Reklama

Reklama

O tom vás přesvědčí tři drsné „černočerné" minipříběhy s extrémně vtipnými momenty, které mají jedno společné: začaly v zastavárně jednoho malého města... Richard (Matt Dillon) zde při průjezdu městem nalézá snubní prsten patřící jeho ženě, který před lety záhadně zmizela. Pátrání po ní a jejím únosci jej zavede do nejtemnějších koutů města, kde se musí vypořádat s feťáky, kteří zpackali přepadení místního drogového bosse, imitátorem Elvise a celou řadu dalších originálních postav. (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (283)

stuntmanMIKE 

všechny recenze uživatele

Takze tu mame jeden maly velky film, ktory je nenapadny a pritom skvely. Amici sa rozhodli po vzore Guya Ritchieho vymysliet nieco na styl Lock, stock... a Snatch a popritom sa nechali inspirovat aj bozskym Quentinom. Musim povedat, ze najma pokial ide o dialogy tak ten film "válí" jak sialeny. Tri historky, ktore sa prelinaju a vytvaraju skvele odsypajuci film pre normalneho cloveka, ktory nezvykne srat pri stene... Prva historka je perfektna a u mna na 100% po dialogovej aj hereckej stranke. Druha slape taktiez vyborne a v kvalite zostava v tesnom zavese za prvou. Tretia je najslabsia a trosku kazi celkovy dojem, pretoze je trosku mimo misu a zaver mi pride nedotiahnuty a nevysvetleny, ale kto vie ? mozno som blby ja... takze ta ma u mna mensie minus ... Celkovy dojem z filmu je velmi pozitivny a lutujem, ze som s jeho pozretim tak dlho otalal. Len tak dalej...viac takychto filmov... 80% ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

Aj po dvadsiatich rokoch sa stále dajú nájsť početné príklady filmov, ktoré sa snažia byť "novým Pulp Fiction", no nie sú, nebudú a nemajú šancu ním byť... Avšak tento pokus má niečo do seba - zrejme vďaka zapojeniu akýchsi mysterióznych prvkov do deja... No aj tak - tá snaha o podobnosť s "Originálom" (hoci aj so samotnej snahy robí film srandu v prípade imitátora Elvisa Presleyho a narážkami, ktoré naznačujú, že film si je vedomý toho, že bude porovnávaný s PF a že sa na neho odkazuje a z neho vychádza, čo je črta sympatická) vo všetkých formálnych a obsahových prvkoch je priveľká na to, aby to bola náhoda a iba úprimný pokus o malý film bez inšpirovaním sa Tarantinom... A tu prichádzame k jadru problému: hodnotiť film vzhľadom na kontext a teda z uvedomele post-modernistického hľadiska? Vznikol by tento film a vyzeral by tak, ako vyzerá, keby nebolo Pulp Fiction v prvom rade? Ak nie, tak potom vďaka bohu za P.F. Ak však áno, tak do čerta s P.F., lebo nutne implikuje porovnávaciu "súťaž", z ktorej P.S.Ch. nemôže vyjsť víťazne. A pár poznámok k filmu (a dôvodov, prečo iba tri, aj keď to bola v podstate fajn zábava): prišlo mi to, že HLAVNÁ bola druhá, prostredná poviedka - tá bola aj najdlhšia, tá bola aj jediná skutočne nejako uzavretá, mala nejaký oblúk, zápletku, dej, pointu (aj keď na konci v podstate predvídateľnú) - a k tejto jednej poviedke boli prifarené ďalšie dve ako predkrm a dezert, tie však už nie sú také dobré, prvá ešte ujde, lebo má celkom fajn Walkera, ktorý ukázal, že má aj inú polohu, než "rýchlu a zbesilú", posledná má síce veľmi fajn nápad s mestom rozdeleným na 2 tábory a zvláštnou, podivnou atmosférou čudnosti a inakosti, no Fraser je vyslovene otravný a celé, ako to ide odnikam nikam, to aj tak nejak nijako "skončí"... samotné predely v Pawn Shop-e sú celkom fajn. Elijah Wood sa profiluje ako herec podivínov, úchylov, čudákov a magorov (Sin City, Maniac). Štvalo ma však (a to zráža jednu hviezdičku), že je to častokrát nedôsledné - napríklad v dvojke - ako je možné, že Matt Dillon, jazdiaci v priemernom aute, priemerne oblečený, s lacne vyzerajúcou ženskou a buranskými maniermi týpka z nižšej strednej vrstvy, idúci autom na svatobnú cestu do Orlanda, si mohol dovoliž prsteň za 17 000 dolárov a predtým prvej manželke dať urobiť custom-made prsteň tiež vo veľkej hodnote? Okej, toto možno nie je podstatné, ale podstatnejšie je, že tie ženské, ktoré žili +/- 6 rokov v klietkach, vyzerali ako veľmi sexy modelky, s oholenými ohanbiami, dokonalými telami a veľmi čisto - aj tá špina na nich vyzerala ako módne naaranžovaná... Mňa takéto nedôslednosti dokážu mrzieť a rozčuľovať. ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Tak tohle nevím, jak ohodnotím, snad na to přijdu na konci komentáře. Na jednu stranu to bylo nehorázně nechutné - zvláště scéna s mučením Elijah Wooda, o morbiditě ani nemluvě - ta z toho přímo čpí. Na druhou stranu to bylo netradiční, no to je blbé slovo, ale víte, co tím myslím, totally weird but interesting, a místy vtipné, většinou černý nechutný humor - nečekaně. Herecké výkony perfektní. Vlastně jsem si to pustila kvůli Paula Walkerovi, tak trošku sentimentálně mu vzdát holt po té dnešní zprávě - a ten tu byl naprosto skvělý. Jinak víc udivujících postav byste v málokterém filmu hledali... vlastně nejnormálnější postavou tu byl ten černý Santa před zastavárnou a to to byla blbá socha. Nejlepší byl dialog, spíš monolog Paula v autě, když se bavil o tom, že nechápe, proč má nesnášet Židy. Nevyplatí se to tu ani citovat, to prostě musíte vidět. A zde je mé dilema... oceňuji tu propracovanost, umělecké vzezření, kombinaci s komiksem, jak se vše propojovalo tam a nazpátek, výkony, příběhy čili tak 4*. Ale moc jsem se nesmála a asi to na mě bylo až moc ujeté (jak poznamenal B-Boy1), čili tak 2*. No tak to udělám jednoduše jak v matice - zprůměruju a je to. ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

V obsahu stojí " s extrémně vtipnými momenty" . Připomíná mi to americký komedie " nejlepší komedie všech dob" podle časopisu Otylý dívák apod. Tak jsem si to s velkým sebezapřením pustil, aniž bych viděl trailer a byl jsem docela příjemně překvapenej, kolik mých oblíbenců v tom hraje. No a v neposlední řadě tím, že to sice nebylo extrémně vtipný, ale spíš jen občas mile vtipný. Zběsilá fetka Paul, US Begbie, nebo Frodo The Úchyl a mumiolog Elvis Fraser utvořili nápaditej propletenec třech příběhů, kterej dokázal udržet moji pozornost až do konce, aniž by nudil. Bavilo mě to tak na slabší čtyři. P.S: Poslední film v mým životě, kterej jsem si pustil dabovanej. Vypadá to, že začíná znovu éra, kdy na VHS daboval všechno ten stejnej týpek. Tady dostal prostor pro úvodní slovo a tři nebo čtyři rozdílný postavy, což mě nehorázně sere. Protože jeho hlas je mi neuvěřitelně nepříjemnej. Kdybych věděl jak se jmenuje, okamžitě letí do TOP 5 mýho hatelistu. Český dabing jde nenávratně do prdele. Howg. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

výborná povídkovka,která je stejně tak vtipná jako drsná.Hlavně první povídka s trochu netradičně obsazeným Paulem Walkerem stojí za to a je z celého filmu nejlepší.Zbytek má už potom sestupnou tendenci,ale naštěstí se nejedná o kdo ví jak extrémní propad a je tak pořád na co koukat.Neprávem opomíjený kousek...80% ()

Galerie (59)

Zajímavosti (8)

  • Při rozhovoru Vernona (Lukas Haas) s postavou The Man (Thomas Jane) poté, co byl sražen Randyho (Kevin Rankin) autem, The Man kouří cigaretu. Ovšem v detailním záběru nemá cigaretu v puse, protože ji drží v ruce, ale hned v dalším záběru ji má zase opět v puse. (Timak)
  • Film sa natáčal v hlavnom meste amerického štátu Louisiana - v Baton Rouge. (Laslo)
  • Poté, co Richard (Matt Dillon) vytrhne stránku z telefonního seznamu a hodí další postavu na akvárium za sebou, seznam mizí. (Timak)

Reklama

Reklama