Reklama

Reklama

Lorax

  • USA Dr. Seuss' The Lorax (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ted je až po uši zamilovaný do kamarádky Audrey. Jenže jeho láska myslí jen na to, jak asi vypadá pravý strom. V jejich rodné Vševsi totiž mají kytky, stromy a zkrátka cokoli, co vzdáleně připomíná přírodu, z plastu. Proto se vydává na cestu za hranice města, kde odhaluje neobyčejný příběh Loraxe, nerudného, ale okouzlujícího tvora a mýtického ochránce stromů. To se ale ani trochu nezamlouvá super mocnému majiteli místní výrobny čerstvého vzduchu. Zdejší lidé si zvykli, že se čerstvý vzduch prodává, a většina z nich už dávno zapomněla, jak vypadá opravdová příroda. (TV Nova)

(více)

Videa (50)

Trailer 1

Recenze (225)

B!shop 

všechny recenze uživatele

No cekal jsem nejakou infantilni blbustku a tu jsem dostal, ale zaroven tu je pokus o serioznejsi pribeh, kterej ale vyzniva trochu jako ekologicka agitka a samotny vysvetleni, co se vlastne stalo, navic zabira vic casu nez samotnej pribeh. Postava Loraxe tu je pak vicemene zbytecna. Takze celkove zadna velka pecka, ale sem tam se nakej forek povede, dej se nikde netahne a postavy jsou vzasade sympaticky, takze to ty tri hvezdicky da. ()

tatanapope 

všechny recenze uživatele

Když na začátku začal recitovat , říkala jsem si ,, Pane bože , další recitovaná hovadina jako Horton ,, pak asi 10 minut zpívali , to už mě brali mory a marně jsem uvažovala , jak tohle to vydržím dokoukat až do konce . Pak už se na to , ale jakž takž koukat dalo . Pohádka celkem hezká , podtext ekologický , zvířátka roztomiloučká až hrůza a vtipné úplně minimálně .Mám za to , že líbit se bude spíš malým dětem . ()

Reklama

Holubicqa 

všechny recenze uživatele

Pro mě velké překvapení. Podle zdejšího hodnocení bych čekala opravdu nějakou agitku, ale.. Bylo to velmi milé, vtipné, film krásně utekl a bavila jsem se až do konce. Rozhodně doporučuji, především dětem, ale i dospělým, kteří jsou otevření lehce kýčovitému, barevnému, ale zábavnému a trochu i poučnému příběhu. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Pohádka spíše pro mladší publikum, ze Seussovek slabší, kromě hlavního nápadu nepříliš nápaditá a plná písniček, které neurazí, ale ani nezaujmou. Mě do konce každopádně udrželo 3D: **** které mi nepřišlo tak vyvedené jako u konkurenčních animáků, ale na druhou stranu jeho nepřekvapivost kompenzuje celková barevnost filmu, která je při vysokém blu-ray rozlišení okouzlující. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Opět se potvrzuje, že animovaný film je pro tvorbu Dr. Seusse správnou volbou. Přesto je Lorax oproti Hortonovi výrazně slabší. Dvě dějové linie nejsou ani jedna dostatečně nosná, písničky postrádají drive, plní čistě úlohu zkratky a celkově nemá Lorax dostatečný tah na branku, emoce ale díky bohu vyvolat dokáže. Hořkost, smutek, vztek, to vše se dostavuje, neboť Lorax jde proti proudu a nebojí se být ne vždy úplně příjemným koukáním. Varovným prstem se ohánět umí, škoda. že vyprávění, originalita a nápady zůstaly pozadu... ()

Galerie (47)

Zajímavosti (11)

  • Film měl určenou premiéru na 2. března 2012, a to symbolicky na 108. narozeniny Dr. Seusse. (Akesha)
  • Keď hrá rodinka s babkou Normou spoločenskú hru scrabble vie Norma z písmen, ktoré má pred sebou, poskladať slovo Lorax. (Astonko)
  • Jedná se o první snímek, který se pyšní logem studia Universal, vytvořeným k jeho stému výročí. (oje)

Reklama

Reklama