Reklama

Reklama

Lorax

  • USA Dr. Seuss' The Lorax (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Ted je až po uši zamilovaný do kamarádky Audrey. Jenže jeho láska myslí jen na to, jak asi vypadá pravý strom. V jejich rodné Vševsi totiž mají kytky, stromy a zkrátka cokoli, co vzdáleně připomíná přírodu, z plastu. Proto se vydává na cestu za hranice města, kde odhaluje neobyčejný příběh Loraxe, nerudného, ale okouzlujícího tvora a mýtického ochránce stromů. To se ale ani trochu nezamlouvá super mocnému majiteli místní výrobny čerstvého vzduchu. Zdejší lidé si zvykli, že se čerstvý vzduch prodává, a většina z nich už dávno zapomněla, jak vypadá opravdová příroda. (TV Nova)

(více)

Videa (50)

Trailer 2

Recenze (226)

juta 

všechny recenze uživatele

Lorax je celkem fajnová aktivistická pohádka, která v některých ohledech připomíná jiné novodobé pohádky, jako třeba padáním do propastí s nejistým koncem a plno nástrah, ze kterých se pokaždé vybruslí, a která se snaží zaujmout spoustou vtipných momentek. Bohužel já mám strašně nerad, když se někde zpívá a tady se zpívalo docela často, hned od začátku a u toho se prostě nudím, protože to je vlastně o ničem a jen se honí čas. Kde jsou ty časy krásných příběhů alá Karkulka, nebo Shěnurka, kterými nás krmili téměř každou noc? Z tohodle děcka zblbnou hodně rychle. Už asi došly nápady, tak se vymýšlí zvláštní kravinky, které malí jedinci nepochopí a má jen dítě odklidit na hodinku pryč, aby si rodič odpočinul. ()

Guzo 

všechny recenze uživatele

Rozhodně se Lorax neřadí mezi špičku animovaných filmů, ale i tak dokáže pobavit a nenudí. Bohužel animace není na takové úrovni jako u známějších kolegů (a tím nemyslím jen zpracování, ale zejména nápady a originalitu), s příběhem to také není úplně super a chybí ru nějaká zajímavější postava. Takže na jedno zkouknutí proč ne, ale mezi ostatními animovanými filmy zůstane Lorax zřejmě v zapomnění. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Animáky má rád, ale tento zaradujem do rovnakej kategórie čo Gnomea s Júliou. Nebavilo ma to. Animácia mi nevoňala už od začiatku, postavy mi prišli nezaujímavé a skrátka cele ma to nudilo. Možno až príliš velka kritika s moje strany, ale po dlhej dobe som zas u môjho obľúbenom žánri nudil. Priznávam sa koniec som prespal. A myslím si, že aj keby som ho videl, tak sa moje hodnotenie nezmení, ak sa milým kludne ma kontaktujte :-). 40%- 2* ()

Koryntos 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem, že to bude větší blbůstka, ale nakonec to šlo, ale já prostě tyhle moderní animáky nemusím, navíc jsem to neviděla v 3D. Je to můj první film v kině po asi 5 letech k tomu viděno v němčině. Nenadchne, ani neurazí. Tak nějak zjišťuji, že tady můžu jít do kina tak maximálně na 2 žánry pohádky a porno, v obojím se nevedou složité konverzace na pochopení a děj si odvodí i blbec. No, holt na složitější filmy mi chybí slovní zásoba a hlavně to, že si to nemůžu stopnout a přehrát znova, když náhodou nerozumím.Ale první pomoc a nahazování srdce pomocí medvědů mě hodně rozesmálo. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Vskutku pestrobarevný animák s nepřehlédnutelným ekologickým podtextem, který tak nějak pomáhá snímku jako celku z šedých vod průměrnosti, protože tuctový scénář a nedostatetek emocí (humorných i vážných) sráží hodnocení. Skrze verše mi to chvílemi hodně evokovalo Grinche, který pochází od stejného autora, avšak v tomto případě byly Vánoce vyměněny za umělohmotný a "mrtvý" svět. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (11)

  • Přestože má film dvě hlavní postavy, a to Teda a Loraxe, oba se v průběhu celého filmu neobjeví ani jednou ve scéně společně. (Akesha)
  • Film měl určenou premiéru na 2. března 2012, a to symbolicky na 108. narozeniny Dr. Seusse. (Akesha)

Reklama

Reklama