Reklama

Reklama

Na Štědrý den večer do kostela vstoupí ten nejnepravděpodobnější návštěvník, nájemný vrah (Kiefer Sutherland), a míří ke zpovědi. První věc, kterou knězi (John Hurt) poví, je, že včera zabil muže. Druhá je, že se zabíjením živí. Třetí, že pokud jej nevyslechne, zabije znovu. A tak služebník Boží naslouchá. (Suzie05)

Recenze (98)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

To, čo by väčšina režisérov využila ako ideálnu látku pre dychberúcu údernú dva a pol hodinovú na Oscara čakajúcu drámu, si trio Mirman-Sutherland-Hurt strihlo ako dokopy hodinovú minimalistickú minisériu v geniálnom formáte, mimo hlavného prúdu mainstreamovej produkcie v spracovaní na štýl "urob sám a ušetri". Divák teda strávi hodinu pri komornej dráme stretu kňaza a zabijaka, stretu dobra a zla. Obaja sa snažia dostať pod kožu toho druhého a zahnať ho do autu, no s pribúdajúcimi minútami sa postupne ukazuje, že všetko nemusí byť tak ako sa zdá, a dobro či zlo sa stávajú len ohybnými pojmami skrývajúcimi pravú podstatu veci... Približne v tretej štvrtine dojde k veľkému zlomu v deji, všetko sa prevráti naruby a diváka priklincuje k sedačke... A k tomu si pripočítajte spomienkové návraty na zabijakove chladné akcie, v ktorých sa odhaľujú skutočné povahy jeho obetí a zároveň krok za krokom spoznávame nekompromisne konajúcu hlavnú postavu. Pri sledovaní tohoto kúsku mi ani tak nevadil Kieferov kurací ksicht a on aj Hurt sú jednoducho skvelí. ()

divak84 

všechny recenze uživatele

Kieferova oddychovka se velmi povedla. netradiční projekt hollywoodské hvězdy se skvělým twistem na konci (jež jsem uhádl v osmem dile) pobaví, zamrazí a jeho side-effect vyvolá pár diskuzí ohledně pohledu na dobro a zlo (zabít zločince je správná věc ale zabíjení jako takové je špatná věc...kde je balanc ?) Perfektní hudba, komorní atmosféra, oba herecké výkony na stupně vítězů. Zpověď Vás jistě překvapí svou přímočarostí, pěknými flashbacky a závěrem, jenž si pro vás brzy přijde a věřte že do kostela budete chodit pro více odpovědí než doposud :D ()

Reklama

Satan 

všechny recenze uživatele

Svým formátem unikátní projekt, který nemá čas nudit. Ten, kdo při sledování 24ky toužil po tom, aby Jack proložil lámání kostí drsným slovníkem, dostane v podobě Confession pořádné zadostiučinění. Čím dál tím víc se však hraje na psychologickou strunu a nedá se říct, že by v posledních dílech chyběla jakákoliv akce. Jako vždy excelentní Kiefer, John Hurt tu hraje druhé housle a spíše jen kňučí a koulí očima jako smutný pejsek. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

On věděl Brad Mirman moc dobře, proč nám Zpověď naservíroval v deseti dílech. Po prvních třech dílech jsem byla sice v mírných rozpacích, ale bylo to tak skvěle vypointované, že jsem na konci každého dílu musela okamžitě kliknout na další až do bezchybného závěru. Výborné, originální, tohle beru a John Hurt bravurně sekundoval v kněžském hávu svému zpovědníku Kieferovi. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Po konci osmé série 24. hodin se mě zmocnil smutek! Bude mi chybět ... Jack Bauer! Truchlení nebylo dlouhé, po sondování profilu Kiefera Sutherlanda jsem si řekl, že ten The Confession nebude tak marný, i když je to webseriál. Inu, pravda byla mnohem složitější, každý díl byl totiž neskutečně parádní a já si liboval, že je ten dršnák zase zpátky, jen v jiné roli. Hodinka je akorát a podobnějších originalit bych uvítal mnohem více, tleskám! ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama