Reklama

Reklama

The Tunnel

  • USA The Tunnel
Trailer

Novinářský tým (kameraman, reportérka, zvukař atd.) se vydá do neprozkoumaného podzemí Sydney, aby zde našel příběh pro svou reportáž. Příběh si jej ale najde sám. (mkaty)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Ako potencionálny zákazník , sa nenechaj odpudiť tunajším hodnotním. abNORMALNEAKTIVity...etc sa na túto pecku nechytá . Aj v tomto prípade kamera sníma kameru a baterka svieti na baterku , ale Ja som sa veľmi bála. Tento x dôvodom nebola obava , ako dlho to ešte bude trvať , ale bolo to naozaj strašidelné....autentické , originálne, napínavé a pristihla som sa , že v niektorých chvíľach sa v tej tme strácam a keď konečne nabehlo svetlo trvalo Mi nejaký čas , kým som sa naladila na roztrasený rytmus.Celé to bolo preśpikované tiež autentickými výpoveďami o udalostiach , ktoré ma desili. Tunelom sa budem určite vyhýbať. Snímok vyniká aj tým , že 1. x mi nestačí hodnotenie 1- 5. Po niekoľkodňovej hustej úvahe smelo tú 5ku seknem ! ( dúfam , že mi ostane dosť bodov na ďalšie snímky ). H - specialist to mrskne o zem , stádo utečie za pastierom , ale tunajšie horrorové podhubie Mi iste odpustí... P.S. ( Natasha scaryface cover vystihuje môj úžas ) ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Dokumentární horor, tentokrát z Austrálie. Vlastně se ani nejedná o found footage film, protože některé postavy děsivé události v tunelech přežily, kameru donesly na denní světlo a celým filmem diváka provází. Což, nebudeme si nic nelhávat, není úplně nejchytřejší řešení. Sice to snímku přidává na autenticitě, ale jaksi opadá strach o to, kdo přežije. V klíčových momentech je kamera rozklepaná ještě víc než je v podobných filmech obvyklé, obraz rozmazaný a účelově nekvalitní. Jako nevím, já měl dokumentární horory spíše rád, ale už jich začíná být fakt až příliš a zrovna tenhle mě šíleně otravoval. Hodnotím tedy tak jak hodnotím, ale musím přiznat, že "objektivně" není The Tunnel zas až tak hrozný film. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Jediné pozitívum vidím vo chvíľkových zábleskoch dobrej "podzemnej" atmosféry, ktorá patrí k mojim obľúbeným. Zábery kamery na dlhočizné a tmavé chodby skrývali v tomto smere slušné možnosti a dokázali navodiť aký-taký stav hororového očakávania. To by však z pozitív bolo všetko. Ďalej len stručne. Nesympatická herecká zostava, zlý strih, zlá kamera (hlavne v dôležitých momentoch), chaotické pobehovanie v tme a bubák len ako nejaké mihnutie prípadne ako rozmazaná svetlejšia machuľa na tmavom pozadí. Stále neviem čo to bolo, či nejaký prerastený potkan, mutant alebo opitý bezdomovec. Mohlo to byť všeličo. Aj vďaka tomu miesto strachu prišlo akurát len tak znechutenie. Škoda, film mal potenciál stať sa atmosferickou lahôdkou, takto to nestačí ani len na ten priemer. 45/100 ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Mystifikační dokumentární horor, který ač není v ničem vlastně originální, tak nepostrádá slušnou dávku napětí, ano hodněkrát viděného, ale nějak mi to vůbec nevadilo, ta temná atmosféra Tunelu mě docela pohltila i přes mírnou retardaci hlavních postav, vědomost kdo bude survivor a samozřejmě roztřesenou ale nikdy neodhozenou kameru :) ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

První hodinu "budování napětí" a seznamování s týmem (který si zasloužil, jak nakonec dopadl) jsem se strašně těšil, že to konečně bude film, ve kterém v děsuplné atmosféře postupně požírá adepty Darwinovy ceny velké, zmutované, krvežíznivé morče. Ale bohužel jsem se zase nedočkal. Subjektivně mi z řady důvodů, které se tak hezky poskládaly k sobě, přišla tahle tisící vykrádačka blérwič lacinosti jako zatím nejhorší, kterou jsem viděl. Zejména kvůli naprosté necharismatičnosti herců a hlavního bubáčka. A korunu tomu dodala nefungující myšlenka prostřihů rozhovory (hodně kazily atmosféru) a trvání na tom, že jde o autentické záběry a nikoli herce. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Film se skládá celkem z 135 tisíc snímků. (mkaty)
  • V březnu 2012 bylo oznámeno, že se plánuje pokračování s názvem „The Tunnel: Dead-End“, které mělo pojednávat o muži hledajícím svého bratra, který se ztratil v tunelech. Pokračování však nikdy nevzniklo. (Homerking)
  • Natáčení probíhalo v australském městě Sydney. Točilo se v městských nepoužívaných tunelech a v úkrytu královského australského námořnictva z druhé světové války na Garden Island. (Homerking)

Reklama

Reklama