Reklama

Reklama

2012 - Mayská proroctví a kruhy v obilí

(TV film)
  • Itálie Mayan Prophecies and Crop Circles – An Extraordinary Connection
Itálie, 2008, 53 min

Obsahy(1)

Kdysi dávno žili lidé, kteří oplývali značným věděním. Civilizace, jejíž poselství nám byla předána z hlubin času. Národ, jehož proroctví se začínají obdivuhodně naplňovat.Mayové. Nebetyčné znalosti této starobylé civilizace, jejíž paměť už dávno pohltil čas, halí závoj tajemna. Mayský kalendář je známý desítkám badatelů. Mnozí z nich jsou přesvědčeni, že ukrývá poselství, které se dosud nepodařilo plně rozluštit. Mayové byli přesvědčeni, že čas je cyklický a že každých pět tisíc sto dvacet pět let končí jeden věk a současně začíná nový. Podle několika předpovědí podobná událost opět nastane dvacátého prvního prosince roku dva tisíce dvanáct. Někteří se domnívají, že toto významné datum přinese zásadní změny pro lidstvo i celou naši planetu. Co je na tom pravdy? Na jihu Anglie dochází už několik desetiletí k prapodivnému úkazu, který je fascinující a znepokojující zároveň. Je známý jako kruhy v obilí. V posledních letech se tento jev stal ještě záhadnějším - v polích se začaly objevovat impozantní mayské obrazce. Je možné, že by spolu mayská proroctví a kruhy v obilí mohly nějakým způsobem souviset? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (141)

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Mám to brát jak moc (ne)vážně? Pokud ANO, je divné, proč se skoro 40 let něco tak závažného a varovného pro civilizaci děje a co svět na to? Nic, klídek pohoda piánko. Nebo se snad mobilizuje, připravuje na odjezd kdovíkam, napravuje vědomí lidstva? Existuje vůbec nějaký seriózní výzkum na téma Konce světa? A na jaké jsme prý technické úrovni, co všechno umíme, dokážeme, změníme, zvládneme... Kecy, kecy. Nebo je to spíš berlička na bezbožné rebely bezvěrce, odmítající poslušnost? Dobře živená lobby mocnářů, kteří prahnou po zisku z čehokoliv? Zvláštní, kolik věcí začíná a končí v Albionu! Pokud NE, neznát dne ani hodiny je jistě lepší alternativa. Lidi spekulují o minulosti, fantazírují o budoucnosti, ale neznají sami SEBE! Ať se stane cokoliv, ale pokud vypne štrum, tak budu na*raná určitě! ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Je jedno, zda jde o snůšku blábolů, hromadu spekulací či fakta, protože jako celek je tento dokument velmi zdařilý. Přináší řadu zajímavostí, otázek k zamyšlení, odpovědí a souvislostí, které do sebe vzájemně úžasně zapadají a vytváří dobrou až mysteriózní atmosféru. Jak to všechno ve skutečnosti je a bude nevíme, dokonce ani tento počin nepřináší jednoznačný verdikt, avšak sami časem uvidíme, co se stane a nestane, vyplní a nenaplní. Doporučuji se zamyslet nad tím, co průvodci dokumentem říkají..např. o tom binárním kódu..Každý, komu to trochu logicky myslí, tak se musí pousmívat. Divák, který však dokumentu '2012 - Mayská proroctví a kruhy v obilí' plně uvěří, tak bude v noci z 20. na 21. prosince 2012 prožívat horké chvíle :) Závěr - nevěřte všemu, co se říká v televizi a píše v tisku. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Jedna věc je nevysvětlitelný jev, druhá pak nezvratný důkaz mimozemského života. A právě v jednostranném pohledu, který neuhýbá nikam jinam a jenom do nás s čím dál větší kadencí pere to, že někde tam v obilí je pravda, je jediný, ale těžce zásadní problém. Celý dokument předkládá jen účelné útržky informací, slideshow kruhů v pšenici a výpovědi jednoho nadšence a dvou "výzkumníků". Podrobnější ukázky interpretace předpovědí dávných Mayů se smrskávají na "Roku 2006 se objevil znak, který znamená šestku, což znamená, že za šest let, v roce 2012, máme namále." S pár názory z druhé strany mohlo být lépe, ale pevně zakousnutí nadšenci (až fanatici) mi moc dobře nedělají. ()

Testament 

všechny recenze uživatele

Jako, nebylo to špatné, ale důkazy vesměs žádné. Amatérské záběry na pole, které je monitorováno celou noc (nic ve zlém) a stejně na záběrech není nic poznat... Kruhy a jiné obrazce v obilí jsou úchvatné a z výšky viděné vypadají geometricky úchvatně. Vau, Mayská proroctví působí silně, ale není na čem stavět. Chybí pevná půda,na které stavět základy pro další domněnky. Hezké, ale kvalit A.C. Clarkea jsme se nepřiblížili ani na 100m, že?:-D ()

OughJay 

všechny recenze uživatele

Po tom osudnym datumu už tenhle dokument tak trochu nabírá komickej nádech, ale je pravda, že během jeho sledování na začátku prosince 2012 na mě menší obavy padaly. Na druhou stranu se opírá převážně o znalosti nadšenců, který viděj spojitosti tam kde sami chtěj, což neni úplně objektivní. Myslim, že od nynějška bude tento dokument sloužit už pouze jako ukázka paniky, která ovládla miliony lidí před domnělým koncem světa. Ten se mi teď jeví už jen jako jeden z nejlepších marketingovejch tahů v historii lidstva. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu je údajná odpověď na zprávu z Areciba, nalezená poblíž radioteleskopu Chilbolton v Hampshire ve Velké Británii. Samotná zpráva byla odeslána v roce 1974 z radioteleskopu Arecibo (kde se mimochodem natáčela bondovka Zlaté oko,1995 ) na Puerto Rico. Dalším filmem, kde byla zpráva tentokrát „skutečně“ zodpovězena, je film Mutant z roku 1995. (Jan.Kanak)

Reklama

Reklama