Reklama

Reklama

Lorax

  • USA Dr. Seuss' The Lorax (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Ted je až po uši zamilovaný do kamarádky Audrey. Jenže jeho láska myslí jen na to, jak asi vypadá pravý strom. V jejich rodné Vševsi totiž mají kytky, stromy a zkrátka cokoli, co vzdáleně připomíná přírodu, z plastu. Proto se vydává na cestu za hranice města, kde odhaluje neobyčejný příběh Loraxe, nerudného, ale okouzlujícího tvora a mýtického ochránce stromů. To se ale ani trochu nezamlouvá super mocnému majiteli místní výrobny čerstvého vzduchu. Zdejší lidé si zvykli, že se čerstvý vzduch prodává, a většina z nich už dávno zapomněla, jak vypadá opravdová příroda. (TV Nova)

(více)

Videa (50)

Trailer 2

Recenze (226)

cukorek 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrá myšlienka ako dnešným deťom otvoriť oči a povedať, že prírodu nesmieme zanedbávať a poškodzovať, pretože konečný následok a dopad pocítime my ľudia. V tomto animáku výborne pracoval vynikajúci a očarujúci humor, ktorý bol trefný a zábavný ako "skúsený klaun v cirkuse", ktorý predvádza výborné kúsky a človek sa s radosťou na to pozerá. Mám na mysli výborné zvieratká na čele s rybkami, ktoré nôtili zvučku Mission Impossible, ale aj vtipné počínanie ostatných postáv. Každá z nich mala svoju podstatu a výbornú "formu", takže príbeh ponúkol skutočné nefalšované dobrodružstvo. Okrem poučnej stránky o prírode padli aj výstižné vety zo života ako napríklad "ak chlap urobí hlúposť raz je to preto, že je to chlap, ale ak to urobí znova je to kvôli nejakej žene" to bol zásah presne do stredu terča. Nepochybne tento animák ma strhol aj výbornou energickou hudbou, ktorá už v úvode naznačila, že sa chystá poriadna akcia, takže klobúk dole pred Johnom Powellom. Tento muž má ozaj perfektný cit, pre obsadzovanie hudby do animovaných filmov a tak nie je na film len radosť pozerať, ale aj počúvať ho. Obvykle mi piesne v rozprávkach nesedia, ale tu to bolo prekvapujúco dobré. 80% ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Pro mě zajímavé invenční pojetí ekologické agitky, mířené především k nejmenšímu divákovi, coby zachránci světa budoucnosti. Dle ohlasů dětského publika tomu tak skutečně je a pevně doufám, že nejen v rámci odvysílaných 86 min. Já, zarytý ekolog a milovník všeho léty prověřeného a fungujícího, jsem spokojena, bavilo mě to.;-) ()

Reklama

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Ekologický animovaný muzikál se Zacem Efronem v jedné z hlavních rolí. Stromy nejsou stromy, ale vypadají jako vlasaté lízátko a Zac Efron... to je kapitola sama o sobě. Postava Loraxe mi přišla pro děti nesrozumitelná, pro dospělé zase nepropracovaná, plochá: "Já jsem ekologický bůh" Písničky - snad to bude českým dabingem - byly naprosto strašné, zvířátka i lidi jak přes kopírák. Velmi slabý animák. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ekoagitka pro děti, která by mohla fungovat, ale má dost blbý timing a ten nejhloupější typ humoru jak z Mimoňů - padání na zem. On to ale dost kazí ten timing, protože než se zápletka rozjede tak, jak všichni čekáme, je hodina filmu v tahu. Fakt, celá hodina. Z 86 minut. Včetně pětiminutových závěrečných titulků. Překvapivě to ale není tím hlavním, co mi na filmu vadí. Nejvíc mě totiž štvali ty písničky, jelikož mě v animácích strašně vadí, když se v nich hodně zpívá a jen málokdy jsem schopný to akceptovat nebo dokonce říct, že se mi líbily. Taky mě to docela nudilo, ale jinak to nemá špatné vymyšlený svět, animované je to dobře, obzvlášť ta pestrobarevná příroda včetně zvířátek (z nichž některé se snaží působit strašně roztomile, ale to už je můj osobní problém) a na jedno zhlédnutí by to asi bylo. Na víc ani náhodou. Akorát jsem teda ještě čekal, že se Lorax objeví i víc v současnosti, ne jen v tom vyprávěném příběhu (který stejně zabírá nejmíň půlku filmu). 2* ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Ve svižném úvodu veškerou infantilnost, cukrkandlovost a pestrobarevnost tak tak vyrovnávaly slušné vtípky, ale po chvíli se stejně vše zmíněné začalo přejídat. Respektive předlouhé uvozující vyprávění (zabírající skoro 3/4 délky filmu) nepřineslo nic objevného a postupně uvadalo, no a závěrečné ekologické prozření proběhlo zase hodně kvapně a jednoduše. Díky častým narážkám, odkazům, shazování, zajímavému designu města a všeho v něm však výsledek ušel. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (11)

  • Argentinský filmový producent Axel Kuschevatzky daboval postavu Mr. O'Harea pro španělsky mluvící země v Latinské Americe. (Akesha)
  • Jedná se o první snímek, který se pyšní logem studia Universal, vytvořeným k jeho stému výročí. (oje)

Reklama

Reklama