Reklama

Reklama

Piráti!

  • Velká Británie The Pirates! In an Adventure with Scientists! (více)
Trailer 2

Film ukazuje události, které se přihodí bandě bodrých smolařských pirátů, když křižují sedm moří v dobrodružství hodném barona Prášila. Tato komedie začíná, když Pirát kapitán se svou posádkou vytáhne do bitvy proti svému soupeři Černému Bellamymu, aby získal kýženou cenu „Pirát roku“. Jejich cesta vede z Karibiku až do viktoriánského Londýna, kde se setkají s všemocným nepřítelem, který je odhodlán vymazat piráty z povrchu zemského jednou provždy. Piráti zjišťují, že jejich pátrání je vítězství dobrosrdečného optimismu nad nudným násilím zdravého rozumu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (284)

packa 

všechny recenze uživatele

Aardmani zklamali. Gromitovskými peckami a Slepičím úletem si nasadili laťku tak proklatě vysoko, že každý další pokus o navázání na nesmrtelné modly, je zdá se předurčen k nezdaru. U řady vtípků budete mít pocit, že už jste je někde viděli (postavička zavěšená na provaze visícím z létajícího prostředku a druhá postavička se snaží lano přešmiknout - pánové, vykrádat svůj vlastní opus Slepičí úlet, máte to zapotřebí?). 3D tentokrát naprosto, ale naprosto zbytečné, všem potenciálním divákům protentokrát doporučím nevyhazovat peníze za 3D verzi, film si stejně dobře užijete v klasickém 2D. K příběhu - tvůrci opakují stejnou chybu, kterou spáchali při tvorbě předchozího celovečerního animáku Spláchnutej - křečovitou snahu narvat gag do každého záběru, bez ohledu na to, jestli je onen gag aspoň trochu vtipnej. Ostatně kvalita humoru je velmi kolísavá, zdaleka se nejedná o takovou inteligentní zábavu, jakou svého času divákům nabídnul už několikrát mnou zmíněný slepičí opus. A rozhodně je humor pirátů určen mnohem mladší cílové skupině diváků, dospělí se prostě budou bavit mnohem méně. Verdikt – pro tentokrát za tři, z nostalgie, ale jestli mě milí Aardmani podobně zklamete i příště, půjdu s hodnocením nemilosrdně dolů. A rozhodně si vás, ač nerad, přesunuji z kolonky „studio od nějž beru všechno“, do kolonky „přečtu si recenze, zkontroluji diváckou spokojenost a pak se rozhodnu, jestli na váš film vyrazím“. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Studio Aardman v poslední době docela jede. Zabodoval snímek "Velká vánoční jízda" a teď jsou na tom docela dobře i "Piráti". Musím říct, že se ani příliš nedivím. Jejich humor je dostatečně suchý, ale v některých místech vám vážně dokáže vyrazit dech - v tom nejpozitivnějším smyslu slova. Nejsou to jen jednotlivé vtipy, ale také je zde příběh, který je docela originální. "Piráti" se úplně nevezou na vlně "Pirátů z Karibiku", ale rozhodně se nedá říct, že právě teď je ještě doba vhodná na podobné filmy. "Piráti" se točí kolem soutěže o nejlepšího piráta, ale ukazuje se, že důležitější je ještě královna Viktorie, která se stává hlavním záporákem. Vše je pak podáno s nadhledem, který je místy až kacířský - alespoň vzhledem k osobě královny - ale nic to nemění na tom, že zde jsou skvělé zábavné scény, jež vám velmi zpříjemní váš filmový večer. Pokud máte rádi jednoduchý humor, asi se bavit nebudete, protože tenhle je propracovaný. "Piráti" místy připomínají grotesku a taškařici, ale berou si z nich to nejlepší, co mohli. Velká výhoda filmu je, že je schopný inteligentního slovního humoru, což grotesku posouvá na mnohem vyšší úroveň. "Piráti" pak spojují to nejlepší, co v sobě britský humor má. Rozhodně pak neurazí slyšet v postavách pirátů a dalších hlasy Hugh Granta, Martina Freemana, Salmy Hayek nebo Brendana Gleesona. Po "Méďovi" další výborná komedie, u které se nebojím dávat docela vysoké hodnocení. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/08/jane-eyre-ekologicka-afrika-cislo.html ()

Reklama

Macejko 

všechny recenze uživatele

Vizuálne ohromujúce. Naozaj, Aardmani posúvajú stop-motion animáciu do nových, doposiaľ nepoznaných sfér a z filmu sa tak stáva dokonalá pastva pre oči, na ktorú sa väčšina súčasných digitálnych patlanín absolútne nechytá. Bohužiaľ, vizuál ešte dobrý film nerobí, ten robí príbeh. A tu bohužiaľ Piráti! zásadne zlyhávajú. Na rozdiel od geniálneho Slepačieho úletu tu totiž vôbec nefungujú emócie. Celý príbeh a jeho pocitovú stránku by mala teoreticky poháňať skutočnosť, že rovnako ako Pirátsky Kapitán, tak aj divák chová nejaké city k malej Polly, bojí sa o ňu a chce ju zachrániť. Tak to teda nie. Ten operenec mi bol počas celej stopáže maximálne ukradnutý a scény typu "Sklamali ste nás, kapitán, že ste Polly predali", ktoré BY MALI vzbudzovať nejaké pocity (a sú tak aj natočené), vo mne vzbudili maximálne tak pozdvihnutie obočí a neveriacke mrmlanie "Veď je to len debilný vták!". A toto je zásadné zlyhanie tvorcov, ktoré tento film a celú tú neskutočnú námahu za ním stojacu pošle do hlbín zabudnutia. Nie, naozaj to samo o sebe nie je zlé, nenudil som sa, je to vtipné, hej, hej, čoby nie. Avšak aj Slepačí úlet bol vtipný a plné hodnotenie som mu nedal kvôli tomu. Dal som mu plné hodnotenie pre to, že ma emocionálne zasiahla dokonca aj smrť anonymnej sliepky v prvých dvadsiatich minútach. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Vynikající animák, kterým Aardmani potvrzují, že dokáží vyplodit zábavný a přitom těžce inteligentní film pro celou rodinu, u něhož se pobaví úplně všichni. Moc mě bavily všechny obrazové fórky, které byly neuvěřitelně invenční a roztomilé. Ono vůbec v každém záběru je tolik nápadů, že by někteří kolegové mohli závidět. Po celou hodinku a půl jsem se ani chvíli nenudil a nechal se unášet tím, co tvůrci vymýšlejí a vyloženě jsem si liboval v jednoduché, byť dost zábavné zápletce, která si dělá legraci nejen z pirátských filmů. Příjemně mě potěšil i český dabing, který se velmi povedl a hlavně používá v drtivé většině neoposlouchané hlasy a je na něm vidět, že dabéři se mu věnovali a ne jen suše odříkali. Opravdu velmi příjemný filmek. Nebýt horší animace, která nezapře plastelínovou minulost společnosti a není vůbec dokonalá, nebylo by vlastně co vytýkat. Všechno se ale bohatě vynahrazuje úchvatným příběhem. 90% ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Já tyhle plastelínové animáky moc nemusím, ale tenhle byl opravdu zábavný, s moc hezkým příběhem a ty figurky nebyly tak hnusné, jak mi obvykle připadají. Navíc bylo velmi zábavné cestování po mapě a moc hezké byly závěrečné titulky, kde jsem si sice moc nepočetla o tvůrcích (text byl žlutý a totálně nečitelný), ale v pozadí bylo spousta věcí na čtení a na koukání. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (9)

  • Film je vytvořen výhradně pomocí ruční animace, jsou v něm však použity i digitální efekty, a to především v případě ztvárnění oblohy a moře. (HellFire)
  • Charles Darwin byl ve skutečnosti členem společnosti Gourmet or Glutton, ve které se mimo jiné pojídala neobvyklá zvířata, jako sovy a papoušci. (HellFire)
  • Snímek byl natočen na motivy knih "Pirates" Gideona Dafoa, který k příběhu napsal i scénář. (Terva)

Související novinky

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama