Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na opuštěné mýtině najde lesní správce (Oldřich Kaiser) ležet bezvládné tělo muže (Ondřej Vetchý). Podaří se mu ho vzkřísit, muž si ale nic nepamatuje. Neví, jak se do lesa dostal ani proč je celý od krve a namísto odpovědí z místa uteče. Správce se vydává za ním a postupně zjišťuje, že muž je zapletený do krvavé msty, kterou možná sám inicioval a v níž důležitou roli hraje jeho čtrnáctiletá dcera (Lucie Šteflová). Kromě toho jsou ve hře čtyři miliony korun, dva uplacení policajti (Igor Chmela, Marek Taclík) a trojice mladíků (Ondřej Havel, Daniel Novák, Václav Vostárek), která rozhodně nemá čisté svědomí. V jednom dni, během několika hodin, tak jeden zločin spojí osudy několika lidí. Nic ale není tak jednoduché, jak by se mohlo zdát, protože hranice mezi pomstou a zločinem je velmi tenká.
V jednom dni, během pár hodin, spojí pomsta osudy několika lidí. Kdo z nich je vrah a kdo oběť? Ondřej Vetchý a Oldřich Kaiser v hvězdně obsazeném thrilleru, který se vám zadře pod kůži. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (435)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PROČ JSTE ZABILI MOJI HOLČIČKU?“..... /// Na úvod su mistrně vmanipulovanej do děje, kterej připomíná spíš pokračování Bastardů než něco, čemu mám na konci fláknout čtyři hvězdy. Ale po ,,zmrdský“ části, se furt nemůžu pořádně nadechnout (ne ty vole, žádnej infarkt, jen ten film....). Vetchý tentokrát nechal kopačky doma, místo čutání to vypadá na vstup do ,,Major League Baseball“. Je super sledovat psychologicky vykreslený reakce několika ,,Homo sapiens (?)“ na extrémní situaci, která vyústí v soukromý drámo o schopnosti (či neschopnosti) nastartovat ,,temnýho pasažéra“, aby nakonec ..... (prostě věci, který nemůžete nikdy pochopit!). Nevím, jak moc je všechno originální, ale na českej film se jedná o super zážitek. Jasně, fanclub Chan-wook Parka možná odhodí ohnivou slinu, ale já chci taky trilogii! Potencionálních ,,zákazníku“ mám kolem sebe hafo! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Je mi 14 a chtěla bych ,,udělat“ nějaký fotky. 2.) Jsem schopnej uznat, že českej film nabitej thrillerovým klišé může bejt stejně dobrej, jako ten ,,z venku“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Drsné ... dost drsné. Příběh je neuvěřitelný, tvrdý a krutě pravdivý. Život je prostě někdy opravdu hnusný a člověk by nejraději všechno vymazal, změnil, ujišťoval se, že sní, že se brzy vzbudí a ta noční můra bude pryč, ale kdepak ... ta kolem vás bude lítat do doby, než si pohár hořkosti dopijete až na samé nahořklé dno ... Kdo ví jak by se v takové situaci sám zachoval ... jestli by ten svůj ukazováček neměl slabý a neklidný a nestiskl to. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

O existenci tohohle filmu jsem se dozvěděl náhodou když jsem ho objevil na profilu čtvrtých Bastardů v souvisejících filmech no a rozhodně nelituju, že jsem si ho doplnil. Jak už tu někdo napsal tak na domácí poměry a na to, že šlo o film debutujícího režiséra to není vůbec zlý. Celkem nekompromisní drsný a cynický thriller u kterýho zamrzí akorát ten urychlený a nepřesvědčivý konec. Když totiž po první půlce jasnýho děje dojde ke twistu tak už toho moc stihnout nejde, ale celkově to určitě špatný nebylo.60% ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Dlhšie som nevidel český film. Voľba padla na pokus o niečo súčasnejšie. Snaha o to, že aj v ČR ide urobiť thriller, ktorý nemá plnú prdel odkazov na českú minulosť. Keby sa jednalo o pilotný diel nového krimi seriálu, tak by som mal možno väčšie pochopenie. No takto vidím akože drsnú realitu pôsobiacu nepravdepodobne a nelogicky. Keby sa Olda ožral a nahý na záver zaspieval národnú hymnu, bolo by aspoň o čom hovoriť. Bohužiaľ, nie je o čom. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Trailer na Vendetu mě nalákal na úplně jiný film, než jsem pak ve skutečnosti viděl (trailer by neměl jen ukázat to nejlepší z filmu, ale i říct částečně, o čem vlastně je). Proto ze sálu budete odcházet zklamáni, i když v sobě ponesete střípky v podobě dobré kamery nebo některých dobře zahraných scén, ale první půl hodinu jsem si říkal: Co to sakra... Jsem na správném filmu, vždyť na tohle mě trailer nelákal. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (9)

  • Na place bylo zejména kvůli dětským hercům zakázáno smát se. Aby byl zákaz spravedlivější, zákaz platil pro všechny. (PinokKio)
  • Natáčení filmu bylo pro všechny velmi náročné. Točilo se hlavně v lesích a na plac se nastupovalo už před pátou ráno. (Coldrex)
  • Závěrečná scéna mezi Pochmanem (Ondřej Vetchý) a Mazurou (Oldřich Kaiser) měla dle původního záměru vypadat jinak, avška kvůli komplikacím se muselo natáčení přešunout na jinou lokaci. Režisér Ondruš tak musel upravit scénář doslova pár hodin předtím, než byl závěr nafilmován. (PinokKio)

Reklama

Reklama