Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvojice mladíků Filos a Kája míří do vesnice Zálesí, aby si z důvěřivých místních obyvatel vystřelila. Považují za velkou legraci je mystifikovat chystanou stavbou vysílače a pozorovat jejich reakce. Vystupují jako zástupci společnosti, která bude ve vesnici hledat nejvhodnější pozemek pro stavbu vysílače mobilního operátora, a samozřejmě slibují vysokou částku za pronájem pozemku v eurech. Vidina příjmů je pro obyvatele natolik lákavá, že na nějaké podezírání "pánů inženýrů" vůbec nepomyslí. Vesnice se rychle stává bitevním polem, a to s využitím všech povolených i nepovolených zbraní. Protože se ale situace nakonec nevyvine podle jejich plánu, budou muset Kája a Filos vymyslet nějaké náhradní řešení, aby se sami nestali oběťmi svého vlastního podvodu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (448)

mau 

všechny recenze uživatele

Snímek se někde ve třech čtvrtinách radikálně promění z komedie v drama, přitom tato závěrečná část přinese víc nápadů (motocyklový závod) a v tipů, což je smutné a nepovedené. Poslední půlhodinka zajímavě vykreslí charaktery, prohodí dvěma hlavním aktérům pozice a utlumený Vojtěch Dyk je přijatelnější než ten původní sebevědomý a otravný. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Takovéto podvodníčky v Americe 19. století polili dehtem, vyváleli v peří a vyhnali z města. 1) 24letý Tomáš Řehořek v sobě talent nezapře. Typologicky přesný výběr herců sice místy hraničí se schematičností, ale 26letý Vojtěch Dyk i 29letý Kryštof Hádek zahráli podle očekávání dobře a o dalších hereckých hvězdách i v malých rolích se není třeba rozepisovat. V různé míře současně sympatickým i nesympatickým empaticky zahraným postavám jsem měl ze začátku tendenci se vysmívat, postupně jsem se však stal jejich fanouškem - ne, že bych si je nějak oblíbil, ale jsou mi blízké, znám je a rozumím jejich konání. 2) Film nejde proti české vesnici, ale proti českým (nejenom) buranům - jak je vidět z komentů, mnozí se poznali a hlasitě kejhají a kejhají. Zmateného střihu jsem si nějak nevšiml, ani oné žumpy, sraček a podobných ingrediencí, z nichž je podle části kultivovaných komentátorů tento snímek poskládán. 3) Ke konci se autoři rozběhli k thrilleru, pak se ale lekli a poslušně se vrátili k české úsměvné komedii. Ostatně už nightworkská dechovková comingoutová vypalovačka dala hned na začátku jasně na vědomí, že bude sranda přeukrutná... 4) Vadily mi nadužívané basy a echa v postsynchronech, místy až na úkor srozumitelnosti, a především zdlouhavost celého snímku. Půlhodinu vyškrtnout, závěrečné quasithrillerové scény rozšířit a vše by bylo fajn. ()

Reklama

Thomick 

všechny recenze uživatele

Než přijde relativně solidní konec, divák si dosyta užije kolísání mezi údivem nad "strašně nenápadnym" mixem reklam na Seznam, Nightwork i samotnýho Vojtu Dyka a pobavením nad střihařem-srandistou. Navrch se v Signálu neumí točit pivo ani dělat vtip, romantická linka je vlažná a samotná roztomilost Josefíkový samozřejmě taky nic neuhraje. Ve finále Signál vyznívá jako taková trapná přehlídka více či méně napřesdržku figurek. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Čekání na "Signál" jsem si krátíl poslechem písně Nightwork. Konečně jsem se dočkal a kdybych byl býval jen tušil co mě během nekonečných 115 minut čeká, raději bych čekal dál...třeba na Godota. Ale žerty stranou. Nastavit zrcadlo chamtivému češství a národnímu podfukářství se teda nepovedlo ani věčným chcaním Jiřího Menzela na pomník budovatelů. Mimochodem dost blbý nápad. Ústřední dvojice pánů inženýrů Dyka a Hádka se snaží seč může, ale k dobrému výsledku v mých očích teda vůbec nepomůže. Co naplat, že film má hvězdné obsazení (Polívka a Roden), když asi po čtyřicáté minutě jsem byl odhodlaný DVD vysunout z přehrávače, jak se vlekl. To bych se ale nedočkal příjemně vlezlého hitu Nightwork. P.S. A kamera s třesem jakoby kameraman měl každou chvíli dostat infarkt či náhlé záběry havěti, které měly říct nevímco byly fakt děs běs. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Tvůrci si kálejí do vlastního hnízda, když se brání tomu, aby jejich dílo bylo označováno za komedii. Protože pouze silnou žánrovou nadsázkou lze omlouvat mimózní zachycení pořádků v české vesnici (takhle to snad nechodí ani v rurálním Rumunsku, natož tady) a ještě mimóznější chování postav, bez jejichž do očí bijící hlouposti by byla aktivitám Káji a Filose učiněna přítrž hned asi v prvních deseti minutách stopáže. K povrchnímu pobavení slouží Signál dostatečně, jako reflexe čehokoli reálně existujícího se ovšem vůbec nedá brát vážně... Řemeslně je to ovšem solidní práce a nějak cítím, že nedokážu být zlý na film, kde vystupuje pohledná brunetka jménem Verunka. Takže za tři. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (14)

  • Kvůli natáčení muselo být prostředí natáčení leckdy upravováno. Přemalována byla například hospoda, a to jak výčep, tak i sál. Pomník připomínající 700leté výročí Lhoty byl pak obalen, aby získal jiný tvar. (Lenny09)
  • Obyvatelé Lhoty, kde natáčení probíhalo, museli během filmování dodržovat ticho, díky čemuž se museli vzdát sekání trávy, práce na polích či řezání dřeva. (Lenny09)

Reklama

Reklama