Reklama

Reklama

Bývalému univerzitnímu zápasníkovi Scottu Vossovi (Kevin James) je 42 let a bez většího zaujetí učí biologii na upadající střední škole. Když kvůli rozpočtovým škrtům hrozí, že budou zrušeny některé ze školních programů a učitel hudby (Henry Winkler) bude propuštěn, Scott se rozhodne, že jako zápasník bojových umění vydělá škole nějaké peníze navíc. Každý si myslí, že se Scott zbláznil – především školní zdravotní sestra Bella (Salma Hayek) – ale Scott dokáže něco, co nikdo nečekal. Inspiruje své studenty a stane se senzací, která celou školu spojí dohromady. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (259)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jak já miluji klišoidní filmy, ve kterých někdo slabší v poslední sekundě porazí někoho silnějšího, navíc tím pomůže někomu potřebnému a ještě si přitom frajersky zahláškuje. To mám vždycky slzu v oku. Jenže tady se jedná o poctivě vyšpekovaného profesora, který předvedl v ringu opravdu věrohodný výkon pouze v prvním zápase, kdy dostal K. O. v první sekundě. Ty jeho další boje s vyrýsovanými holohlavými hovady byly spíše k smíchu, samozřejmě k tomu nechtěnému, protože skutečně uvolňující zábavný smích po pár úderech do hlavy dezorientovaně zabloudil do nějakého jiného filmu. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

V popisu žánru mi chybí ještě sci-fi, protože Kevin James prostě nemůže bojovat v UFC. Na druhou stranu si zaslouží megarespekt za to, co provedl se svojí postavou. Tlouštík z Hitche je minulostí. Ve středním věku se dostat takhle do formy chce pořádnou dávku vůle. Opravdu klobouk dolů. Jinak je to veskrze příjemná komedie s dějem jako Warrior. Uteklo mi to rychle, bavil jsem se, jen to bylo všechno až tak moc snadný, že jsem u finálního boje vůbec necítil emoce (a že se o ně tvůrci snažili). ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Pohodový filmík o tom, že škole došli peníze a má být propuštěn učitel hudby. To ale nechce dovolit profesor Kevin James, který se rozhodne zachránit učitele hudby a sehnat peníze tím, že bude zápasit. Mě se to líbilo, příběh byl dobrý, srandovní momenty tam také byly, k tomu nádherná Salma Hayek. A Kevin James potvrdil, že dokáže sám utáhnout celý film, navíc musím před ním smeknout za to, že se dokázal dostat do tak skvělé formy v jeho věku. ()

kinghome 

všechny recenze uživatele

Typická americká komedie s primitivním dějem a příjemnými herci. Jestli to mělo být něco jako warrior, tak se to moc nepovedlo a s warriorem to má hodně málo společného. Vlastně jenom to UFC (MMA) a dejme tomu poslední zápas ale to jen v některých částech. Ale od této komedie jsem čekal pouze příjemnou zábavu na úterní večer a to jsem i dostal. 60% ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení. Od filmu jsem nic nečekal, dlouho jsem se mu dokonce vyhýbal, protože nemám rád nic, co evokuje box, wrestling a jiné bojové sporty. Nakonec, když nebylo v sobotu odpoledne co dělat, jsem tomu dal šanci a co jsem viděl, to mě potěšilo, pobavilo i zaujalo. Hlavní hrdina, který z počátku vypadá jako sobec, kterému nezáleží na nikom a ničem jiném než na sobě, a který se zdá být nezodpovědný a apatický vejen vůči své práci učitele, ale i vůči svým studentům, tak přesně tenhle člověk v sobě najde sílu, aby pomohl svému učitelskému kolegovi, kterému chtějí zrušit hudební kroužek. Aby zachránil výuku hudby a pomohl kolegovi, začne zápasit. A dějí se věci! Kevin James v hlavní roli exceluje, ale celý film je úžasně příjemný a v mnohém inspirativní. Já jako divák jsem si užil napětí, smích i emoce, a na konci filmu jsem byl solidně naměkko. Jsem rád, když mě film dokáže překvapit a dokáže mi, že jsem se v něm mýlil, a to se zde přesně stalo. I proto, ale i kvůli skvělému filmovému i emociálnímu zážitku, uděluji filmu čtyři hvězdy. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (12)

  • Napriek rozdielnym priezviskám sú Kevin James (Scott Voss) a Gary Valentine (Eric Voss) v reálnom živote bratia. (misterz)
  • Ve scéně u Erika (Gary Valentine) doma se jeho syn zeptá, zda-li se může dívat na pořad o automobilových honičkách. Když Erik poté program přepne, v televizi se mihne část automobilové honičky z filmu Mizerové II (2003). (Guilemot)
  • Krzysztof Soszynski, který zde hrál Kena Dietricha, použil při závěrečném zápasu techniku, kterou se v bývalé organizaci WEC proslavil Anthony Pettis. Komentátoři neveděli jak tuhle techniku pojmenovat, tak ji nazvali jednoduše "Showtime Kick". (Pacek)

Reklama

Reklama