Reklama

Reklama

Sourozenci Addison (Eric Bana) a Liza (Olivia Wilde) jsou na zběsilém útěku z kasína, které právě vyloupili. Cestou havarují a na místě zůstává mrtvý policista. Addison a Liza se rozdělují a každý dál prchá svojí cestou. Vysílené Lizy se ujme bývalý boxer Jay (Charlie Hunnam), který se vrací domů oslavit Den díkůvzdání. Právě tam se ale oba uprchlíci znovu setkávají a jejich nesmlouvavý souboj překročí všechny hranice rodinných limitů. (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (203)

kingik 

všechny recenze uživatele

I přes všudypřítomný sníh a mráz, se nejedná o chladný film prostý emocí. Sourozenci Addison a Liza ještě s jedním komplicem vyloupí kasíno. Na cestě s lupem dostanou ve sněhové vánici smyk, komplic na místě umírá, bratr nepředloženě zastřelí policistu, co se u toho nachomítl, což vzburcuje místní policejní útvar vedený arogantním a náročným šerifem. Následně se oba sourozenci rozdělí. Atraktivní a promrzlé Lize na cestě zastaví a nabídne pomoc mladý boxer, jehož za dobré chování propustili z nápravného zařízení. I on už za krátký pobyt na svobodě stihl mít vroubek. V sebeobraně zabil svého bývalého manažera, následně zpanikařil a celou věc neohlásil. Film se dále touto vedlejší dějovou linií už nezabývá. Addison mezitím v lesích prchá před policií a zanechává za sebou mrtvoly. Mezi boxerem a Lizou dojde k vášnivému vzplanutí. Zašukají si, celkem dvakrát, Olivii Wilde jsou vidět při druhé souloži prsa. No prostě krasavice, jak má být! Boxer má však také rodiče, kteří ctí rodinné hodnoty a vedou poklidný život na farmě, kam také dorazí Addison, který jim jejich klid a mír vezme. Do toho přijíždí boxer i s Lizou a závěrečné zúčtování na usedlosti může začít. Osudy postav se zajímavými charaktery se protnou v "zimním" thrilleru se silným hereckým obsazením. V podstatě z průměrně jevícího se scénáře, dokázal rakušan Stefan Rusowitzky vydolovat relativně hodně. Film si své tempo ne vždy optimálně udržel, ale většina scén v něm byla zajímavá, kvalitně zrežírovaná a bez rozdílu skvěle odehraná. Něco bylo hodně originální, a našlo se i něco, co už tak originální nebylo. Eric Bana vystřihl zajímavou zápornou postavu nevyzpytatelného muže od kterého je lepší raději se držet dál. Olivia Wilde v roli jeho sestry je v podstatě provokativní sexy holka, jejíž charakter stojí na rozhraní těch kladných postav, jako jsou boxer Jay, jeho rodiče nebo mladá a ambiciozní policistka v podání Kate Mara, co není pro svého otce - okresního šerifa, dost dobrá. Šerif Treat Williamse byl jednou z těch postav, které šla proti stereotypu zaběhaných starostlivých šerifů bojících se o svoje dcery. Tenhle chránil jen své zájmy, s nikým a s ničím se nemazlil, a v pronásledování uprchlého zločince, byl nekompromisní, stejně jako ke své dceři. Film se ani nepáral s krvavými záběry a brutální scény filmu nechybí. Je s podivem, že celkem obyčejné prostředí amerického venkova s nekonečnými lesy, zasněženými pláněmi a farmou, dokázal režisér opatřit příjemně teplým "kabátkem" do kterého si divák milující napínavé a sevřené thrillery rád zaleze. Na to, jak má film luxusní obsazení, je s podivem, že se našim kinům vyhnul. Mé hodnocení: 80% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

V obsahu stojí, že Eric bana ve filmu zmatkuje....né on nezmatkuje, on je pouze totální kolosální čurák a scénárista tuplovanej kolosální čurák, protože ten se prostě rozhodl, že vezme úplně všechny, ale úplně všechny stereotipní klišé světové filmařiny a vystaví na nich celý příběh.Najdeme tu problémy otec/syn , nadějný zničený mladý život, problémy totálně uchylný starší bratr incestně miluje mladší a úplně vymaštěnou sestru, to nejdebilnější klišé ze všech...diskriminace žen u policejního sboru a to včetně vlastního otce...pic bum bác klišé dcera s problémy s otcem.Když se v tomhle rodině/dramatickém bordelu objeví nemožné zhovadilosti, za všechny jmenujme tu největší a to Banovo přepadení lovce u sněžného skůtru....mám pistoli, lovec o mě neví, stojím nad ním...ale vezmu si klacek a za křiku ožralého mariňáka v bordelu mu skočím do náruče...ehm.Naprosto zbytečný film, který se nepokusil vůbec ničím stát ojedinělým či nedejbože trošku originálním.Za zmínku stojí atmosféra zimní krajiny a lokace celkově, výkon Erica Bany, který hraje dementa tak mocně, že věřím, že je dement i ve skutečném životě, jelikož výběr jeho rolí tomu nasvědčuje, sladká Olívie si rovněž uvědomuje, že veškeré její herecké schopnosti spočívají v tom, že je to neskutečně sexy bitch, tudíž bere úplně každou roli, jelikož 40tka je na krku a promiskujitní děvky, co v každym filmu hraje jí nevydržej dlouho a na sociální drama zhrzené matky vážně nemá, to je další plus, že Olívie zase ukáže ty svoje skvělý jedničky.Řemeslně výborně zmáknutá akce a brutalita.Byl jsem na upřímnejch 3*, když to ale skončilo u stolu na díkuvzdání a Ruzowitzky si začal hrát na Hitchcoka a všechno navíc zakončil úplně nudně a ještě k tomu "překvapení" předvídatelně, neměli jsme se o čem bavit.Špátné...špatné..... 40%. ()

Reklama

Figu 

všechny recenze uživatele

Mrazivej thriller, ze kterýho jde chlad a kosa jako prase! To sněhem pokrytý prostředí včetně pořádných chumelenic dělá filmu tu nejlepší možnou kulisu! Ovšem to není zdaleka to jediný pozitivní. To co předvádí Bana, to je masakr! S naprostým klidem a bez náznaku emocí, chladnokrevně a brutálně ničí vše, co mu stojí v cestě. Olivia není extra herečka, nicméně pánskýmu oku lahodí senzačně. Za mě trochu navíc byla ta sladká pasáž na motelu, zato závěr u jídelního stolu, plnej psychologickýho vydírání byl famózní! Jen ta úplná koncovka bolí... Po posledním výstřelu je vlastně konec a nedozvíme se absolutně už nic o osudech všech zúčastněných od slavnostní večeře Dnu díkůvzdání. 75% ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Pěkné obsazení, pěkná atmosféra zasněženého prostředí a totálně podprůměrný film. Jména jako Eric Bana, Olivia Wilde (vrrr mňau) , CHarlie Hunnam alias kápo SONS a další by slibovalo hodně. Jenže scénař i režie je hodně podprůměrem. Z docela zajímavé krimošky se vyklube dosti hloupá a naivní rodinná záležitost, kdy se neustále kecá a kecá o problémech až bych si vystřelil nejradši mozek z hlavy. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jakoby Ruzowitzky nevěděl, co chce točit. Nejdřív to byl celkem obstojný thriller s dvojicí na útěku, do něhož se připlete propuštěný trestanec a pak si najednou film chtěl hrát na Funny Games. Pokud by vše zůstalo v té první rovině, bylo by to fajn, ačkoliv by to stále nebylo nic, co by si člověk zapamatoval. Ono rodinné posezení z mého pohledu Deadfall degradovalo. Na druhou stranu nemohu filmu upřít jistý spád a hlavně je tu celkem luxusní obsazení, takže těch 50% tomu s klidnym srdcem dám. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (7)

  • Zach Dean sa rozhodol napísať scenár k tomuto filmu po tom, čo bol pasažierom letu JetBlue 292 v roku 2005, ktorý lietal vyše dve hodiny v tvare osmičky nad južnou Kaliforniou, aby sa pripravil na rizikové pristátie. Dean vtedy uvažoval o svojej smrteľnosti a chcel napísať niečo o rodine. (Arsenal83)
  • Původní název filmu byl Blackbird a Kin. (R´Hell)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v meste Montreal a na ďalších miestach v kanadskej provincii Quebec. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno