zákeřnou mrchu, která se chtěla za pomocí triků a pověr zbavit chudáka Sněhurky. No ale teď se dívám ... tam hrál Sean Bean! Do háje zeleného, koho tam hrál? Jsem si ho normálně vůbec nevšimla, mezi trpajzlíky nebyl, to vím určitě. Prince hrál taky jiný fešák, jedině ... jedině, že by toho mrštného šupináče na konci? Nicméně, i když jsem si tenhle film původně pustila k žehlení, aby mi něco hrálo, tak mě nakonec zaujal svou vtipností, svým originálním pojetím a proto jsem žehlení opět odložila na jiný vhodný okamžik a dávám Sněhurce své čtyři hvězdy. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Zaujímavo bizarné (počnúc výraznými zmenami oproti predlohe, končiac bollywoodskym záverom) , pôsobivo divadelné a plné vizuálnych nápadov, čo však u Singha nie je prekvapením. Prekvapením je, že pri správnych očakávaniach je nová verzia Snehulienky pomerne premyslenou a vtipnou záležitosťou a so skvelo obsadenou postavou zlej kráľovnej. Ale zároveň treba bez okolkov priznať že plní skôr rolu experimentálneho zážitku, ktorý svojho diváka dôkladne otestuje, ako klasického mainstreamu. U mňa však prekvapivo obstál nad očakávania. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Príliš veľký hybrid na to, aby s tým mohlo byť spokojných viac typov ľudí. Príliš veľká umelecká preštylizovanosť (natoľko typická pre režisérovu tvorbu), bizarnosť, rozprávkové spievanie, preplácané farby a detinský humor kontra takmer hororové príšery. Chvíľami to síce bavilo, ale oveľa viac to otravovalo a nudilo. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (18)

  • Celé natáčanie prebiehalo v štúdiách, do ktorých navozili 40 ton umelého snehu, postavili stromy a potom ich premiestňovali, aby sa zdalo, že postavy sú zakaždým v inej časti lesa. (krasomama)
  • Trpaslíkům byla jména změněna na Napoleon, Half Pint, Grub, Grimm, Wolf, Butcher a Chuckles, aby vzbuzovali větší respekt. (R´Hell)
  • Lily Collins (Snehulienka) sa štyri mesiace intenzívne učila šermovať. V jednom súboji s princom (Armie Hammer) je totiž 150 presných pohybov v snehu a medzi stromami, takže bolo nutné zvládnuť nielen techniku šermu, ale aj akrobaciu, rovnováhu a výdrž. (krasomama)

Související novinky

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

05.05.2013

Spisovatel Seth Grahame-Smith se loni pokusil dobýt Hollywood. Nedařilo se ale ani adaptaci jeho Abrahama Lincolna: Lovce upírů, ani Temným stínům, ke kterým napsal scénář. Přesto se chystá další… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Marco Polo – žhavé zboží?

Marco Polo – žhavé zboží?

31.05.2012

Vypadá to tak. V současnosti totiž existuje několik projektů, které chtějí mapovat život slavného benátského cestovatele z druhé poloviny třináctého století. Každý je úplně jiný – třeba seriál… (více)

Reklama

Reklama