Reklama

Reklama

Karate Kid 3

  • USA The Karate Kid, Part III (více)
Trailer

Obsahy(1)

Daniel a jeho učitel pan Miagy se ocitají na počátku dalšího karate dobrodružství pro mládež. Nad Danielem se totiž stahují mraky. Agresivní učitel karate, jehož Daniel svým vítězstvím v prvním filmu znemožnil, se zvedá z prachu poražených a společně se svým nechutně bohatým a podlým žákem chystají rafinovanou pomstu. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (104)

PanPyzamo 

všechny recenze uživatele

Za mě opět bomba. Po menším zklamání v podobě dvojky mě trojka víc než příjemně překvapila. Okinawa už je pryč a tak zároveň se pro mě vytratila i nuda. Příběh se mi velice líbil. Tentokrát ukazuje temnou stránku Cobra Kai ještě mnohem více. Oproti dvojce, kde jsem si říkal, že byla fakt zbytečná, tak zde jsem hltal téměř každý moment a hlavně finále bylo opět grandiózní a za mě pěkné zakončení trilogie. Jediné, co mě místy docela zaráželo byla kamera. Některé scény mi přišly lehce přesvětlené. Možná se mi to jen zdálo. Nevím. Abych to shrnul. Na jedničku to přeci jen furt nemá, ale překonává to pro mě dvojku na plné čáře. Jedná se čistě o můj názor. Mně se trojka velice líbila. Přišla mi taková trošičku temnější a to já mám rád. Za mě dobrý film, který doporučuji hlavně fandům série. 7,5/10 ()

anais 

všechny recenze uživatele

Zatímco první a druhý díl se snažily vyprávět klasický příběh žáka a jeho učitele, a ještě to dokázaly okořenit akcí stravitelnou i pro mládež, tak třetí díl je plnohodnotné béčko s ultrašíleným bláznivě se smějícím záporákem a absencí jakékoliv logiky. Ve filmu neplatí žádná pravidla. Daniel se celou dobu chová jako naprostý idiot který pokazí na co šáhne, a pan Miagy je tu jakousi loutkou bez názoru, který čeká až se vše vrátí do starých kolejí...  Ale i tak mi to mimózní pojetí přišlo celkem zábavné, i když spíš jako příklad dobové nesoudnosti, než jako plnohodnotné pokračování. Pro našince stojí za zmínku Jan Tříska v roli mafiánova sluhy. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

John Kreese (Martin Kove) se po drtivé porážce svých svěřenců potýká s nezájmem o svoji školu karate. Vinu přičítá vítězi turnaje Danielu LaRusso (Ralph Macchio) a jeho učiteli panu Miagymu (Pat Morita). Se svým přítelem z války nachystá pomstu - zaplatí podlému Mikemu, aby Daniela zničil ... Rozhodně je pravdou, že třetí díl je z celé série ten nejslabší, a že z větší části už vaří vodu. Nicméně nostalgie je nostalgie, a nějak nemohu zapomenout jak jsem všechny tři díly v nějakých čtrnácti hltal. Každopádně opět je nutné pochválit pohybové umění Pata Mority, zvlášť v (asi) jediné bojové scéně proti všem. Oproti tomu je Ralph Macchio čím dál větší dřevo, a jediným dobrým úderem vyhrát turnaj (kde jako obhájce postoupil rovnou do finále) je docela směšné. Ale co už, hlavně když zachránili bonsaje :) ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Strašně WTF díl. Daniel po dvou dílech zase NIC neumí, nebo jak jsem to měl chápat? Když někde ve třičtvrtě filmu řekl Miagymu:"Učte mě", zklopil jsem bezradně hlavu do dlaní. Krom toho jsem vůbec nepobral motivaci záporáků, strašně jakože plány, jak Danielovi mega ublíží, jak bude mega trpět, jak bude ponížený a provedou to tím, že záporák Daniela učí karate? Cože? Finální zápas na turnaji, krom toho, že vykrádá jedničku, je postavený na tom, že Daniel dostává hromadu zakázaných úderů, za které by Koudy z Kroku za krokem buď tak 10x vyhrál, nebo byl okamžitě diskvalifikovaný a pak to celé Daniel vyhraje jedním chvatem? Do toho sázení bonzaje kdesi na skále a srandovně přehrávající záporáci (přitom Griffith byl v Upírech jako záporák fajn). Jedna hvězda za Honzu Třísku. ()

Paldiny

všechny recenze uživatele

Návrat na americký kontinent chválim. A síce to v úvode ešte stagnuje, Daniel záhradkárči, randí s ďalšou broskyňkou a zdráha sa súťažiť, nepotrvá dlho a chytrý plán starých známych z Kobry Sai nielen šampióna vyprovokuje, ale aj postaví proti svojmu učiteľovi. Film týmto momentom naberá slušné grády, aké pekne umocní drastická metóda tréningu. Škoda, že finálny turnaj neukázal viac zápasov s Kouďákom, jeho technika sa mi pozdávala. Rovnako škoda, že si ten zlosyn s copíkom nevykopal nejakú bokovku v štýle Kickboxera, mal potenciál. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • V severoamerických kinech film utržil 39 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama